UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Za zmajčicami uspešen rokometni vikend

Za zmajčicami uspešen rokometni vikend

Štiri ekipe naših mladih zmajčic so to soboto in nedeljo nastopile v tekmovanjih za državno prvenstvo. V soboto so igralke ekip mlajših deklic B in starejših deklic A gostovale v Kočevju oziroma Naklem in vknjižile novi dve zmagi.

Mlajše deklice B so na gostovanju v Kočevju brez večjih težav premagale domače sovrstnice. Po izenačenih prvih minutah tekme so zmajčice z štirimi zaporednimi zadetki pobegnile domačinkam in prednost višale iz minute v minuto. Po prvem delu tekme so vodile z desetimi zadetki prednosti. Tudi v drugem polčasu so naše najmlajše rokometašice pokazale zavzeto igro in pristop kar jim je na koncu prineslo izdatno zmago s 14-imi zadetki prednosti.

Mlajše deklice B, 2. krog
ŽRK KOČEVJE – RK OLIMPIJA  16:30 (6:16)

#zmajčice
Dovč Z.  , Povirk K. 1 , Ržen D. , Vinski I. 10 , Bergant M. , Bukvič T. 5 , Zadravec L. 6 ,  Kukovec Neumann L.  , Đajić B. 2 , Petek L. 3 , Krnc H. 2 , Đajić D. 1

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 0 min.

Ekipa starejših deklic A se je po gostovanju v Šenčurju prejšnjo nedeljo tokrat zopet odpravila na Gorenjsko in sicer v Naklo. Dekleta, ki sezono niso začele ravno po pričakovanjih so imele, po bolečih porazih proti ekipama Vrhnike in Krima ter ne ravno prepričjivi igri proti ekipi Save Kranj, tokrat za nasprotnika ekipo iz Naklega. Zmajčice so odlično začele tekmo in v 5. minuti povedle s 5:0. Po minuti odmora domače trenerke se je ekipa Naklega pobrala in dosegla štiri zaporedne zadetke ter ujela priključek z našimi zmajčicami. Po minuti odmora trenerke zmajčic so se slednje uspele umiriti in držale prednost dveh zadetkov do konca prvega dela igre.
V drugem polčasu so zmajčice zaigrale še bolj odločno in predvsem požrtvovalno v obrambi ter hitro ušle domačinkam na pet zadetkov prednosti. Z dobro igro v obrambi in bolj zbrano igro v napadu so razliko v zadetkih še povečevale in na koncu slavile z 10-imi zadetki prednosti. Zmajčice so tokrat pokazale drugačen pristop in obraz kot na prvih treh tekmah v sezoni in si zaslužijo čestitke obenem pa naj jim bo to spodbuda za nadaljevanje in tekme, ki prihajajo.

Starejše deklice A, 4. krog
RK NAKLO PEKO TRŽIČ – RK OLIMPIJA  25:35 (14:16)

#zmajčice
Džambo Ka. (14 obramb, 48.3%) , Ilnikar T. 1 , Džambo Kr. 3 , Jarnovič L. 7 , Dukarić E. 5 , Gazvoda M. (4 obrambe, 30.8%) , Erjavec N. 6 (3) , Jušić M. 6 (1) ,  Poznajelšek K. , Šebenik E. , Džambo L. , Veber Marton T. 1 , Vidmar L. 5  , Babača H. 1 (1)

Sedemmetrovke: 6/5
Izključitve: 4 min.

Igralke kadetinj so včeraj v svoji dvorani gostile ekipo iz Nakla. V ekipi zmajčic je poleg kadetinj zaigralo še pet igralk ekipe starejših deklic, ki so se dan prej pomerile s tremi igralkami iz Nakla, ki so tokrat zaigrale za ekipo kadetinj. Zmajčice so začele zelo odločno in z dobro igro v obrambi ter nekaj protinapadi povedle s 5:3. Nato pa je morala zaradi poškodbe igrišče zapustiti zmajčica Ana kar je popolnoma presekalo njene soigralke. Igra v obrambi je bila še vedno zadovoljiva vendar pa je v napadu zmanjkovalo idej ter predvsem gibanja. Posledica tega so bile napake v korakih, izgubljenih žogah in slabih podajah kar so gostje iz Naklega uspele izkoristiti in preko hitrih protinapadov povesti z desetimi zadetki prednosti. V vratih zmajčic je neraspoloženo in bolno prvo vratarko zamenjala zunanja igralka Damjana, ki se je sicer do konca tekme lepo izkazala z 11-imi obrambami vendar pa so bile igralke iz Naklega enostavno premočan nasprotnik za naše zmajčice, ki si kljub porazu zaslužijo čestitke za vložen trud in srce do zadnje sekunde tekme.

Kadetinje, 6. krog
RK OLIMPIJA – RK NAKLO PEKO TRŽIČ  18:33 (9:22)

#zmajčice
Ibričić E. , Jarnovič L. 1 (1) , Dovč M. 1 , Dukarič E. , Marinko S. (2 obrambi, 11.8%) , Erjavec N. 1  , Jušić M. 2 , Gudžulič T. 2 , Ribič V. 1 , Berzelak A. 1 (1) , Oletič E. 1 ,  Švagelj A. 4 (3) ,  Vidmar L. 3 (1) , Pejič D. 1 (1) (11 obramb, 37.9%)

Sedemmetrovke: 8/6
Izključitve: 6 min.

Igralke mladinske ekipe so v zadnjem tednu odigrale tri tekme v državnem prvenstvu. Po porazu v Ajdovščini so v sredo gostovale v Luciji pri ekipi Pirana in kljub ne ravno bleščeči predstavi uspele zmagati z sedmimi zadetki prednosti. Na tekmi v Luciji je prvič zaigrala tudi Alessia, nova igralka naše rokometne družine, ki je k zmajčicam prišla iz Izole.
Na tretji tekmi so mladinke včeraj v Tivoliju gostile dekleta iz Logatca. Zaradi poškodb in odsotnosti nekaterih igralk je petim mladinkam na pomoč priskočilo še pet kadetinj, ki so igrale tekmo proti Naklem. Zaradi odsotnosti in bolezni vratark je na njuno mesto podobno kot na tekmi kadetinj stopila zmajčica Damjana, ki sicer igra na poziciji desne zunanje igralke. Svoje delo je opravila z odliko kajti ob skoraj 56% uspešnosti je zbrala kar 24 obramb.
Zmajčice so sicer hitro povedle in držale vodstvo petih zadetkov prednosti do konca prvega dela igre. Tudi v drugem polčasu so igrale zanesljivo, čeprav še vedno z velikimi nihanji v sami igri ter na koncu slavile z desetimi zadetki prednosti.

Mladinke, 1. krog
RK PIRAN – RK OLIMPIJA  23:30 (13:15)

#zmajčice
Markovič M. (10 obramb, 29.4%) , Boškič T. 5 (2) , Svetina V. 1 , Šušteršič H. 1 , Korošeč L. 2 , Marton I. N. 2 , Juvan J. 3 , Berzelak A. 12 (4) , Švagelj A. 4

Sedemmetrovke: 7/6
Izključitve: 12 min.

Mladinke, 3. krog
RK OLIMPIJA – RK ZVEZDA LOGATEC  32:22 (14:9)

#zmajčice
Boškič T. 12 , Svetina V. 4 , Dovč M. , Korošeč L. 3 , Marton I. N. 4 (1) , Juvan J. 3 (1) , Ribič V. 3 (1) , Oletič E. , Švagelj A. 3 , Pejič D. (24 obramb, 55.8%)

Sedemmetrovke: 5/3
Izključitve: 6 min.