UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Gimnazija Šiška osvojila naslov prvakinj ljubljanskih srednjih šol

Gimnazija Šiška osvojila naslov prvakinj ljubljanskih srednjih šol

V skupni organizaciji Oddelka za šport MOL in rokometnega kluba Olimpija je 28.9. in 5.10.2015 potekalo prvenstvo srednjih šol Ljubljane v rokometu za dijakinje.
V tekmovanje se je sprva prijavilo pet ekip a je žal pred samim začetkom odstopila ekipa Srednje zdravstvene šole. Tako so se za naslov najboljše ljubljanske srednje šole pomerile štiri ekipe in sicer dve ekipi Gimnazije Šiška, ekipa Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije ter ekipa Gimnazije Ledina.
Naslov najboljše rokometne ekipe med ljubljanskimi dijakinjami je suvereno osvojila ekipa Gimnazije Šiška 1 s tremi prepričljivimi zmagami nad svojimi nasprotnicami. Drugo mesto je osvojila druga ekipa Gimnazije Šiška, ki je doživela poraz v dvoboju proti svojim sošolkam, prvi ekipi Gimnazije Šiška, v boju za končno drugo mesto pa je premagala ekipo Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije. Slednja se je uvrstila na končno tretje mesto z dvemi porazi proti ekipama Gimnazije Šiška. Četrto mesto je pripadlo Gimnaziji Ledina, ki ni bila dorasel tekmec svojim nasprotnicam.

Rezultati tekmovanja:

Gimnazija Šiška 1 – Gimnazija šiška 2 23:9
Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije – Gimnazija Ledina 18:4
Gimnazija Šiška 1 – Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije 21:13
Gimnazija Šiška 2 – Gimnazija Ledina 24:5
Gimnazija Šiška 2 – Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije 18:16
Gimnazija Šiška 1 – Gimnazija Ledina 19:7

 

Končni vrstni red:

1. mesto Gimnazija Šiška 1
2. mesto Gimnazija šiška 2
3. mesto Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije
4. mesto Gimnazija Ledina

Vzporedno s tekmovanjem dijakinj poteka tudi tekmovanje ljubljanskih srednjih šol za dijake. Odigrano je bilo predtekmovanje v katerem je nastopilo sedem ekip ljubljanskih srednjih šol. V polfinale so se uvrstile ekipe Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole, Gimnazije Šiška, Srednje Vegove šole ter prve ekipe Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije. Za končno peto mesto se bosta borili ekipi Srednje zdravstvene šole in druga ekipa Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije. Končno sedmo mesto pa je osvojila Gimnazija Želimlje.