UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mlajše in starejše deklice B z novima zmagama

Mlajše in starejše deklice B z novima zmagama

Zmajčice nadaljujejo s tekmovanji v državnem prvenstvu. Ekipi mlajših in starejših deklic B sta danes v Tivoliju gostili nasprotnice iz Tržiča in Ajdovščine.
Ekipa mlajših deklic je odigrala tekmo 15. kroga državnega prvenstva in proti nasprotnicam iz Tržiča osvojila s 13. zmago v sezoni novi dve točki in se tako še vedno nahaja na odličnem drugem mestu tekmovalne skupine center. Tekma je minila v premoči mladih zmajčic, ki so hitro povedle z 8:0 in dovolile gostjam iz Tržiča da v prvem polčasu dosežejo dva zadetka, v drugem pa še šest. Na igrišče je stopilo vseh 11 zmajčic, ki so se z lepo predstavo na koncu veselile zmage z 22-imi zadetki razlike.

Mlajše deklice B
RK OLIMPIJA – ŽRK TRŽIČ B  28:6 (10:2)

#zmajčice:
Godler A., Volčič Z. 2, Barukčič I. 11 (1), Jamnik T. 1, Begič I. , Accetto E. 3 , Bukvič T. , Čauševič E. 10, Kovačevič L. 1,  Smrekar K. ,  Zečevič N.

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 0 min.

Ekipa starejših deklic B je začela s tekmovanjem v polfinalni skupin B, katere zmagovalec se bo uvrstil na zaključni turnir, ki bo odločal v državnih prvakinjah v tej kategoriji. Njihove prve nasprotnice so bile igralke iz Ajdovščine, ki so v prvem krogu premagale ekipo Zagorja in prišle v Tivoli po novi dve točki.
Prve so povedle zmajčice z golom v 4. minuti, gostje so izenačile na 1:1 v 7. minuti. V prvih 11. minutah so padli vsega štirje zadetki, zmajčice so vodile z dvema prednosti 3:1. V 15. minuti je moral klop gostujoče ekipe zapustiti pomočnik trenerja, ki se ni strinjal z nekaterimi sodniškimi odločitvami. Sledilo je nekaj minut prekinitve, ki sta jo zahtevala sodnika vsled ne ravno športnega obnašanja gostujočih navijačev. Strasti so se po nekaj minutah umirile in zares škoda bi bilo, da bi bila tekma oziroma igra v kateri smo uživali naslednjih 35. minut prekinjena zaradi nekaj staršev, ki niso bili sposobni brzdati svojih živcev.
Sledilo je 35. enkratnih minut v katerih so dekleta obeh ekip pustile srce na igrišču in igrale do svojih zadnjih atomov moči. Do 43 minute je bila tekma povsem izenačena, gol za gol je ohranjal napetost na tribunah in na igrišču. Navijači obeh moštev niso varčevali s svojimi glasilkami. V 43. minuti so igralke iz Ajdovščine povedle z dvemi zadetki prednosti, 13:15 in imele napad za 16. zadetek, ki bi morda pomenil njihovo zmago. Zmajčice so ubranile napad in z dvemi zaporednimi zadetki uspele v 46. minuti izenačiti rezultat na 15:15. Ajdovke so zopet povedle za zadetek, a so zmajčice uspele rezultat zopet izenačiti in z veliko borbenostjo in po napakah gostij v napadu 15 sekund pred koncem srečanja povesti za zadetek, ki je na koncu pomenil tudi zmagoviti zadetek. Čestitke za prikazano igro in pristop si zaslužijo prav vse igralke, tako domače kot gostujoče ekipe.
Zmajčice čaka v četrtek gostovanje v Zagorju in v primeru zmage bi naredile velik korak proti finalnemu turnirju. Ampak gremo počasi, tekmo po tekmo. Važno je, da dekleta uživajo v igri ne glede na končni rezultat.

Starejše deklice B
RK OLIMPIJA – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA  17:16 (5:4)

#zmajčice
Džambo Ka., Veber Marton T. 1 , Džambo Kr. , Džambo L., Seliškar P. , Jarnovič L. 3, Vidmar L. 7, Gazvoda M. , Dukarič E. , Kermavner E. , Šebenik E. , Erjavec N. 4,  Jušić M. 3, Babača H. , Spasova B., Ilnikar T.

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 2 min.