UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Poraza v mestnih derbijih, zmaga mlajših deklic B

Poraza v mestnih derbijih, zmaga mlajših deklic B

Ekipe kadetinj, starejših deklic B in mlajših deklic B so v soboto in nedeljo odigrale svoje tekme v tekmovanjih za državno prvenstvo.
Kadetinje in starejše deklice B so se v mestnem derbiju pomerile z igralkami Krima Mercatorja, mlajše deklice B pa so gostovale pri sovrstnicah iz Kranja.

V ogrevalni dvorani ŠRC Stožice so se v soboto naše kadetinje pomerile z dekleti iz Galjevice. Tradicionalni mestni derbi je na tribune privabil lepo število gledalcev, ki so v prvih petnajstih minutah prvega polčasa videli izenačeno in borbeno igro obeh ekip. Zmajčice so do 16. minute in rezultata 8:7 držale korak s tigricami nato pa nerazumljivo padle v svoji igri. Trenerka Marjeta Veber Marton je morala v razmaku slabih treh minut zahtevati dvakrat po minuto odmora in poizkušala umiriti svoje igralke katerim so nasprotnice v nekaj minutah s hitrimi protinapadi pobegnile na visokih sedem zadetkov prednosti. Žal se do konca prvega dela slika na igrišču ni kaj prida spremenila. Igralke Krima so držale vajeti igre v svojih rookah in odšle na počitek z visokimi šestimi zadetki prednosti.
V drugi polčas so zmajčice zopet krenilie zavzeto in borbeno. Na igrišču smo zopet videli tiste prave zmajčice, ki so naredile delni izid 4:1 in se približale tigricam na tri zadetke zaostanka in držale priključek štirih zadetkov do 48. minute in rezultata 22:18. Nato pa se je ponovila slika iz prvega polčasa. Začele so se vrstiti napake, ki so bile posledica nekoncentrirane igre v napadu iz katerih so domače rokometašice s hitrimi protinapadi naredile delni izid 7:1 in dokončno strle odpor naših igralk. Žal se zmajčicam zopet ni izšlo po željah, za kar so žal krive popolnoma same. Vsekakor pa gre pohvaliti 15 minut igre v vsakem polčasu kar pa je na koncu slaba uteha za ponoven poraz v mestnem derbiju. 30 minut solidne igre je žal premalo za misel na prestižno zmago.

Kadetinje
RK KRIM MERCATOR – RK OLIMPIJA 33:25 (18:12)

#zmajčice:
Markovič M. (33 strelov / 11 obramb) , Boškič T. 4, Dejak N. 1, Šljivar M. , Oplotnik P. 2, Šušteršič H. 1 , Korošec L. 4 , Marinko S. (10 strelov / 3 obrambe), Pacek L. 5, Juvan J. 6 (3) , Ribič V. 1 , Oletič E. , Pejič D. 1 (1)

Sedemmetrovke: 8/4
Izključitve: 2 min.

Starejše deklice B so v nedeljo v Tivoliju gostile nepremagana dekleta iz Galjevice. Ekipo kateri so naše mlade zmajčice uspele kot edine v teku tega prvenstva vzeti en polčas. Kljub dejstvu, da gre pri igralkah Krima za morda najbolj nadarjen in perspektiven letnik v njihovem klubu se naše igralke niso ustrašile svojega izziva. V tekmo so krenile odločene, da se znova pošteno kosajo s svojimi nasprotnicami. Lepo polne tivolske tribune na katerih se je slišalo bučno navijanje podpornikov obeh ekip katerega se ga nebi sramovala marsikatera višjeligaška ekipa je videlo izredno izenačen prvi polčas v katerem so gostje povedle z 2:0 a so jih zmajčice ujele na 4:5 in jim do konca prvega dela dihale za ovratnik, katerega so tigrice vseeno dobile s štirimi zadetki prednosti. Svojo moč in dominantnost so slednje pokazale v drugem delu, ko so povedle že z osmimi zadetki prednosti, a se zmajčice kljub zaostanku niso predajale. Do zadnjega piska so se po svojih najboljših močeh borile z nasprotnicami, ki so vseeno zasluženo slavile z sedmimi zadetki prednosti. Za prikazano igro gredo čestitke prav vsem dekletom na igrišču, tako v modrih kot zelenih dresih, čeprav smo pri zmajčicah pogrešali morda kaj več od nekaterih nosilk igre, a tekma, derbi je naredil svoje. Za bučno in pošteno navijanje pa gredo pohvale prav vsem navijačem na tribunah, ki so pripravili izjemno vzdušje v včerajšnjem nedeljskem dopoldnevu. Vzdušje, ki so si ga igralke obeh ekip nedvomno zaslužile!

Starejše deklice B
RK OLIMPIJA – RK KRIM MERCATOR  19:26 (6:10)

#zmajčice
Džambo Ka., Veber Marton T. 3 , Džambo Kr. 2 , Džambo L. 1, Seliškar P. 1 (1), Jarnovič L. 4(1), Vidmar L. 3 , Gazvoda M. 1, Dukarič E. , Šebenik E. , Erjavec N. ,  Jušić M. 4, Ilnikar T., Vidovič D.

Sedemmetrovke: 4/2
Izključitve: 10 min.

Ekipa mlajših deklic B je v nedeljo gostovala pri sovrstnicah iz moštva Sava Kranj. V športni dvorani osnovne šole Šenčur zmajčice niso imele kaj dosti težav pri vpisu nove zmage na svoj račun. V prvem polčasu so prejele vsega dva zadetka, v drugem pa dokončno pokazale svojo dominantnost in na koncu slavile z 20-imi zadetki prednosti ter tako kot edine izmed zmajčic vpisale zmago ta vikend.

Mlajše deklice B
RK SAVA KRANJ – RK OLIMPIJA  5:25 (2:11)