UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice B četrte v državi!

Starejše deklice B četrte v državi!

V nedeljo so sezono končale tudi igralke letnika 2002, ki so nastopile v enotni državni ligi za starejše deklice B. Zmajčice so sezono zaključile s tekmo v Ajdovščini proti državnim podprvakinjam. Tekma ni več odločala o končnih mestih saj so bila le ta znana dva kroga pred zaključkom tekmovanja. Kljub porazu so zmajčice pokazale solidno igro in sezono zaključile na četrtem mestu med devetimi ekipami, ki so tekmovale v ligi.

Ekipa v kateri so igrale izključno igralke letnika 2002 z izjemo ene igralke letnika 2003 je prikazala kar nekaj zelo dobrih predstav proti prvim trem uvrščenim ekipam kot tudi ekipam, ki so bile uvrščene za našimi zmajčicami. Predvsem tekmi proti ekipi DRŠ Alen Mihalj in druga tekma proti državnim prvakinjam, ekipi RK Krim Mercator so pokazale, da so dekleta zelo blizu svojim tekmicam, ki so zasedle prva tri mesta. Z izjemo prve tekme na Galjevici je bilo vseh šest tekem, ki so jih dekleta izgubile zelo izenačenih skozi doberšen del tekme. V celoti gledano je bila liga za starejše deklice B zelo dobrodošla za naše igralke in njihov razvoj. Naslednjo sezono bodo igralke letnika 2002 prešle v višjo kategorijo tekmovanja in z njo se bodo tudi povišale zahteve. Glavni poudarek bo predvsem v izboljšanju temeljne prvine, igre v obrambi kot tudi večji sproščenosti in hrabrosti v napadu.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
18. krog
ŽRK Mlinotest Ajdovščina – RK Olimpija 21:17 (13:7)

Zmajčice;
Volčič Z. 1, Begić I. 2, Jamnik T. 2, Pacher L. 1, Zečević N., Accetto E. 1, Kovačevič L. 2, Smrekar K. 1 (1), Slomić H. 1, Pacher S. 1, Veber Marton H., Čauševič E. 5

Sedemmetrovke: 3/1
Izključitve: 4 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161259/Zapisnik.pdf

Ekipa starejših deklic B je v letošnji sezoni odigrala 16 tekem in dosegla 10 zmag ter bila šestkrat poražena.

V ligi za starejše deklice B so zaigrale naslednje igralke:

Volčič Zala, Begić Iris, Barukčić Ivona, Kastelic Tinkara, Jamnik Tinkara, Pacher Lara, Zečević Nejla, Accetto Eva, Bukvič Tjaša, Kovačevič Lina, Smrekar Karin, Slomić Hana, Pacher Sara, Veber Marton Hana, Čauševič Ema, Teršek Nika, Ahmetovič Sabina, Pavlič Sara, Gorjup Patricija.

Trenerki Miri Miloševič, njeni pomočnici Marjeti Veber Marton in vsem igralkam čestitamo za res lep uspeh in zelo dober končni rezultat!