UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Rokometna nedelja v znamenju mladih zmajčic

Rokometna nedelja v znamenju mladih zmajčic

Če je ekipa kadetinj že v polnem tekmovalnem ritmu, pa so ekipe mlajših in starejših deklic naše rokometne družine odprle sezono z včerajšnjo rokometno nedeljo v “ledeni” tivolski dvorani. Vse tri ekipe mladih zmajčic so odigrale prvi krog državnega prvenstva v svojih kategorijah. Pred kar lepo napolnjenimi tribunami smo lahko od 10. ure zjutraj uživali v rokometu in veselju mladih deklet.

V prvi tekmi dneva je ekipa mlajših deklic B gostila sovrstnice iz Kranja. Naša najmlajša dekleta so prikazala zelo požrtvovalno igro in v 10. minuti srečanja že vodile z 8:0. Njihove tekmice so jim do konca prvega dela igre uspele zabiti 2 zadetka. V drugem polčasu se slika na igrišču ni kaj dosti spremenila. Z odločno igro in striktnim pokrivanjem nasprotnih igralk so naše deklice dosegle še 10 zadetkov in dovolile nasprotnicam, da dosežejo dva zadetka za končnih 24:4.

RK OLIMPIJA – RK SAVA KRANJ 24:4 (14:2)

#zmajčice:
Godlar A., Volčič Z. 4, Barukčič I. 11, Klepič M., Ahmetovič S., Begič I., Accetto E. 2, Kovačevič L. 2, Zečevič N., Čauševič E. 3, Babnik K. 2

Sedemmetrovke: 1/0
Izključitve: 0

V drugi tekmi, za katero se je na koncu izkazalo, da je bila najbolj napeta od vseh treh, je ekipa mlajših deklic A gostila moštvo iz Litije. Gostje so odločneje in tudi učinkoviteje začele tekmo in povedle s 4:0 ter držale niti igre v svojih rokah. Zmajčice so se jim uspele proti koncu prvega polčasa približati na dva zadetka zaostanka in takšna razlika je ostala tudi po koncu prvega dela igre. Tudi drugi del igre je do 29. minute minil v znamenju deklic iz Litije, ki so vodile s 15:12. Nato pa je po minuti odmora, ki ga je zahtevala domača trenerka Mateja Ivanc sledil preobrat. Zmajčice so zaigrale odločneje v obrambi in učinkoviteje v napadu ter v 34. minuti uspele uloviti prednost gostij in izenačiti rezultat na 15:15. V izredno razburljivi končnici tekme so naše dekelice minuto do konca srečanja prvič na srečanju povedle z 18:17 in z srčno igro tudi uspele ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno ter ob velikemu veselju v dvorani zabeležiti prvo zmago v sezoni.

RK OLIMPIJA – ŽRD LITIJA 18:17 (8:10)

#zmajčice
Džambo K., Veber Marton T. 2, Volčič Z. 1, Barukčič I. 3, Džambo L. 1, Jarnovič L. 8, Begič I., Čauševič E., Krebs A., Babača H. 2, Spasova B. 1

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 0

Na tretji tekmi dneva sta se pomerili ekipi starejših deklic B. Zmajčice so gostile rokometašice iz Vrhnike. Naša dekleta so prikazala zelo dobro igro tako v obrambi kot v napadu in morda celo malo presenetljivo, glede na lansko sezono, brez večjih težav naredile veliko, neulovljivo razliko 11 zadetkov že v prvem polčasu. Tudi v drugem polčasu je ostala slika dogodkov na igrišču popolnoma enaka kot v prvem. Trenerka zmajčic Mira Miloševič pa je ponudila priložnost igranja prav vsem svojim varovankam.

RK OLIMPIJA – DRŠ VRHNIKA 29:18 (19:8)

#zmajčice:
Džambo K., Veber Marton T., Džambo K. 1, Džambo L., Seliškar P. 9 (1), Jarnovič L. 5, Vidmar L. 2, Gazvoda M. 4, Dukarič E., Šebenik E. 4, Jušić M. 4, Krebs A., Babača H., Spasova B.

Sedemmetrovke: 3/1
Izključitve: 0