UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Zmajčice še naprej zmagovito… Slavile kadetinje in mlajše deklice B

Zmajčice še naprej zmagovito… Slavile kadetinje in mlajše deklice B

Zmajčice nadaljujejo zmagoviti niz v novem koledarskem letu. Ta konec tedna sta tekmi državnega prvenstva igrali ekipi mlajših deklic B in kadetinj.
Mlajše deklice B so svojo tekmo odigrale že včeraj, ko so gostovale v Kašlju. Njihove nasprotnice so bile igralke Polja, ki zaradi administrativnih zapletov igrajo v tekmovanju izven konkurence. Zmajčicam je glede na končni rezultat tekma pomenila le lažji trening v ekipi pa so tekmovalni krst prestale tri nove igralke letnika 2004, Lona Zadravec in Lea Petek, ki sta dosegli dva zadetka ter Katja Povirk. Čestitamo dekleta!
Končni rezultat 14:38 pove vse o razmerju moči na igrišču. Konec naslednjega tedna čaka ekipo mlajših deklic B gostovanje pri sovrstnicah iz Kranja.

Mlajše deklice B
ŠD POLJE – RK OLIMPIJA  14:38 (5:23)

#zmajčice:
Zadravec L. 2, Volčič Z. 4, Barukčič I. 8, Jamnik T. 1, Klepič M. 2, Ahmetovič S. 2, Begič I. , Accetto E. 6, Bukvič T. 2, Čauševič E. 6, Povirk K., Babnik K., Kovačevič L. 2,  Smrekar K. 1, Petek L. 2, Zečevič N.

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 2 min.

Kadetinje so v 15. krogu državnega prvenstva v gnezdu zmajčic Tivoliju gostile igralke B ekipe Nakla. Po izredno težkem in izenačenem srečanju v prvem delu prvenstva, ko so zmajčice slavile šele v zadnjih minutah tekme se je tudi tokrat pričakovalo zanimivo tekmo. Slednje je potrdil prvi polčas, ki je minil v medli igri zmajčic, ki so se sicer borile v obrambi vendar pa naredile vse preveč napak v napadu. Vsled tega so gostje iz Nakla vodile skoraj celoten prvi del igre. Zmajčice so priključek dveh zadetkov zaostanka držale po zaslugi razpoložene kapetanke Maje, ki je v prvem polčasu zbrala 14 obramb iz 28-ih strelov na njen gol. Zmajčice so šele v zadnjih minutah prvega polčasa uspele dohiteti gostje in izenačiti rezultat na 14:14.
V drugem polčasu pa smo na igrišču videli popolnoma drug obraz igralk Olimpije. Odločilna je bila 1. minuta nadaljevanja, ko so imele zamjčice izključeni dve igralki. V igri z dvem igralkama manj pa so zaigrale izredno požrtvovalno v obrambi in z razigrano vratarko Majo, ki je ubranila tri zaporedne strele povedle iz hitrih protinapadov s tremi zadetki prednosti. Od tu naprej so zmajčice zagospodarile na igrišču ter iz minute v minuto poviševale prednost z zagrizeno igro v obrambi in hitrimi prehodi v protinapad. Pohvala za končnih 8 zadetkov prednosti gre prav vsem zmajčicam, ki so dokazale, da lahko z sproščeno igro dosežejo marsikaj… le verjeti morajo v svoje sposobnosti in pustiti srce na igrišču.
Današnja zmaga je vsekakor lepa popotnica za mestni derbi, ki čaka zmajčice v Stožicah.

Kadetinje
RK OLIMPIJA – RK NAKLO PEKO TRŽIČ “B”  36:28 (14:14)

#zmajčice:
Markovič M. (41 strelov / 22 obramb) , Boškič T. 8 (2), Dejak N., Oplotnik P. 4 (1), Ibričič E., Šušteršič H. 3 , Dovč M. , Korošec L. 2 , Pacek L. 8 (3), Juvan J. 4 ,  Marinko S. (12 strelov / 5 obramb), Gudžulič T. 3 , Ribič V. 2 , Oletič E. 2, Pejič D.

Sedemmetrovke: 8/7
Izključitve: 10 min.