UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice A z zmago med šest najboljših ekip v državi, prenova ekipe mladink

Starejše deklice A z zmago med šest najboljših ekip v državi, prenova ekipe mladink

Za zmajčicami je še en rokometni vikend, ki je postregel z dvemi tekmami v Tivoliju ter uvrstitvijo ekipe starejših deklic A med top šest ekip v državi.
V soboto je ekipa mladink gostila igralke ŽRK Celja Celjskih mesnin in morala priznati premoč fizično in po letih starejših nasprotnic. Ekipa mladink je v zadnjih štirinajstih dneh doživela kar nekaj sprememb, ki so bile posledica nezadovoljstva vseh vpletenih strani vsled res slabe sezone, ki smo jo že prekrižali in se že oziramo k novi. Tri igralke letnika 1997 so zapustile zapustile rokometno družino zmajčic, medtem ko je ena igralka po lastni želji odšla na posojo v ekipo Krke. V ekipi sta tako ostali dve igralki letnika 1997 in šest igralk letnika 1998 katerim smo dodali kot pomoč igralke letnika 1999 in 2000 ter se tako povsem zavestno lotili prenove mladinske selekcije za naslednje sezone, ko bodo dekleta dozorela za igranje v absolutni članski konkurenci. Spremembe so bile po videnem na zadnjih dveh odigranih tekmah zelo dobrodošle in so pokazale, da so dve do tri leta mlajše zmajčice povsem enakovredno, če ne celo bolje nadomestile igralke, ki so odšle. Pred nami je torej prenova ekipe mladink… ne bomo jamrali temveč bomo skupaj z igralkami zavihali rokave in se lotili resnega in predvsem napornega dela. Čas je na naši strani kot tudi kvaliteta mlajših igralk, ki prihajajo.

Če se vrnemo na sobotno tekmo v Tivoliju. Zmajčice so odigrale slabše kot pred tednom dni, ko so dodobra namučile ekipo iz Nazarij. Slab prvi polčas in bolj pozitiven drugi polčas zmajčic sta prinesli nove odgovore kje smo v tem trenutku. Celjanke so bile enostavno fizično premočne, zmajčice pa so že v prvem polčasu storile preveč napak v napadu, ki so bile posledica slabšega gibanja brez žoge in bile vse preveč mehke kot tudi nezbrane v obrambi. Posledica je bilo visokih devet zadetkov zaostanka kot tudi previsokih 21 prejetih zadetkov, ki so posledica tega, da sta vratarki v prvem delu tekme obranili vsega en strel nasprotnic. Drugi polčas so zmajčice pokazale nekoliko drugačen obraz z veliko bolj zavzeto in agresivno igro v obrambi ter nekaj več gibanja v napadu, ki so prinesli vsega dva zadetka zaostanka v drugih tridesetih minutah in naj bo ta drugi polčas vzpodbuda in vodilo za naslednje tekme. Glave gor, gradimo ekipo za naslednjo sezono, gradimo prihodnost.

Na nedeljski tekmi so igralke ekipe starejših deklic A gostile ekipo Kočevja in zabeležile še 15 prvenstveno zmago. 10:0 v 15. minuti, 20:5 v 35. minuti in končnih 19 zadetkov prednosti pove veliko o sami tekmi. Zmajčice so prikazale nekaj zelo lepih potez a ne glede na končno razliko naredile še preveč tehničnih napak v napadu in bile na trenutke nezbrane v obrambi. Slednje bodo morale popraviti na tekmah, ki so pred njimi. Že v soboto proti ekipi Izole, nato v mestnem derbiju proti ekipi Krima in najbolj pomembni tekmi proti ekipi Logatca, ki bo odločala o tem koliko točk bodo zmajčice odnesle s seboj v odločilne boje v razigravanju za najvišja končna mesta v državnem prvenstvu. Starejše deklice A so se z nedeljsko zmago, tri kroge pred koncem rednega dela tekmovanja že uvrstile med šest ekip v Sloveniji in izpolnile zadani cilj začetkom sezone. Seveda pa je končni cilj vsekakor višji od samo šestega mesta v državi. Le visoko zastavljeni cilji in karakter igralk vodijo do napredka in končnega uspeha.

Pred zmajčicami je izredno zanimiv konec tedna. Že jutri bosta nastopili najmlajši ekipi mlajših deklic A in B, ki se bosta pomerili z igralkami Krim Mercatorja. V nedeljo vodi mladinke pot v Zagorje, kjer jih čaka nedvomno zelo težko gostovanje. Tokrat v ekipi ne bo igralk ekipe kadetinj, ki se bodo v Tivoliju na eni izmed najpomembnejših tekem v sezoni pomerile z igralkami Izole. Na tekmi kjer igra le zmaga se bodo zmajčice borile za možnost nastopa med najboljšimi šestimi ekipami v državi. Tekma bo pokazala ves karakter ekipe kadetinj. Za uvod v tekmo kadetinj se bosta pomerili ekipi starejših deklic. Čaka nas sila zanimivo in razburljivo nedeljsko rokometno popoldne v Tivoliju. Vabimo vse navijače zmajčic, da podprete in pomagate dekletom do uvrstitve med šest najboljših ekip v državi.

Državno prvenstvo za mladinke, mladinsko – članska liga, skupina vzhod
17. krog
RK Olimpija – ŽRK Celje Celjske mesnine 27:38 (12:21)

Zmajčice;
Mladenović S. 2, Drnovšek K., Šušteršič H. 5 (1), Gazvoda M. 1, Korošec L. 2, Šebenik E. (obrambe: 15/4; 26,7%), Jušić M. 7 (2), Ribič V. 1, Berzelak A. 3 (2), Oletič E. 2, Švagelj A. 2 (1), Berzelak L. 2, Pejič D. (obrambe: 28/1; 3,6%)

Sedemmetrovke: 10/6
Izključitve: 4 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/163181/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
19. krog
RK Olimpija – ŽRK Kočevje 29:10 (14:3)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 13/7, 53,8%), Barukčić I. 7, Jarnovič L. 9, Erjavec N. 5, Kovačevič L., Poznajelšek K. 2, Spasova B. 1 (1), Džambo L. 1 (obrambe: 6/2, 33,3%), Veber Marton T. 3, Čaušević E., Babača H. 1

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160195/Zapisnik.pdf