UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice A državne podprvakinje!

Starejše deklice A državne podprvakinje!

Ekipa starejših deklic A, katero so sestavljale igralke letnika 2001 in nekaj igralk letnika 2002 ima za seboj suvereno sezono z vsega tremi porazi. Med 21-imi sodelujočimi klubi so zmajčice igrale v 10 članski skupini Zahod iz katere so, kot se je na koncu tekmovanja izkazalo, prišle vse tri prvouvrščene ekipe. Dejstvo je, da je bila razlike med prvimi tremi ekipami in preostalimi sedmimi zelo velika. Zmajčice so teh sedem ekip premagale v povprečju z destimi zadetki prednosti. Suvereno, brez večjih težav. Zalomilo se je naa dveh tekmah.
V skupinskem delu tekmovanja so dekleta izgubili dve najpomembnejši tekmi, katerih poraza sta praktično že pomenila slovo od naslov državnih prvakinj. Obe tekmi proti ekipi Vrhnike so zmajčice odigrale slabo in nezbrano. Na prvi tekmi v Tivoliju so imele zmago v roki in v zadnjih minutah tekme dopustile gostujoči ekipi narediti preobrat, na povratni tekmi na Vrhniki pa so enostavno podlegle pritisku pomembnosti tekme in doživele visok in zaslužen poraz. Svoj pravi obraz so dekleta pokazale v boju za drugo mesto v skupini, v katerem so dvakrat premagale ekipo Logatca. Še posebej so se izkazale na odločilni tekmi v Logatcu kjer so prikazale pravi pristop in karakter.

Finalni del tekmovanja so zmajčice začele suvereno, čeprav so imele nekaj težav v prvem polčasu proti ekipama Celja in Žalca, a sta se obe tekmi končali z visoko zmago zmajčic. V Litiji so dosegle še tretjo zaporedno zmago nato pa je sledil hladen tuš v Celju kjer so zmajčice po suverenem začetku in vodstvu z šestimi zadetki prednosti enostavno prenehale igrati ter doživele zaslužen, predvsem pa zelo poučen poraz, ki jim je močno otežil pot do drugega mesta, kajti ekipa Logatca jim je že dodobra dihala za ovratnik.
V preostalih dveh tekmah so zmajčice znova pokazale pravi pristop in karakter ter dosegle še dve potrebni zmagi za osvojitev naslova državnih podprvakinj. Druga medalja v treh sezonah za igralke letnika 2001, ki so bile leta 2014 kot del ekipe starejših deklic B tretje v državi.

Sezona je postregla z nekaj zelo lepimi predstavami in tremi razočaranji, predvsem iz vidika pristopa in osredotočenosti na samo tekmo. Igralke letnika 2001 in ena letnika 2002 so pokazale lep napredek in brez večjih težav uspešno nastopile tudi za ekipo kadetinj. Slednje je pomenilo, da je nekaj igralk letnika 2001 odigralo čez 40 tekem v letošnji sezoni. Zavestno, premišljeno in brez poškodb k čemu je pripomogel tudi prilagojen sistem treninga glede na obremenitve. V tekmovanju so priložnost dobile tudi igralke letnika 2002, ki so nastopale za ekipo starejših deklic B in s tem dobivale nove izkušnje za prihajajoče sezone.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, Finale 1. do 6. mesto
6. krog
RK Zelene doline Žalec – RK Olimpija 17:22 (6:10)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 24/9, 37,5%), Barukčić I. 3, Jarnovič L. 8, Erjavec N. 7, Kovačevič L. 1, Poznajelšek K., Džambo L. 1 (obrambe: 2/0, 0%), Veber Marton T. 2, Veber Marton H., Čauševič E., Babača H.

Sedemmetrovke: 1/0
Izključitve: 8 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164482/Zapisnik.pdf

Ekipa starejših deklic A je v letošnji sezoni odigrala 26 tekem in dosegla 23 zmag ter doživela vsega 3 poraze.

Za ekipo starejših deklic A so v državnem prvenstvu nastopile naslednje igralke:
Vratarke Džambo Katarina in Zečevič Nejla ter igralke Jarnovič Lana, Erjavec Nina, Veber Marton Taja, Poznajelšek Katja, Babača Hana, Džambo Lucija, Spasova Bojana, Barukčić Ivona, Volčič Zala, Kovačevič Lina, Čaušević Ema, Accetto Eva, Jamnik Tinkara, Veber Marton Hana in Slomić Hana.

Trenerki Marjeti Veber Marton, njenemu pomočniku Alešu Vebru in vsem igralkam čestitamo za odličen uspeh v letošnji sezoni!