mitja_vidicGlavnino ekipe so vselej sestavljale igralke, ki so prišle iz mladinskih vrst Olimpije. Za oblikovanje mladih igralk v odlične rokometašice je dolga leta skrbel Mitja Vidic, ki je s pomočjo svoje žene in dolgoletne igralke Olimpije Sonje Vidic vzpostavil način selekcioniranja in začetnega izbora igralk. Kot posebni poklon Vidicu, saj brez njegovega neumornega truda Olimpija ne bi dosegla toliko uspehov, rokometna šola mladih selekcij Olimpije, ki jim je bil Vidic še posebno zavezan, nosi njegovo ime.

Olimpijina rokometna šola Mitja Vidic sodeluje v programu Rokometne zveze Slovenije Rokomet v osnovne šole, v okviru katerega vodi, kolikor to dopuščajo kadrovske zmogljivosti in dostopnost primernih dvoran, rokometne krožke v šestih razredih ljubljanskih osnovnih šol. V pretekli sezoni se je dela v okviru krožkov redno udeleževalo okrog 70 deklic, organiziranih v okviru mladih selekcij, v klubu pa ravno tako približno enako število. Da bi delo z mlajšimi kategorijami v krožkih in klubu tudi organizacijsko ločili od dela s prvo ekipo, ki ima drugačno razvojno logiko, je delo v krožkih in mlajših selekcijah organizirano v sklopu Olimpijine rokometne šola Mitja Vidic.

Uspehi mladih selekcij

mladiSelekcije Olimpije se praviloma uvrščajo zelo visoko v slovenskem merilu, leta 1993 pa so se začele tudi sistematično udeleževati mednarodnih turnirjev (Praga, Partille, Dunaj…), kar mladim igralkam prinaša še kako potrebne izkušnje, obenem pa se s tovrstnimi gostovanji promovira kakovost Olimpijine rokometne šole tudi v tujini.

Enega najbolj odmevnih uspehov so mladinke Robit Olimpije dosegle leta 1997, ko so na mednarodnem turnirju Partille Adidas Cup na Švedskem, ki velja za neuradno klubsko svetovno prvenstvo mlajših kategorij, osvojile tretje mesto.

Povzeto po Bon, Marta (1999) Almanah. Rokometni klub Robit Olimpija: 50 let. Ljubljana: RK Olimpija.