UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mlajše deklice in starejše deklice z odliko, poraza kadetinj in mladink

Mlajše deklice in starejše deklice z odliko, poraza kadetinj in mladink

Rokometni vikend so z odliko oddelale štiri ekipe tivolskih zmajčic. Mlajše deklice A in B so gostovale v Stopičah pri rokometašicah Krke, starejše deklice B so gostovale v Tržiču medtem ko so starejše deklice A gostovale v Izoli. Vse štiri ekipe so z res suverenimi predstavami in tistim pravim pristopom vpisale nove zmage v tekmovanjih državnega prvenstva.
Kot prve so ta vikend s tekmovanji začele igralke ekipe starejših deklic B, ki so odpotovale v Tržič. Zmajčice so si z dobro igro v obrambi uspele hitro ustvariti prednost šestih zadetkov, katero so do konca prvega polčasa povišale na deset zadetkov. Igra v prvem delu tekme je bila res na visokem nivoju z dobro obrambo, ki je dovolila domačim doseči vsega šest zadetkov. V drugem polčasu so zmajčice povišale svoje vodstvo na +13 nato pa so nekoliko popustile in dovolile, da domačinke vzpostavijo ravnotežje in dobijo 2. polčas z zadetkom prednosti, kar je na koncu zadoščalo za zanesljivo zmago zmajčic z devetimi zadetki prednosti.

V soboto so nastopile mlajše deklice A in B ter starejše deklice A. Najmlajše zmajčice so gostovale v Stopičah in z res lepo predstavo v kateri so pokazale svoj znanje prepričljivo ugnale svoje nasprotnice. Mlajše B so zmagale z 22-imi zadetki prednosti, mlajše deklice A, za katere nastopa večina igralke letnika 2004 pa so slaile z devetimi zadetki prednosti.

Ekipi starejših deklic A in kadetinj je rokometna sobota vodila na gostovanje v Izolo. Starejše deklice A so brez večjih težav dosegle še sedmo letošnjo zmago. Z dobro in agresivno obrambo so v prvem polčasu dovolile domačim igralkam doseči vsega tri zadeke. V drugem polčasu smo videli podobno sliko le da so naše zmajčice bile nezbrane v zaključnih metih in v vsega nekaj minutah kar šestkrat zadele okvir vrat domače vratarke. Posledično se je to poznalo na končni razliki v zadetkih, ki je ob zadnjem zvoku sirene znašala +11. Starejše deklice A so z sedmimi prejetimi zadetki ostale pod mejo 100 prejetih zadetkov v letošnji sezoni. Po osmih odigranih krogih so prejele 99 zadetkov in tako lepo izpolnjujejo zadane cilje dobre in trdne igre v obrambi.
V drugi tekmi rokometnega dneva v Izoli smo videli dvoboj ekip kadetinj, ki je postregel z res napeto končnico v kateri so se zmage veselile domače igralke. Zmajčice so začele zelo slabo in v prvih petnajstih minutah tekme dovolile igralkam Izole narediti prednost šestih zadetkov. Slaba in neagresivna igra v obrambi z veliko zamujanja ter medla igra v napadu je primorala trenerko zmajčic vzeti do 15 minute dvakrat po minuto odmora in nekako predramiti nerazpoložene igralke. V vratih zmajčic je popolnoma nerazpoloženo in medlo vratarko zamenjala igralka. Zmajčice so v zadnjih 15-ih minutah prvega polčasa počasi začele kazati pravi obraz in se domačim igralkam do konca polčasa približale na dva zadetka zaostanka. Drugi polčas je zopet prinesel slabe uvodne minute zmajčic, ki so znova dopustile domačim igralkam narediti razliko petih zadetkov, ki so 12 minut pred koncem srečanja narasli na osem. V zadnjih 12-ih minutah pa smo bili priča skoraj popolnemu preobratu. Zmajčice so pokazale srce in nepopustljivost, predvsem pa se niso predale kljub visokemu vodstvu domačink. Sledil so minute igralk v zelenih dresih, ki so uspele narediti delni rezultat 7:1 in se približati na vsega zadetek zaostanka. A to je bilo tudi konec poti… dve napaki v napadu in dva protinapada… sanj o probratu je bilo konec. Kljub neprepričljivi predstavi si zmajčice zaslužijo pohvale za srčnost in nepopustljivost. Tokratni poraz gre na račun premalo zbrane in agresivne obrambe v začetkih obeh polčasov.

Kot zadnje so ta rokometni vikend nastopile igralke mladinske ekipe in znova razočarale. Na gostovanju pri ekipi Nazarja so doživele še šesti zaporedni poraz v letošnji sezoni in se tako zasidrale trdo na dno lestvice mladinske lige brez osvojene točke. V oči bode predvsem pristop in tekmovalnost ter ekipni duh. Brez borbenosti, srca, odrekanja in ostalih značilnosti, ki pritičejo športnikom je letošnja slika mladink žal popolnoma pričakovana zgodba.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
4. krog
ŽRK Krka – RK Olimpija 8:30 (3:12)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K., Lahajnar M., Vinski I. 9, Giullatti M. 1, Zadravec L. 4, Petek L. 4, Krnc H. 12

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 2 min.

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
4. krog
ŽRK Krka – RK Olimpija 11:20 (6:11)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K., Lahajnar M., Vinski I. 6, Giullatti M., Bukvič T. 6, Zadravec L. 2, Đajić B. 3, Petek L. 3, Geršak J., Krnc H.

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 0 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
5. krog
ŽRK Tržič – RK Olimpija 17:26 (6:16)

Zmajčice;
Volčič Z. 3, Barukčić I. 10 (1), Jamnik T. 1, Zečevič N. (27/10, 37%), Accetto E. 2, Bukvič T. 1 (1), Kovačevič L. 2, Smrekar K. 2, Teršek N., Veber Marton H. 1, Čauševič E. 6

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 2 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
9. krog
ŽRK Izola – RK Olimpija 7:18 (3:11)

Zmajčice;
Džambo K. (14/7, 50,0%), Volčič Z., Barukčić I. 6 (1), Jarnovič L. 4, Zečević N. (0/0), Erjavec N. 1, Kovačevič L., Poznajelšek K., Džambo L. 3, Veber Marton T. 3 (1), Babača H. 1

Sedemmetrovke: 3/2
Izključitve: 0 min.

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
9. krog
ŽRK Izola – RK Olimpija  33:29 (15:13)

Zmajčice;
Džambo K. (15/0, 0%), Jarnovič L. 2 (2), Gazvoda M. 3, Dukarič E. 1, Erjavec N. 5 (1), Jušić M. 4 (1), Poznajelšek K. 1, Švagelj A. 4, Škof L. , Šebenik E. (28/10, 35,7%), Veber Marton T., Berzelak L. 5 (1), Vidmar L. 2 (1), Babača H., Seliškar P. 2

Sedemmetrovke: 8/6
Izključitve: 6 min.

Državno prvenstvo za mladinke, skupina vzhod
7. krog
RK Nazarje – RK Olimpija 35:24 (19:10)

Zmajčice;
Markovič M., Boškič T. 12 (2), Oplotnik P. 3 (1), Šušteršič H. 1, Korošec L., Juvan J. 2, Gudžulič T., Ribič V. 1, Berzelak A. 5, Oletič E., Pejič D.

Sedemmetrovke: 6/3
Izključitve: 8 min.