UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Zmaga starejših deklic A, poraza starejših in mlajših deklic B

Zmaga starejših deklic A, poraza starejših in mlajših deklic B

Zmajčice so končale še eno rokometno nedeljo, ki jim je prinesela zmago in dva poraza. Starejše deklice A in mlajše deklice B so v Tivoliju gostile ekipi Krim Mercatorja in Ljubljane, ekipa starejših deklic B pa je gostovala v Slovenj Gradcu.
Na Koroškem smo videli sila zanimivo tekmo v kateri so zmajčice pokazale dva obraza, zelo pozitivnega v prvem polčasu in povprečnega v drugem, a je bila končna slika prikazanega kljub porazu za pet zadetkov vseeno kar solidna, čeprav smo prepričani, da lahko punce pokažejo še več. Srečanje se je pričelo zelo dobro za zmajčice, ki so presenetile domače igralke z globoko in gibljivo obrambo, ki je prinesla nekaj hitrih protinapadov in vodstvo zmačic s tremi zadetki prednosti. Po minuti odmora so domače igralke zaigrale bolje in našle odgovor na našo obrambno postavitev, katerega zmajčice niso ravno najbolje reševale. V 17. minuti so zmajčice sice še vodile nato pa so domače igralke izkoristile napake zelenih v napadu in povedle z dvemi zadetki prednosti, ki so jih zadržale do konca prvega polčasa. Drugi polčas so zmajčice odigrale slabše in veliko bolj nezbrano in pasivno v napadu ter preveč mehko in neagresivno v obrambi. Posledica je bila pet zadetkov prednosti domačih v 31. minuti, ki so jo zadržale vse do konca srečanja. To je bil četrti poraz tarejših deklic B v letošnji sezoni. Trenutno se zmajčice nahajajo na četrtem mestu v državnem prvenstvu v soboto pa jih čaka nova tekma in sicer bodo v Tivoliju gostile ekipo Ilirske Bistrice.

V Tivoliju sta dve ekipi zmajčic gostili mestne tekmice, igralke Ljubljane in Krim Mercatorja. Prve so se pomerile igralke našega  in Krimovega podmladka. Videli smo zelo napeto tekmo, ki se je odločila po koncu igralnega časa, žal s porazom najmlajših zmajčic. V prvih dveh četrtinah so bile igralke Ljubljane uspešnejše in so vodile za pet zadetkov prednosti. V tretji četrtini so se zmajčice uspele približati na dva zadetka zaostanka. V zadnjih desetih minutah pa smo bili priča izredno napeti tekmi in končnici, ki je v zaključku prinesla tudi nekaj solz ob zgrešeni sedemmetrovki po izteku igralnega časa. Kljub minimalnemu porazu smo ponosni na predstavo in nepopustljivost naših najmlajših zmajčic. Za izvajanje odločilne sedemmetrovke, ki bi prinesla izenačenje moraš imeti veliko, res veliko poguma in zmajčica Katja ga je pokazala, ne glede na končni razplet. Ekipa mlajših deklic B trenutno zaseda tretje mesto v skupini Center tekmovanja za državno prvenstvo. Večino igralk te ekipa pa v soboto čaka tekma državnega prvenstva za mlajše deklice A, ko bodo zmajčice gostovale na Vrhniki.

Rokometno nedeljo so zaključile igralke ekipe starejših deklic A, ki so se pomerile z mestnimi tekmicami, igralkami Krima. Zmajčice so sicer brez kakršnihkoli večjih težav dosegle še 17 zmago v prvenstvu, a z svojo predstavo niso ravno zadovoljile pričakovanj. Do 12. minute smo videli izenačeno tekmo, nato so se zmajčice malo predramile in zaigrale nekoliko bolj zavzeto v obrambi kar je prineslo osem zadetkov prednosti po prvih 25-ih minutah igre. Tudi v nadaljevanju so bile zmajčice nezbrane v obrambi in posledično dopustile, da so nasprotnice dosegle veliko preveč lahkih zadetkov in na splošno dosegle preveč zadetkov. Na koncu 13 zadetkov prednosti za zmajčice in opozorilo pred najpomembnejšo tekmo v rednem delu tekmovanja, ki zmajčice čaka v soboto, ko gostujejo v Logatcu in se bodo borile za boljše izhodišče med šestimi nejboljšimi ekipami v državi.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
21. krog
RK Olimpija – RK Krim Mercator 31:18 (15:7)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 27/9, 33,3%), Barukčić I. 7, Jarnovič L. 6, Erjavec N. 5 (3), Kovačevič L., Poznajelšek K., Džambo L. 4, Veber Marton T. 6, Čauševič E., Babača H. 3

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160208/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice B
11. krog
DRŠ Alen Mihalj – RK Olimpija 25:20 (12:10)

Zmajčice;
Pacher S., Volčič Z. 2, Begić I., Barukčić I. 7, Jamnik T. 2, Pacher L. 2, Accetto E. 2, Bukvič T. 3, Kovačevič L. 2, Smrekar K., Teršek N., Slomić H., Veber Marton H., Čauševič E.

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161223/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
9. krog
RK Olimpija – Rokometni klub Ljubljana 28:29 (4:7, 10:14, 21:23)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K. 4 (3), Pugelj Š., Sabotič L., Vinski I. 9, Nišavić T. 2, Giullatti M., Zadravec L. 9, Kukovec Neumann L. 1, Petek L. 2, Krnc H. 1 (1)

Sedemmetrovke: 5/4
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161864/Zapisnik.pdf