UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Derbi starejših deklic A pripadel zmajčicam, mladinke s točko iz Celja

Derbi starejših deklic A pripadel zmajčicam, mladinke s točko iz Celja

Za nami je zopet tekmovalno uspešen teden v katerem so nastopile ekipa mlajših deklic B, obe ekipi starejših deklic, ekipa kadetinj in ekipa mladink.
V soboto sta s tekmovanji v novi sezoni pričeli ekipi mlajših deklic B in starejših deklic B. Obe ekipi sta se predstavili svojim navijačem na domačem tivolskem parketu. Mlajše deklice B so gostile mestne nasprotnice drugo ekipo RK Krim Mercator, starejše deklice B pa so gostile igralke ŽRK Aklimat Ptuj.

Mlajše deklice B, ekipa igralk letnika 2005 in mlajših je sestavljena iz deklic, ki so pred letošnjo sezono prestopile iz šolskih krožkov v klub in so razen dveh igralk novinke v družini zmajčic. Na uvodni tekmi sezone so se deklice prikazale v res lepi in spodbudni luči ter na koncu tekme povzročile z zmago in prikazanim veliko veselja med njihovimi spremljevalci na tribunah. Danes se bo ekipa pomerila s svojim drugim nasprotnikom. Tokrat bodo gostovale pri ekipi RK Ljubljana. Tekma se bo pričela ob 17. uri v športni dvorani Kašelj.

Podobno kot mlajše deklice B je tudi ekipa starejših deklic B odigrala svojo uvodno tekmo sezone. Ekipa, ki je sestavljena v večini z igralkami letnika 2004 je gostila rokometašice iz Ptuja. Zmajčice so bile v uvodni predstavi zelo suverene in brez večjih težav dosegle prvo zmago v letošnji sezoni. Igralke letnika 2004 danes čaka mestni obračun z ekipo RK Krim Mercator, ki se bo začel ob 18.20 uri v športni dvorani Kašelj.

Ekipa starejših deklic A ostaja tudi po sedmih odigranih krogih nepremagana! V nedeljo so zmajčice gostovale v Kranju in kljub zelo bledi predstavi premagale svoje nasprotnice. Tekma, ki bo šla zelo hito v pozabo in ki je pred mestnim derbijem katerega so zmajčice odigrale v sredo postavila kar nekaj vprašanj, na katera pa so dekleta dale svoj odgovor v sredo. Mestni derbi na Galjevici je prinesel prvo zmago teh deklet nad sovrstnicami iz ekipe RK Krim Mercator. KLjub temu, da zmajčice niso pokazale tistega kar v resnici znajo in so odigrale bolj ali manj slabo tekmo predvsem v igri v napadu, so se izkazale s svojim pristopom, željo in predvsem igro v obrambi, ki je bila podprta z zelo dobro vratarko zmajčic. Starejše deklice A so po sedmih krogih vodilna ekipa zahodne skupine tekmovanja in ob ekipi DRŠ Alen Mihalj še nepremagana ekipa državnega prvenstva starejših deklic A.

Ekipa kadetinj je v nedeljo gostovala v Šmartnem pri Litiji in dosegla novo, še četrto zmago v letošnji sezoni. Zmajčice so imele nekaj težav v prvem polčasu nato pa je do izraza prišla fizična pripravljenost, daljša klop in veliko več zbranosti naših deklet, ki jih jutri čaka veliki mestni derbi z ekipo Krim Mercatorja. Derbi dveh nepremaganih ekip zahodne skupine tekmovanja kadetinj, ki vedno predstavlja tekmo s posebnim nabojem. Na zadnjem medsebojnem obračunu so slavile zmajčice.

Ekipa mladink je v ponedeljek odigrala svojo tretjo tekmo v letošnji sezoni. Dekleta so gostovala v Celju in ostala tudi tokrat nepremagana. Osvojena točka je zelo lep dosežek, a bi lahko na prikazano v prvem polčasu osvojili morda tudi obe obenem pa bi glede na razplet tekme v zadnjih minutah prav lahko izgubili dve. Igralke ekipe mladink kažejo v tej sezoni povsem drugačen obraz kot v lanski, predvsem kar se tiče pristopa in želje.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina Center
1. krog
RK Olimpija – RK Krim Mercator B 23:22 (9:12)

Zmajčice;
Ljubijankić N., Šteblaj L., Jušić J., Pugelj Š., Vodopič T., Kukavica A., Sabotić S., Barukčić T., Mehić M.

Sedemmetrovke: 4/3
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: * V kategoriji mlajših deklic B zadetki posamezne igralke niso pomembni oziroma prvotnega pomena. Bistvo je, da deklice uživajo in napredujejo v kolektivni igri.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
2. krog
RK Olimpija – ŽRK Aklimat Ptuj 26:10 (13:3)

Zmajčice;
Đajić D. (obrambe: 25/15, 60,0%), Dovč Z., Giuliatti M. 1, Nišavič T. 4, Zadravec L. 9, Kukovec Neumann L., Petek L. 1, Bukvič T. 6 (1), Povirk K. 3, Đajić D. 2, Lahajnar M., Geršak J.

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/168359/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina Zahod
6. krog
RK Sava Kranj – RK Olimpija 16:27 (8:13)

Zmajčice;
Volčič Z. 2, Begić I., Barukčić I. 9 (2), Jamnik T. 1, Pacher L. 1, Zečević N. (obrambe: 3/0, 0%), Accetto E. 1 (1), Slomić H. (obrambe: 19/6, 31,6%), Kovačevič L. 1, Bukvič T. 4 (1), Smrekar K. 3, Pacher S., Veber Marton H. 3, Kastelic T. 1 (1), Čaušević E. 1

Sedemmetrovke: 7/5
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/167709/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina Zahod
7. krog
RK Krim Mercator – RK Olimpija 19:28 (10:15)

Zmajčice;
Volčič Z., Begić I., Barukčić I. 6, Jamnik T. 2, Zečević N. (obrambe: 0/0), Accetto E., Slomić H. (obrambe: 30/14, 46,7%), Kovačevič L. 3, Bukvič T. 4, Smrekar K. 1, Đajić B., Veber Marton H. 3, Kastelic T., Čaušević E.

Sedemmetrovke: 1/0
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/167782/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina Zahod
6. krog
ŽRD Litija – RK Olimpija 22:31 (12:14)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 23/8, 34,8%), Stajner J., Barukčić I. 4 (1), Jarnovič L., Mozoli T., Dukarič E., Šebenik E. (obrambe: 16/9, 56,3%), Erjavec N. 9 (2), Poznajelšek K. 1, Spasova B., Veber Marton T. 4, Berzelak L. 5, Vidmar L. 5 (1), Pančur P., Seliškar P. 3

Sedemmetrovke: 6/4
Izključitve: 10 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/167467/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mladinke, skupina Vzhod
3. krog
ŽRK Celje Celjske mesnine – RK Olimpija 25:25 (11:14)

Zmajčice;
Ribič E. (obrambe: 36/12, 33,3%), Šušteršič H., Mozoli T. 2, Pejič D. (obrambe: 1/0, 0%), Pacek L. 1 (1), Gudžulić T., Ribič V. 2, Berzelak A. 7 (1), Oletič E. 1, Bunčič E., Berzelak L. 4, Seliškar P. 8 (6)

Sedemmetrovke: 10/8
Izključitve: 16 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/166135/Zapisnik.pdf