UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mladinke v Koper, ostale zmajčice v Makarsko

Mladinke v Koper, ostale zmajčice v Makarsko

Zaključek letošnje sezone bo za naše zmajčice kot je v navadi namenjen udeležbi na mednarodnih rokometnih turnirjih. Tokrat bo za razliko od lani malo drugače kajti ekipa mladink se bo udeležila turnirja v Kopru, ki bo potekal od 1. do 6. julija medtem ko se bodo ostale ekipe zmajčic odpravile podobno kot lani na mednarodni turnir v Makarsko, ki bo potekal od 26. do 30. junija.

Na turnirju v Kopru bodo nasprotnice naših mladink ekipi Don Bosco Gent in Hubo Initia Hasselt iz Belgije, nemški Frankfurter HC ter madžarska ekipa Sportegyesület Pazmand.

Na mednarodni turnir v Makarsko potuje 45 igralk oziroma ekipe kadetinj, starejših deklic ter mlajših deklic A in B. Tudi tokrat jih čaka sila pester tekmovalni teden popestren s sproščanjem na plaži, torej teden, ki pritiče zaključku tekmovalne sezone.

Kadetinje bodo igrale v konkurenci 15-ih ekip, ki so razdeljene v tri skupine. Zmajčice bodo igrale v skupini B, njihove nasprotnice pa bodo norveški ekipi Skade IL ter Hommelvik IL, madžarska ekipa Haladas VSE ter hrvaška ekipa ŽRK Vukovar. Poleg naših zmajčic bodo v skupini A in C kot drugi slovenski predstavnik nastopili tudi ekipi Krim Mercatorja.

Starejše deklice bodo nastopile v konkurenci 18-ih ekip, ki so razdeljene v štiri skupine. Naše igralke bodo nastopile v skupini C kjer bodo njihove nasprotnice hrvaška ekipa RK Orkan, norveška ekipa Saetre, litovska ekipa HC Garliava ter madžarska ekipa Haladas VSE. Podobno kot pri ekipi kadetinj bodo tudi v kategoriji starejših deklic v skupini A nastopile igralke Krim Mercatorja.

Mlajše deklice A bodo nastopile v konkurenci 12-ih ekip in sicer v skupini A kjer bodo njihove nasprotnice štiri hrvaške ekipe in sicer ŽRK Darda, ŽRK Split, RK Dalmatinka, RK Petason Vranjic ter madžarska ekipa Student Confort.

Najmlajša ekipa zmajčic, mlajše deklice B bodo tekmovale v konkurenci devetih ekip, ki so razdeljene v dve skupini. Najmlajše zmajčice bodo igrale v skupini A, njihove nasprotnice pa bodo madžarski ekipi Student Confort in MTK Budapest ter hrvaški ekipi ŽRK Hoteli Makarska in ŽRK Split.

Odprava zmajčic potuje v Makarsko v četertek, 25. junija ob 7. uri zjutraj in se vrne v Ljubljano v sredo 1. julija v popoldanskih urah.
Mladinke bodo v Koper odpotovale na dan, ko se ostale ekipe vrnejo iz Makarske.

Čaka nas torej pester zaključek sezone, katerega se bomo potrudili dnevno pokrivati z novicami in ostalimi prispevki.