UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Zmajčice brez slasti zmage v tem vikendu

Zmajčice brez slasti zmage v tem vikendu

Ekipi kadetinj in starejših deklic sta ta vikend odigrali tekmi državnega prvenstva medtem, ko je bila tekma mladink na prošnjo vodstva rokometašic Pirana prestavljena na kasnejši datum.

Kadetinje so v soboto v 3. krogu državnega prvenstva gostovale v Šempetru pri Gorici in doživele poraz proti domačim rokometašicam. Prvi del tekme je minil v izenačeni igri in v znamenju poškodbe naše zmajčice Damjane, ki je prejela nesrečen udarec v oko zaradi katerega je izpustila nadaljevanje tekme in bila odpeljana na pregled v bolnišnico. Oslabljene zmajčice se niso pustile zmesti in so zavzeto sledile domačim rokometašicam, ki so po prvem polčasu vodile za dva zadetka prednosti. Tudi drugi del tekme se je začel izenačeno in prednost domačih je stala na +2, nato pa je sledilo nekaj napak v napadu ter domačih protinapadov in razlika se je dvignila na +6. Zmajčicam se ni več uspelo vrniti v igro in kljub dobrim obrambam naše vratarke je razlika ostajala nespremenjena ter se ob zadnjem zvoku sirene dvignila na +8.

Kadetinje
RK ŠEMPETER – VRTOJBA – RK OLIMPIJA  29:21 (12:10)

#zmajčice
Džambo Ka. (15 obramb) , Dovč M. 1 , Dukarić E. 1 , Marinko S. (0 obramb) , Gudžulič T.  , Ribič V. 2 , Berzelak A. 10 (1) , Oletič E. 3 ,  Šebenik E. 1 (1) , Peček A. 1 , Pejič D. 1

Sedemmetrovke: 4/2
Izključitve: 8 min.

Starejše deklice so danes odigrale svojo premierno tekmo v novi tekmovalni sezoni in… doživele pravo malo katastrofo. Velika upanja in pričakovanja so se že v uvodnih minutah razblinila kot milni mehurček. Ob vse preveč statični in nezaintereseirani igri v napadu in veliko premalo agresivnosti v obrambi ter če k temu dodamo še slab dan obeh vratark se je na koncu končalo tako kot se je… z visokim porazom proti ekipi Vrhnike.
Daleč od tega, da bi bile rokometašice iz Vrhnike toliko boljše od zmajčic… razlika je bila le v pristopu in igranju tekme v napadu, samem gibanju v napadu, ki je prineslo posledično 17 tehničnih napak v obliki slabih podaj in lovljenj. Dejstvo je, da so se zmajčice premagale z svojim pristopom in odnosom na tekmi.
Zmaga gostij je vsekakor zaslužena, bi pa se vseeno obregnili v delo sodnikov… ki sta po koncu tekme v uradni zapisnik zapisala opombo o nešportnem in žaljivem obnašanju gledalcev. Glede na to, da smo pobudniki akcije, ki poizkuša preprečiti takšna dejanja nismo ponosni nad tem zapisom vendar pa… Glede na to, da je v 42. minuti tekme prišlo do neljube situacije na igrišču, ko je gostujoča igralka popolnoma neovirana vrgla žogo z veliko močjo v glavo naše vratarke in sodnika nista odreagirala na dogodek ter pustila nadaljevanje igre ter šele na burno posredovanje domače klopi ustavila igro in najprej pokazala rumeni karton predstavniku zmajčic ter šele nato dovolila vstop zdravnici na igrišče ter v nadaljevanju odvzela žogo zmajčicam je vse skupaj izzvalo veliko negodovanja na tribunah kot tudi na klopi zmajčic. Ob tem pa se sprašujemo kakšna bi morala biti pravilna odločitev sodnikov in njuno ravnanje v takšni situaciji. Konec koncev gre za ogrožanje zdravja naše vratarke in besede “da se nekomu zdi, da ji ni nič hudega” se nam zdijo popolnoma nedopustne…

Starejše deklice A
RK OLIMPIJA – DRŠ VRHNIKA  25:17 (7:10)

#zmajčice
Džambo Ka. (4 obrambe) , Barukčić I. 2 , Gazvoda M. 1 , Dukarić E.  , Erjavec N. 1 , Jušić M. 1 , Kermavner E. (2 obrambi) ,  Šebenik E. 1 , Džambo L. , Veber Marton T. , Vidmar L. 8 (4) , Babača H. 1 , Seliškar P. 1 , Poznajelšek K.

Sedemmetrovke: 6/4
Izključitve: 8 min.