UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Poraza kadetinj in mlajših deklic A, zmaga najmlajših zmajčic

Poraza kadetinj in mlajših deklic A, zmaga najmlajših zmajčic

V tekmovanjih za državno prvenstvo so se s svojimi nasprotnicami pomerile tri ekipe zmajčic. Mlajše deklice A in B so gostile sovrstnice iz Vrhnike, kadetinje pa so gostile ekipo Krke. Starejše deklice B pa bodo svojo tekmo odigrale v sredo proti ekipi Litije.
Rokometni dan v Tivoliju sta odprli ekipi mlajših deklic B. V izredno izenačenem srečanju so se na koncu zmage veselile naše najmlajše zmajčice, ki so z zadetkom prednosti ugnale igralke Vrhnike in se jim tako vsaj deloma oddolžile za poraz v prvem delu prvenstva.
Kot drugi sta na igrišče v Tivoliju stopili ekipi mlajših deklic A našega kluba in Vrhnike. Vrhničanke so pokazale zakaj so v tem trenutku še nepremagana ekipa v skupini Center državnega prvenstva. Od prve minute naprej so zagospodarile na igrišču in popolnoma razorožile zmajčice, ki so zmogle vsega štirikrat zadeti mrežo gostij. Na drugi strani so zadetki v mrežo nerazpoložene domače vratarke padali kot po tekočem traku in razlika v polčasu je bila velikih +10 za ekipo Vrhnike. V drugem delu se igra domačih ni kaj bistveno spremenila in končnih 16 zadetkov prednosti za gostje je pravi pokazatelj dogajanja na igrišču.
Kot zadnje so nastopile kadetinje zmajčic in Krke. Zmajčice so se dobro postavile po robu favoriziranim gostjam in odigrale dobro tekmo v obrambi kjer igralke Krke niso prišle do izraza. Žal pa so zmajčice zatajile v napadu kjer so odigrale sila nezbrano in z nepotrebnimi napakami dovolile gostjam, da iz hitrih protinapadov pridejo do lepe prednosti šestih zadetkov v polčasu. Slika na igrišču je bila v drugem delu podobna. Dobra igra v obrambi in slaba, nezbrana v napadu je prinesla končnih osem zadetkov prednosti gostujočim rokometašicam.

Mlajše deklice B
RK OLIMPIJA – DRŠ VRHNIKA  20:19 (8:8)

#zmajčice:
Godler A., Volčič Z. , Barukčič I. 12 (1), Jamnik T. 5, Klepič M. 2, Ahmetovič S. , Begič I. , Accetto E. , Bukvič T. , Čauševič E. , Macanovič S. , Babnik K., Kovačevič L. 1,  Smrekar K. ,  Zečevič N. , Selan A.

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 2 min.

Mlajše deklice A
RK OLIMPIJA – DRŠ VRHNIKA  11:27 (4:14)

#zmajčice:
Džambo Ka. , Veber Marton T. 2, Volčič Z. , Barukčič I. 1, Džambo Lu. 1, Jamnik T. , Jarnovič L. 7, Begič I. , Accetto E. , Erjavec N. , Čauševič E. , Babača H. , Spasova B.

Sedemmetrovke: 3/0
Izključitve: 0 min.

Kadetinje
RK OLIMPIJA – ŽRK KRKA  16:24 (7:13)

#zmajčice:
Markovič M. (34 strelov / 12 obramb) , Boškič T. 4, Šljivar M. , Oplotnik P. 2, Šušteršič H. 4 , Dovč M. , Korošec L. 3 , Pacek L. 2 (1), Juvan J. ,  Marinko S. (4 streli / 2 obrami), Gudžulič T. , Ribič V. , Oletič E. , Dejak N. , Pejič D. 1 (1)

Sedemmetrovke: 5/2
Izključitve: 0 min.