UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Vikend brez poraza, prvenec mladink

Vikend brez poraza, prvenec mladink

Za zmajčicami je zelo uspešen rokometni vikend. V tekmovanjih za državno prvenstvo je nastopilo vseh šest ekip naših zmajčic in zabeležilo pet zmag in en neodločen rezultat.
Kot prve so v soboto nastopile mladinke, ki so gostovale v Ilirski Bistrici pri ekipi, ki jih je pred tednom dni v Tivoliju premagala s petimi zadetki razlike. Ekipi so se tokrat pridružile štiri igralke letnika 2000, ki so dale svoj delež pri končnem uspehu naših mladink. Tokrat smo videli obraz igralk in ekipe kakršnega smo želeli videti od začetka sezone. Dekleta, v veliki večini igralke letnika 1998 ob katerih sta bili le dve starejši letnika 96 in 97 so dokazale v prvi vrsti sebi in tudi nam, da imajo karakter in pravi pristop s katerim so dosegle prvo zmago v letošnji sezoni in s podobnim pristopom bi nedvomno lahko dosegle še kakšno. Zmajčice so tekmo začele v krču in nesproščeno ter dovolile domačim igralkam prevzeti pobudo a so jim vseeno sledile do 12. minute, ko so izenačile rezultat in z bolj agresivno in globoko obrambno postavitvijo naredile preobrat in povedle za dva zadetka prednosti. Od tu naprej niso dovolile domačim igralkam prevzeti vodstva in z borbeno ter srčno igro do zadnje sekunde tekme odbile vse napade igralk Ilirske Bistrice. Težko pričakovana in prigarana zmaga, ki pa dekleta ne sme zavesti. Točka od katere je potrebno delati še bolj zavzeto in osredotočeno, kajti le s pravim pristopom, delom, odrkanjem in osredotočenostjo bodo lahko naredile korak naprej v končnici te in v naslednji sezoni. Se pa vsekakor ne bojimo za prihodnost, kajti prihajajo nove igralke v ekipo mladink, mlajše in vsekakor s pravim karakterjem ter delovnim in tekmovalnim pogledom. Do konca sezone bodo mladinke odigrale še dve tekmi proti ekipi Škofje Loke. Prva je na sporedu v nedeljo v Tivoliju in dekleta bodo morale znova pokazati pravi obraz. Zmage postavljajo višje lestvice in pričakovanja.

Državno prvenstvo za mladinke, Finale 13. do 15. mesto
3. krog
RK Ilirska Bistrica – RK Olimpija 20:23 (10:11)

Zmajčice;
Mladenović S. 4, Drnovšek K. 3, Šušteršič H. 1, Gazvoda M., Dukarič E. 1, Šebenik E. (obrambe: 16/7, 43,7%), Gudžulić T. 2, Ribič V. 1, Berzelak A. 8 (3), Oletič E., Berzelak L. 3 (2), Pejič D. (Obrambe: 16/5, 31,2%)

Sedemmetrovke: 6/5
Izključitve: 10 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164028/Zapisnik.pdf

V nedeljo so zmajčice odigrale še preostalih pet tekem. Ekipi mlajših deklic A in B sta gostovali v Šenčurju pri Kranju pri ekipi Save Kranj, ekipe starejših deklic A in B ter kadetinj pa so svoje nasprotnice gostile v Tivoliju.
Ekipi mlajših deklic A in B sta brez večjih težav dosegli novi zmagi, mlajše A z dvajsetimi in mlajše B s petnajstimi zadetki prednosti. Mlajše deklice A so z sedmimi zmagami na drugem mestu skupine Center in se borijo za vstop v končnico od 4. do 6. mesta v državi, mlajše deklice B pa so pravtako z sedmimi zmagami na tretjem mestu skupine Center in se borijo za uvrstitev v končnico od 7. do 9. mesta v državi.

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
13. krog
RK Sava Kranj – RK Olimpija 3:23 (1:10)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K., Lahajnar M., Sabotič L., Vinski I. 10 (1), Nišavić T., Giullatti M., Bukvič T. 7, Zadravec L. 1, Kukovec Neumann L. 1, Đajić B. 1 (1), Petek L., Geršak J., Krnc H. 3

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 0 min.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
13. krog
RK Sava Kranj – RK Olimpija 4:19 (2:11)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Lahajnar M. 3, Sabotič L., Vinski I. 4, Nišavić T. 1, Giullatti M., Zadravec L. 2 (1), Kukovec Neumann L. 1, Petek L. 6, Krnc H. 2

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 2 min.

V Tivoliju je ekipa starejših deklic B gostila dekleta iz Gorišnice, starejše deklice A in kadetinje pa so gostile ekipi Zelene doline Žalec. Tekmi starejših deklic A in B sta se končali z visokima zmagama zmajčic. Starejše deklice B niso imele nikakršnih težav z igralkami Gorišnice. Na polovici prvega polčasa so zmajčice vodile z 10:0, do konca tega dela tekma pa so gostje uspele doseči en zadetek zmajčice pa še šest. Tudi v drugem polčasu je bila slika na igrišču podobna prvemu. Končnih 25 zadetkov prednosti je starejše deklice B pripeljalo na začasno 3. mesto lestvice državnega prvenstva.
Starejše deklice A so proti ekipi Zelene doline Žalec pravtako vpisale tretjo zmago v finalnih bojih državnega prvenstva, a so imele v prvem polčasu kar nekaj težav z borbenimi nasprotnicami. Nekaj povišanih tonov trenerjev med polčasom je zmajčice le predramilo in v drugem delu igre so gostjam iz Žalca dovolile doseči vsega štiri zadetke ter na koncu doseči zmago s petnajstimi zadetki prednosti. Zmajčice so v prvih 25-ih minutah dobile dober opomin o pristopu, ki je bil še kako potreben pred gostovanji v Celju in Žalcu ter domačo tekmo proti Litiji. Starejše deklice A trenutno držijo prvo mesto v končnici, vendar pa ima ekipa Vrhnike tekmo manj in boljši rezultat medsebojnih tekem, poleg tega pa čakata zmajčice še dva nič kaj lahka gostovanja. Tri tekme, ki potrebujejo popolno osredotočenost in pravi karakter!

Državno prvenstvo za starejše deklice B
14. krog
RK Olimpija – ŠD Moškanjci Gorišnica 30:5 (16:1)

Zmajčice;
Volčič Z. 2, Begić I. 2, Kastelic T., Jamnik T. 6, Pacher L. 2, Zečević N. (obrambe: 6/3, 50%), Accetto E. 2, Kovačevič L. 8, Smrekar K. 1, Teršek N. 2, Slomić H. (obrambe: 4/2, 50%) 1, Pacher S., Veber Marton H. 1, Čauševič E. 3

Sedemmetrovke: 2/0
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/1612412/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, Finale 1. do 6. mesto
3. krog
RK Olimpija – RK Zelene doline Žalec 29:14 (11:10)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 24/12, 50,0%), Barukčić I. 10 (3), Jarnovič L. 5, Zečević N. (obrambe: 1/0), Erjavec N. 4 (1), Poznajelšek K. 2, Begič I., Slomič H. (obrambe: 3/2, 66,7%), Spasova B., Veber Marton T. 4, Čauševič E., Babača H. 4

Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164473/Zapisnik.pdf

Zadnja tekma, tekma kadetinj je prinesla prvo poslastico za konec. Tekma, ki je pokazala kako se igra končnica državnega prvenstva. Do zadnje sekunde in tokrat še po izteku igralnega časa. Tako zmajčice kot gostje iz Žalca so pokazale veliko srce in borbenost, osrednji figuri tekme pa sta bili nedvomno vratarki obeh ekip. Vratarka zmajčic je zbrala 26 obramb, na drugi strani vratarka gostij 18. Tekma je bila popolnoma izenačena od prve do zadnje sekunde. Najvišje vodstvo dveh zadetkov so si sicer priigrale gostje v 27. minuti, as o jih nepopustljive zmajčice ujele do konca prvega polčasa, ki se je končal z neodločenim rezultatom. Tudi drugi polčas je bil vse do 58. minute povsem izenačen nato pa so gostje povedle z dvemi zadetki prednosti. Zmajčice se niso predale in rezultat znižale na zadetek zaostanka ter si ponovno priborile žogo v obrambi in v nasprotnem napadu priigrale sedemmetrovko, katero pa je slabo minuto do konca tekme gostujoča vratarka ubranila. Gostje so imele zadnji napad in zmago dobesedno v žepu, a jih je osebna obramba zmajčic prisilila v strel na gol, ki ga je domača vratarka branila in zmajčice so v nasprotnem napadu vsega nekaj sekund pred koncem tekme s prodorom izsilile sedemmetrovko. Slednjo je že po izteku igralnega časa izvedla naša najstarejša kadetinja in z zadetkom priborila veliko točko proti močni gostujoči ekipi. Zmajčice so tako osvojile še drugo točko v končnici in ostajajo v boju za končno tretje morda tudi drugo mesto v državi. Pred njimi so še tri tekme, dve v Tivoliju in gostovanje v Žalcu. Če hočejo, in vemo da hočejo poseči po najvišjih mestih morajo na teh treh tekmah pokazati vse kar znajo in dati v tekme vse svoje srce in osredotočenost.

Državno prvenstvo za kadetinje, Finale 1. do 6. mesta
3. krog
RK Olimpija – RK Zelene doline Žalec 19:19 (10:10)

Zmajčice;
Barukčić I. 1 (1), Jarnovič L. 1 (1), Gazvoda M., Dukarič E., Šebenik E. (obrambe: 45/26, 57,8%), Erjavec N. 3, Jušić M. 3 (2), Poznajelšek K., Švagelj A. 4 (1), Berzelak L. 2, Vidmar L. 5 (2), Seliškar P.

Sedemmetrovke: 13/9
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164040/Zapisnik.pdf