UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Četrta zmaga starejših deklic A, prva mlajših deklic B ter poraz starejših deklic B

Četrta zmaga starejših deklic A, prva mlajših deklic B ter poraz starejših deklic B

Tri ekipe zmajčic so v soboto odigrale tekme državnega prvenstva. Na parket v Tivoliju so tokrat stopile igralke ekip starejših deklic A in B ter mlajših deklic B.
Sobotni rokometni dan so odprle igralke starejših deklic B, ki so v svoji prvi letošnji tekmi gostile ekipo Pristar DRŠ Alen Mihalj iz Slovenj Gradca. Zmajčice so v prvem polčasu vodile že za tri zadetke prednosti, v drugem za štiri, a so jih borbene in nepopustljive gostje vedno znova uspele ujeti. Do zadnjih sekund izenačena in negotova tekma je na koncu pripadla gostjam iz Slovenj Gradca. Zasluženo, kajti zmajčice so pri štirih zadetkih prednosti v 35. minuti z neodločno igro dopustile, da gostje rezultat izenačijo in prevzamejo pobudo na igrišču ter povedejo s tremi zadetki prednosti. Zmajčice so se sicer v zadnji minuti še uspele približati na zadetek zaostanka vendar je bilo to tudi vse kar so uspele narediti do konca srečanja. Škoda, kazalo je dobro, a tekma traja 50 minut. Dobra šola za naše deklice iz katere so se lahko marsikaj novega naučile.

Na drugi tekmi so igralke ekipe starejših deklic A gostile moštvo Save Kranj. Navodila trenerjev so bila zelo jasna. Brez podcenjevanja, z vsem spoštovanjem in “na polno” vseh 50 minut. To je namreč način pristopa, katerega želimo, da se naučijo in upoštevajo naše igralke. Dvomov o zmagovalcu ni bilo in tudi pristop igralk je bil pravi. Končni rezultat ni bil v ospredju, niti število doseženih zadetkov. Cilj tekme je bilo dobiti čim manj zadetkov, kar pomeni osredotočeno odigrati v obrambi in uživati v igri v napadu. Četrta zmaga naših zmajčic in priprava na novo tekmo, ki jih čaka čez 12 dni v Vrtojbi.

Sobotni rokometni maraton v Tivoliju so zaključile najmlajše zmajčice, igralke ekipe mlajših deklic B, ki so gostile mestnega tekmeca ekipo Krim Mercatorja. Prva četrtina tekme je minila v izenačeni igri nato pa so se zmajčice otresle začetne treme in v preostalih treh četrtinah pokazale dopadljivo igro in brez večjih težav ugnale mestne tekmice. Bolj kot sam rezultat je bila v ospredju igra in omogočanje igranja vsem dvanajstim igralkam. Predvsem pa je bilo lepo videti požrtvovalnost, nepopustljivost in veselje pri mladih rokometašicah obeh ekip, ki so na koncu zasluženo prejele velik aplavz s strani številčne publike na tribunah Tivolija.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
6. krog
RK Olimpija – RK Sava Kranj 37:6 (17:1)

Zmajčice;
Džambo K. (7 obramb, 70,0%), Volčič Z. , Barukčić I original site. 8, Jamnik T. 1, Jarnovič L. 11, Zečević N. (1 obramba, 25,0%), Accetto E. , Erjavec N. 11, Kovačevič L. 1, Poznajelšek K. 1, Džambo L. , Veber Marton T. 4, Čauševič E.

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 4 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
2. krog
RK Olimpija – Pristar DRŠ Alen Mihalj 19:21 (10:11)

Zmajčice;
Zečević N. , Volčič Z. 3, Barukčić I. 6, Jamnik T. 1, Ahmetovič S. 1, Accetto E. , Bukvič T. , Kovačevič L. 3, Smrekar K. 1, Veber Marton H. , Čauševič E. 4 (1)

Sedemmetrovke: 3/1
Izključitve: 4 min.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
1. krog
RK Olimpija – RK Krim Mercator 24:13 (4:4, 10:3, 4:3, 6:3)

Zmajčice;
Povirk K. 2 (1), Lahajnar M. , Pugelj Š. , Vinski I. 11, Nišavič T. 3, Flisar A. , Vuk M. , Zadravec L. 1, Kukovec Neumann L. 2 , Petek L. , Jusufoska E. , Krnc H. 5

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 2 min.