UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

13, 9, 6, 4, 4, 3… odločilna sobota za mlajše deklice A, starejše deklice A in kadetinje

13, 9, 6, 4, 4, 3… odločilna sobota za mlajše deklice A, starejše deklice A in kadetinje

Nedelja je prinesla našim zmajčicam pet zmag in en poraz ter konec tekmovalne sezone za ekipo mladink. Še ena zelo uspešna rokometna nedelja v kateri so nas razveselile prav vse starostne kategorije naših zmajčic.

Zadnji nastop mladink v letošnji tekmovalni sezoni je postregel še s tretjo zaporedno zmago najstarejših zmajčic, ki so na gostovanju v Škofji Loki premagale domačo ekipo in s tremi doseženimi zmagami v letošnji sezoni osvojile končno 13. mesto v državi. Lep zaključek tekmovanja za ekipo, ki ima za seboj viharno sezono katere sam avgustovski uvod je napovedoval dogodke katerim smo bili priča tekom le te. Na dobri polovici sezone so ekipo zapustile štiri igralke letnika 97 katere so silom nastalih razmer brez večjih težav in zelo uspešno nadomestile igralke letnika 1999 in 2000 in skupaj s preostankom ekipe začele tlakovati novo pot ekipe mladink. Igralke so predvsem na tekmah končnice od 13. do 15. mesta pokazale, da še vedno znajo igrati rokomet, predvsem pa da želijo dati vse od sebe na sami tekmi. V doberšnem delu rednega dela tekmovanja so taista dekleta kazala povsem drugačen obraz in posledica je bila, da ekipa ni osvojila niti ene same točke. 16 tekem, pravtoliko porazov. Tudi uvodna tekma v končnici je nadaljevala trend rezultatov, nato pa se je zgodilo gostovanje v Ilirski Bistrici in prvenec v letošnji sezoni. Trdo prigarana zmaga, ki je prinesla neverjetno veliko emocij, mešanico solz in smeha ter odvrgla s hrbta, predvsem starejših igralk veliko breme. Zaključni tekmi sezone sta prinesli še dve zmagi in veliko bolj nasmejane obraze. 20 tekem, 17 porazov, 3 zmage, 13. mesto v državi. Nesrečna številka, ki pa predstavlja odskočno desko za prihodnjo sezono za katero se nam ni bati. Naj bo letošnja sezona za opomin in naj se naslednja že v avgustovskem uvodu začne povsem drugače, z drugačnim pristopom in osredotočenostjo.

Državno prvenstvo za mladinke, Finale 13. do 15. mesto
2. krog
ŽRD Škofja Loka – RK Olimpija 25:29 (14:17)

Zmajčice;
Mladenović S., Drnovšek K. 5 (1), Šušteršič H. 2 (1), Korošec L. 6, Jušić M. 5 (2), Gudžulić T. 1, Ribič V. 2, Berzelak A. 3 (1), Oletič E., Berzelak L. 5, Dukarič E., Pejič D. (obrambe: 34/9, 26,5%)

Sedemmetrovke: 7/5
Izključitve: 8 min.

Ekipe kadetinj, starejših deklic A in starejših deklic B so odigrale svoje predzadnje tekme v letošnji sezoni. Kadetinje so gostile ekipo Celja, starejše deklice A ekipo Litije in starejše deklice B mestne tekmice, ekipo Krima. Starejše deklice B so proti državnim prvakinjam pokazale, da so jim blizu in če so na prvi tekmi doživele suveren poraz so se tokrat pokazale v povsem drugačni luči. Skozi celoten prvi polčas so bile povsem enkovredne gostujočim igralkam in le nekaj nezbranih minut v drugem delu tekme je prineslo odločilno razliko v prid državnih prvakinj, ki so na koncu slavile s štirimi zadetki prednosti. Sedaj je povsem jasno, da je ekipa starejših deklic B osvojila končno 4. mesto v državnem prvenstvu kar je zelo lep uspeh, vemo pa da so dekleta sposobna še več in slednje bodo morale dokazati naslednjo sezono v višji starostni kategoriji. Starejše deklice B čaka v nedeljo zadnja tekma v letošnji sezoni in sicer gostovanje v Ajdovščini.
Ekipi kadetinj in starejših deklic A sta vpisali novi zmagi v končnici tekmovanja. Starejše deklice A niso imele težjega dela z ekipo Litije, kadetinje pa so z odličnim uvodom v tekmo in drugačnim zaključkom kot smo ga videli na prvi tekmi teh dveh ekip premagale ekipo Celja Celjskih mesnin in si tako krog pred koncem tekmovanja zagotovile najmanj 4. mesto v državi. Ekipa starejših deklic A pa si je pravtako krog pred koncem zagotovila najmanj 3. mesto v državi. Najmanj… ekipo starejših deklic A podobno kot kadetinje čaka v zadnjem krogu v soboto gostovanje v Žalcu. Zahtevno gostovanje za obe ekipi katerega vložek je zelo, zelo velik in končni rezultat prinese veliko. Starejše deklice A imajo v svojih rokah odločitev o tem ali bodo postale državne podprvakinje, kadetinjam pa ne more nihče vzeti četrtega mesta z ugodnim razpletom petkove tekme med ekipama Žalca in Ljubljane pa bi se naše zmajčice znašle v soboto v odločilnem boju za končno 2. mesto v državi kar bi bil neverjeten uspeh. V soboto nas torej čaka izredno razburljiv rokometni dan v Žalcu, ki lahko zmajčicam v ugodnem razpletu prinese dve drugi mesti v državi. Mi vemo, da dekleta zmorejo narediti še ta zadnji korak in pustiti na igrišču še zadnje atome moči in zadnjo kapljo znoja v letošnjem tekmovanju. Ne glede na razplet pa jim lahko že sedaj čestitamo za doseženo v letošnji sezoni.

Državno prvenstvo za kadetinje, Finale 1. do 6. mesta
5. krog
RK Olimpija – ŽRK Celje Celjske mesnine 30:25 (15:10)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 27/8, 29,6%), Barukčić I., Jarnovič L. 3, Gazvoda M., Dukarič E. 1, Šebenik E. (obrambe: 6/0, 0%), Erjavec N. 2 (1), Jušić M. 6, Švagelj A. 6 (5), Veber Marton T. 4, Berzelak L. 2, Seliškar P. 6 (2)

Sedemmetrovke: 10/8
Izključitve: 8 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza click here now.si/pdfs/164046/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, Finale 1. do 6. mesto
5. krog
RK Olimpija – ŽRD Litija 26:16 (14:4)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 8/4, 50,0%), Volčič Z. 1, Barukčić I. 7, Jarnovič L. 1, Accetto E.,  Erjavec N. 7, Kovačevič L. 1 (1), Poznajelšek K. 1, Spasova B. 1, Džambo L. (obrambe: 17/5, 29,4%), Veber Marton T. 5, Čauševič E., Babača H. 2

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 4 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164479/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice B
16. krog
RK Olimpija – RK Krim Mercator 22:26 (12:12)

Zmajčice;
Volčič Z. 2, Begić I. 1, Barukčić I. 7 (3), Kastelic T., Jamnik T. 2, Pacher L. 1, Zečević N., Accetto E. 1, Bukvič T. 3, Kovačevič L. 3, Smrekar K., Slomić H., Pacher S., Veber Marton H., Čauševič E. 2

Sedemmetrovke: 4/3
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161252/Zapisnik.pdf

Ekipi naših najmlajših zmajčic sta v nedeljo odigrali še zadnji tekmi v rednem delu takmovanja letošnje sezone. V prestavljenih tekmah sta gostili ekipi mlajših deklic A in B iz Litije in z lepima predstavama dosegli novi zmagi. Mlajše deklice A so se tako uvrstile na 2. mesto v skupini Center in se bodo v finalnem delu tekmovanja borile za končno 4. mesto v državi. Na sobotnem turnirju bosta nasprotnici naših zmajčic ekipi Ž.U.R.D Koper in Jeruzalem Ormož. Mlajše deklice B pa so osvojile 3. mesto v skupini Center in se uvrstile na zaključni turnir, ki bo 21. maja v Gorišnici in bo odločal o tem katera ekipa bo osvojila končno 7. mesto v državi.
Najmlajše zmajčice si zaslužijo vse čestitke za njihov pristop na treningih in prikazane igre v letošnji sezoni. Uživajte na zaključnih turnirjih in brez obremenitve, svoje ste v letošnji sezoni že pokazale in dokazale.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
12. krog
RK Olimpija – ŽRD Litija  30:16 (15:4)

Zmajčice;
Đajić D., Povirk K. 3 (1), Lahajnar M. 2, Pugelj Š. 3, Sabotič L. 2, Vinski I. 9, Nišavić T. 3, Giullatti M., Vuk M., Zadravec L. 3, Kukovec Neumann L. 2, Petek L. 1, Krnc H. 2

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161874/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
12. krog
RK Olimpija – ŽRD Litija  22:8 (8:1)

Zmajčice;
Đajić D., Povirk K. 1, Lahajnar M., Pugelj Š., Sabotič L., Vinski I. 1, Nišavić T. 2, Giullatti M., Bukvič T. 6 (1), Zadravec L. 2, Kukovec Neumann L. 2, Đajić B. 4, Petek L. 3, Geršak J., Krnc H. 1

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161818/Zapisnik.pdf

13, 9, 6, 4, 4, 3 se lahko to in naslednjo soboto spremeni v 13, 7, 4, 4, 2, 2… lepo izgledajo te končne številke.