UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Počitnice so končane, pred zmajčicami je končnica rednega dela tekmovanj

Počitnice so končane, pred zmajčicami je končnica rednega dela tekmovanj

Aktivne šolske počitnice so končane in zmajčice že čakajo novi dvoboji v tekmovanjih za državno prvenstvo. Pred tremi ekipami so zaključni boji v rednem delu tekmovanj, ki bodo prinesli predvsem v kategoriji starejših deklic A in kadetinj kar nekaj sila napetih tekem, ki bodo odločale o končnih mestih v rednem delu in s tem bojem za končna mesta v končnici državnih prvenstev.

Ekipo mladink, kateri v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih in je v zadnjih tednih doživela nekaj sprememb, čakajo še tri tekme rednega dela vzhodne skupine mladinsko – članske lige. Na zadnji tekmi pred počitniškim odmorom je ekipa mladink kateri so se pridružile štiri igralke letnika 1999 in 2000 pokazala vse tisto kar trenerji pričakujejo od njih. Kljub porazu so dekleta prikazale najbolj srčno, borbeno in nepopustljivo igro v letošnji sezoni. Borbenost v obrambi in hitra igra v napadu sta gostujoči ekipi iz Nazarij povzročili veliko preglavic, predvsem pa so dekleta sebi, trenerjem in tudi gledalcem dokazale, da znajo igrati rokomet in da znajo pustiti srce na igrišču. Ta tekma je lepa popotnica za preostalih sedem tekem, ki čakajo ekipo mladink do konca letošnje sezone, obenem pa pomeni tudi že sestavljanje ekipe za naslednjo sezono. Prva izmed sedmih tekem je na sporedu ta vikend, ko bodo zmajčice v Tivoliju gostile ekipo Celja. V ekipi bo znova nekaj igralk ekipe kadetinj kot tudi novinka Sandra, ki je v našo rokometno družino prišla iz beograjske ekipe RK Sinđelić.

Ekipo kadetinj čaka naporna in zelo razburljiva končnica rednega dela tekmovanja. Pred zmajčicami so tri zelo pomembne tekme, ki jim lahko ob treh zmagah in ugodnem razpletu ostalih tekem prinesejo končno tretje mesto v predtekmovalni skupini zahod in uvrstitev med šest najboljših ekip v državi. Kadetinje so pred odmorom z zelo lepo predstavo premagale ekipo Naklo Peko Tržič in se odločno podale v boj za tretje mesto. Do konca rednega dela bodo dekleta v Tivoliju gostile ekipi Izole in Krim Mercatorja ter v zadnjem krogu gostovale v Logatcu. Vsekakor zelo zahteven razpored v katerem bodo morale igralke pokazati iz kakšnega testa so. Pred njimi je vsekakor preizkušnja, ki jim lahko ob pravilnem pristopu prinese velike izkušnje za njihovo nadaljno rokometno pot. Dekleta seveda niso odvisna samo od sebe, za kar so si z nekaj slabšimi predstavami kriva tudi sama, pa vendar je ne glede na končni rezultat nejpomembnejše to, da na igrišču pokažejo voljni moment, pogum, odločnost, borbenost, pustijo na njem srce in ga po 60-ih minutah neizprosnega boja zapustijo z dvignjeno glavo!

Tretja ekipa zmajčic, ki počasi končuje z rednim delom tekmovanja je ekipa starejših deklic A katero do konca tekmovanja v zahodni skupini čakajo še štiri tekme. Štiri tekme, na katerih si igralke ne smejo privoščiti spodrsljaja ali kakšnega ležernega pristopa. Vsekakor so pomembne vse štiri tekme, a najpomembnejša jih čaka v zadnjem krogu, ko gostujejo v Logatcu pri neposrednih konkurentkah za končno drugo mesto v skupini, ki bi prineslo pomembne štiri točke v ligi najboljših šestih ekip v državi. Ekipa starejših deklic A je pred počitnicami suvereno premagala moštvo Šempetra – Vrtojbe, v nedeljo pa jih čaka prva izmed treh tekem v Tivoliju, na kateri gostijo ekipo Kočevja nato pa se bodo pomerile še z ekipama Izole in Krim Mercatorja. Teoretično je ekipa starejših deklic A že uvrščena med šest najboljših ekip v Sloveniji s čimer pa se igralke ne smejo zadovoljiti kajti vedno je potrebno gledati še višje in iz sebe potegniti tisti svoj maksimum, zadnji atom moči in znanja, ki te popeljejo do najvišjih mest in uspehov.

Ekipe starejših deklic B ter mlajših deklic A in B imajo pred seboj še lepo število tekem in priložnosti za dokazovanje. Za ekipi mlajših deklic A in B se tekmovanje v skupini center nadaljuje naslednjo sredo, ko se bodo v dvorani Kašelj pomerile z mestnimi tekmicami, igralkami Krim Mercatorja. Ekipo starejših deklic B pa čaka nadaljevanje tekmovanja šele 12. marca, ko se bodo odpravile na gostovanje v Slovenj Gradec, kjer se bodo ekipi Alen Mihalj poizkusile maščevati za poraz v Tivoliju in se prebiti na tretje mesto letvice državnega prvenstva.