UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Velika zmaga starejših deklic, kadetinje suvereno

Velika zmaga starejših deklic, kadetinje suvereno

Ekipa starejših deklic B je z današnjo zmago proti moštvu Zagorja naredila velik korak proti uvrstitvi na zaključni turnir državnega prvenstva za starejše deklice B. Dekleta, ki so pred desetimi dnevi proti istemu nasprotniku izgubile z visokimi 12-imi zadetki razlike so danes pokazale svoj pravi obraz in pristop.
Na tekmi, na kateri je bil končni vložek izredno velik za naše zmajčice in ki je posredno odločala o tem ali bodo imele zmajčice sploh možnost same odločati o uvrstitvi med najboljša štiri moštva v državi smo videli pravi boj obeh ekip do zadnjega zvoka sirene na semaforju kjer je po končanih 50. minutah boja rezultat kazal 22:19 za naša dekleta.
Samo srečanje je minilo v borbeni in izenačeni igri obeh moštev. Prvi polčas je v zadnjih minutah pripadel gostujočim igralkam, ki so na odmor odšle z zadetkom prednosti. Drugi del tekme so bolje začele gostje iz Zagorja, ki so povedle s tremi zadetki prednosti , 9:12 in 10:13. Zmajčice se niso predale in rezultat izenačile na 13:13 in 14:14 nato pa so se z dvemi zaporednimi zadetki uspele odlepiti od svojih nasprotnic in do samega konca tekme držale vodstvo, ki ga niso spustile iz svojih rok.
Zmajčice so si s to veliko in zasluženo zmago odprle vrata finalnega turnirja. Za dokončno potrditev in vstop skozi ta vrata bodo morale premagati še svojega zadnjega nasprotnika v polfinalu, ekipo Ajdovščine. Tekma sezone za naše zmajčice bo najverjetneje 25. aprila v Ajdovščini. Tam bodo morale zmajčice pokazati vse svoje znanje, željo in srce. To kar so pokazale danes.

Starejše deklice B
RK OLIMPIJA – RK GEN-I ZAGORJE  22:19 (9:10)

#zmajčice
Džambo Ka., Veber Marton T. , Džambo Kr. 2 , Poznajelšek K. , Džambo L., Seliškar P. 3, Jarnovič L. 6 (1), Vidmar L. 5, Gazvoda M. , Dukarič E. , Šebenik E. , Erjavec N. 5 (1),  Jušić M. 1, Spasova B. , Ilnikar T.

Sedemmetrovke: 3/2
Izključitve: 8 min.

Ekipa kadetinj je odigrala še svojo peto tekmo v polfinalni skupini D ter suvereno premagale gostje iz Vrhnike in tako vpisala še četrto zmago v tem delu tekmovanja. Dekleta so na zadnjih dveh tekmah pokazala popolnoma drugačen obraz kot smo ga gledali tekom letošnje sezone. Obraz, ki je prinesel drugačen pristop in predvsem potrditev tega, da znajo igrati rokomet, vendar le če to hočejo in so popolnoma osredotočene na svojo igro. Pred kadetinjami je še enat tekma v tem polfinalu in sicer v četrtek, ko ekipa gostuje v Škofji Loki in nedvomno bodo dekleta hotele popraviti bled vtis s prve tekme v Tivoliju, ko so Ločanke prepričljivo zmagale.

Kadetinje
RK OLIMPIJA – DRŠ VRHNIKA  33:20 (17:8)

#zmajčice:
Markovič M. (19 strelov / 8 obramb) , Boškič T. 12 (1), Šljivar M. 1 (1), Oplotnik P. 6 (2), Šušteršič H. 1, Dovč M. 1, Korošec L. 4 ,Marinko S. (20 strelov / 8 obramb), Juvan J. 3,  Gudžulič T. 2, Ribič V. 1, Oletič E. , Pejič D. 1Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 8 min.