UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mlajše deklice A in B suverene, kadetinje visoko poražene

Mlajše deklice A in B suverene, kadetinje visoko poražene

Zmajčice so odigrale svoje tekme v nadaljevanju tekmovanja v državnem prvenstvu po šolskih počitnicah in praznikih. Na igrišče so stopile tri ekipe zmajčic in sicer obe ekipi mlajših deklic in kadetinje medtem ko je bila ekipa starejših deklic B ta konec tedna prosta.

Vse tri ekipe so tokrat gostovale. Mlajše deklice B so že v petek gostovale pri mladih rokometašicam iz Tržiča in suvereno opravile svojo nalogo. Že v 7. minuti srečanja je rezultat na semaforju kazal 10:1 za zmajčice. Do konca prvega dela igre so naše igralke dosegle še pet zadetkov in odšle na odmor z 10 zadetki prednosti. Slika na igrišču se tudi v drugem delu tekme ni spremenila in najmlajše zmajčice so se veselile svoje druge zmage v letošnji sezoni.

Mlajše deklice B
ŽRK TRŽIČ – RK OLIMPIJA  11:25 (5:15)

#zmajčice:
Godler A. , Volčič Z. 3, Barukčič I. 12, Jamnik T. , Klepič M. , Ahmetovič S. , Begič I. , Accetto E. , Bukvič T. 1, Kovačevič L. 3, Čauševič E. 5, Zečevič N.

Sedemmetrovke: 4/3
Izključitve: 0 min.

Ekipa mlajših deklic A je danes dopoldne gostovala pri sovrstnicah iz Nakla. Tudi mlajše deklice A so suvereno opravile s svojimi tekmicami. Brez večjih težav so v telovadnici osnovne šole v Naklem premagale igralke istoimenskega kluba. Zmajčice so zelo hitro povedle z desetimi zadetki prednosti (11:1) in do konca prvega polčasa dovolile svojim nasprotnicam, da vsega trikrat zatresejo mrežo za hrbtom vratark Katarine in Iris. Podobno kot pri njihovih mlajših klubskih kolegicah, tudi mlajše deklic A niso popuščale v drugem delu srečanja in še petnajskrat premagale domačo vratarko za končnih 24 zadetkov prednosti za tretjo zmago v letošnji sezoni.

Mlajše deklice A
RK NAKLO PEKO TRŽIČ – RK OLIMPIJA  8:32 (3:17)

#zmajčice
Džambo K., Veber Marton T. , Volčič Z. , Barukčič I. 2, Džambo L. 2, Jarnovič L. 11, Begič I., Accetto E. , Erjavec N. 10, Čauševič E.,  Babača H. 6, Spasova B. 1, Kovačevič L.

Sedemmetrovke: 3/0
Izključitve: 0 min.

Kot zadnja je stopila ekipa kadetinj. Gostovanje v Stopičah pri Novem mestu se ni končalo ravno najboljše. Bolje rečeno končalo se je s pravo malo katastrofo saj so domačinke, rokometašice Krke suvereno odpravile sila blede zmajčice, ki so bile enakopraven tekmec le prvih 11 minut srečanja do rezultata 3:3, potem pa so se domače rokometašice oddaljile na šest zadetkov prednosti in končale prvi polčas z osmimi zadetki prednosti. Slika na igrišču se ni spremenila tudi v drugem polčasu. V vrstah naših kadetinj je bilo pač premalo deklet, ki so pokazale da si želijo vsaj časten poraz, kajti pomembno je kako izgubiš. Tokrat so kadetinje igrišče zapustile tiho in sklonjenih glav. Žal je poraz s trinajstimi zadetki razlike boleč… predvsem po prikazanem in ob dejstvu, da so dekleta po prikazanem na treningih nedvomno sposobna več od tega kar kažejo na tekmah. Nekaj posameznic je pač premalo, če ni želje, borbenosti in cilja pri vseh 14-ih dekletih. Vsekakor tekma, ki je prinesla kar nekaj vprašanj…

ŽRK KRKA – RK OLIMPIJA  33:20 (18:10)

#zmajčice:
Markovič M. (15 obramb, 2x7m), Boškič T. 5, Dejak N. 3, Šljivar M. , Oplotnik P. 3, Dovč M. , Korošec L. , Juvan J. 4 (2),  Ribič V.,  Gudžulič T. , Svetina V. 4, Oletič E. , Pejič D.

Sedemmetrovke: 6/2
Izključitve: 12 min.