UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Pregled sezone 2014/2015… temelji za prihodnost

Pregled sezone 2014/2015… temelji za prihodnost

Nedeljski zaključni klubski piknik je postavil piko na i tekmovalne sezone 2014/2015. Pravzaprav sezona še ni v popolnosti končana, kajti zmajčice bodo še teden dni posvetile treningom nato pa bodo odpotovale na turnirja v Makarsko in Koper, s katerima bodo v začetku meseca junija zaključile letošnjo sezono in se odpravile na zaslužen počitek.

Izteka se torej tekmovalna sezona v kateri so se igralke in njihovi trenerji trudili na in ob igrišču ter treningih, nova uprava kluba pa v sanaciji dolgov iz bližnje preteklosti. Oboji, tako igralke in njihovi trenerji kot vodstvo si zaslužijo pohvale za storjeno, predvsem pa naj jim bo dosežek v letošnji sezoni spodbuda in izziv za delo v prihodnosti.

S tekmovalnega vidika lahko sezono 2014/2015 ocenimo kot uspešno. V tekmovanjih državnega prvenstva je nastopilo šest ekip našega kluba, ki so osvojile končno 5., 7., 8., 9. in 10. mesto kar je lep uspeh in trden temelj za delo in nove izzive v prihodnosti.

Mlajše deklice C, najmlajša ekipa, katero sestavljajo igralke letnika 2004 in 2005, ki v večini obiskujejo rokometne krožke na osnovnih šolah je nastopila na treh turnirjih na katerih je bilo primarnega pomena to, da otroci spoznavajo in igrajo rokomet. Na turnirjih kjer se niso šteli rezultati in zadetki so igralke spoznale prvo korake v tekmovalnost in rokometno igro.

Ekipa mlajših deklic B katero so sestavljale igralke letnika 2003 in 2004 je odigrala 16 tekem, zabeležila 10 zmag ter 6 porazov in na koncu zasedla 4. mesto v skupini Center državnega prvenstva. Deklice so glede na pogoje treningov, ki so nemalokrat nemogoči (25 in več otrok v šolski telovadnici) dosegle lep uspeh, ki jim bo vsekakor vzpodbuda za naslednjo sezono.

Ekipa mlajših deklic A, sestavljena iz igralk letnika 2002 in 2003 ima za seboj “toplo – hladno” sezono, ki so jo končale na končnem 8. mestu med 23-imi ekipami v državi. Za mlajše deklice A velja podobno kot za njihove mlajše kolegice… zelo solidna sezona glede na pogoje dela. Žal so bili vzponi in padci vendar pa so dekleta na zadnjem turnirju za končno razvrstitev od 7. do 9. mesta pokazale svoj pravi obraz, igro s katero bi se morda lahko borile tudi za kakšna višja mesta. Vseeno pa so dekleta pokazale določen napredek v svoji igri in pristopu do rokometa.

Ekipa starejših deklic A je bila ekipa z največ pričakovanji glede na lanskoletno tretje mesto v državnem prvenstvu. Cilj igralk letnika 2000 in 2001 je bil vsekakor ponovitev lanskega uspeha, ki pa se na koncu ni uresničil. Dekleta so kljub temu dosegla lep uspeh s končno uvrstitvijo na 7. mesto med 25-imi ekipami. Vendar pa se kljub temu ne moremo znebiti občutka, da so bila dekleta sposobna pokazati več in da bi ob maksimalni osredotočenosti in zavzetosti znova lahko zaigrale na zaključnem turnirju najboljših treh v državi.

Ekipa kadetinj, igralk letnika 1998 in 1999 je končala sezono v zlati sredini. Med 21-imi sodelujočimi ekipami je zasedla končno 10. mesto v državi kar je za ekipo oziroma igralke, ki so še pred dvemi sezonami zabeležile vsega eno zmago v celotni sezoni zelo, zelo lep uspeh in upamo, da bo slednje vzpodbuda za nadaljne delo v kategoriji mladink.

Ekipa mladink katero so sestavljale igralke letnika 1997 je odigrala svojo krstno sezono v kategoriji mladink. končno 9. mesto med 13-imi sodelujočimi ekipami vsekakor ni končni rezultat oziroma željeni cilj. Dejstvo je, da morajo biti na stopnički pred vstopom v absolutno ali člansko konkurenco tekmovanja razčiščene vse zahteve, ki jih mora izpolnjevati posamezna igralka. Žal temu ni bilo tako že od samega začetka sezone in večji del sezone. Šele na zadnjih dveh turnirjih razigravanja za uvrstitev od 7. do 13. mesta so dekleta pokazale drugačen pristop, drugačno igro… a žal prepozno.

Prvo leto reševanja rokometnega kluba je za nami. Pozitivno leto, ki je prineslo dokončno poravnavo dolgov do petih upnikov in plačilo 1/3 dolgov preostalim. Čaka nas še veliko dela, volje in odrekanja do končnega cilja, ki je postaviti klub na trdne temelje brez dolgov in ponovno zaigrati v članski konkurenci z ekipo sestavljeno iz jedra domačih igralk. Ne bežimo pred izzivi zato si postavljamo vedno nove. Eden izmed njih bo predstavljen 17. septemba 2015 ob 19. uri v mali dvorani Hale Tivoli. Ampak naj za nekaj dni še ostane skrivnost!

Na koncu sezone bi se radi zahvalili vsem staršem naših mladih zmajčic za njihovo podporo. Zahvaljujemo se tudi vsem ostalim, ki nas podpirate in upamo, da boste večkrat z nami na tekmah in ostalih prireditvah naših zmajčic.

Končni rezultati ekip RK Olimpija:

Mladinke / 18 tekem, 10 zmag, 8 porazov; 9. mesto med 13-imi ekipami
Kadetinje / 26 tekem, 10 zmag, 1 neodločeno, 15 porazov; 10. mesto med 21-imi ekipami
Starejše deklice A / 22 tekem, 14 zmag, 8 porazov; 7. mesto med 25-imi ekipami
Mlajše deklice A / 16 tekem, 10 zmag, 1 neodločeno, 5 porazov; 8. mesto med 27-imi ekipami
Mlajše deklice B / 16 tekem, 10 zmag, 6 porazov; 4. mesto med 9-imi ekipami