UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice popravile vtis mladink in mlajših deklic A

Starejše deklice popravile vtis mladink in mlajših deklic A

V tekmovanjih državnega prvenstva so to nedeljo nastopile tri ekipe naših zmajčic. Mlajše deklice A so gostovale na Galjevici pri mestnemu tekmecu, ekipi Krima, starejše deklice in mladinke pa so v Tivoliju gostile moštvi Litije in Jadrana iz Kozine. Za starejše deklice in mladinke sta bili to zadnji tekmi v rednem delu tekmovanja državnega prvenstva.

Mlajše deklice A so na Galjevici še drugič v tej sezoni morale priznati premoč sovrstnic ekipe Krim Mercator. Dekleta so po slabem začetku tekme hitro izgubile stik z domačimi igralkami, ki so se vsled veliko tehničnih napak zmajčic hitro oddaljile na visokih šest zadetkov prednosti kakršna je bila tudi razlika po koncu prvega polčasa. V drugem delu igre se slika ni kaj dosti spremenila. Kljub trudi in želji so zmajčice vse bolj zaostajale za domačinkami, ki so se na koncu veselile visoke zmage z desetimi zadetki prednosti.

Mlajše deklice A, 12. krog
RK KRIM MERCATOR – RK OLIMPIJA 29:19 (16:10)

#zmajčice
Volčič Z. 1, Begič I., Barukčić I. 9 (1),  Jamnik T. 2, Ahmetovič S.,  Zečevič N., Accetto E. 2, Bukvič T., Kovačevič L.,  Smrekar K., Godler A., Slomič H. 1, Pavlič S.,  Klepič M. 4 , Guna T., Čauševič E.

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 2 min.

Starejše deklice A so odigrale zadnjo tekmo rednega dela tekmovanja. Tokrat so v Tivoliju gostile ekipo Litije. Tekmo, ki pravzaprav ni več odločala o končnih razvrstitvah so kljub vsemu naše zmajčice vzele sila resno, z željo pokazati številnim navijačem na tribunah lepo in zavzeto rokometno predstavo. Dekleta so od prve minute vzele vse niti tekme v svoje roke. Z zelo prizadevno igro v obrambi so hitro razorožile napad gostij ter povedle s štirimi zadetki prednosti. Razliko so do konca prvega polčasa z zavzeto igro uspele še povišati in odditi na oddih z sedmimi zadetki prednosti. V drugem polčasu so v vrstah zmajčic dobile priložnost prav vse igralke, ki so pravtako prikazale parvi pristop, voljo in srce. Prednost je znašala že 12 zadetkov. Zmajčice so proti koncu srečanja nekoliko popustile in vsled napak so gostje prepolovile zaostanek na končnih 6 zadetkov razlike.
Zmajčice so tako zasedle tretje mesto v predtekmovalni skupini Center, ki jih pelje v polfinalno skupino B nadaljnega razigravanja v katerem se bodo pomerile z ekipo Ž.U.R.D. Koper ter drugo in četrtouvrščeno ekipo vzhodnega dela predtekmovanja.

Starejše deklice A, 14. krog
RK OLIMPIJA – ŽRD LITIJA  23:17 (14:7)

#zmajčice
Džambo Ka. (8 obramb, 32%), Ilnikar T., Barukčič I., Jarnovič L. 8 (2), Gazvoda M. 1, Dukarić E., Škof L. 1, Erjavec N. 4, Jušić M. 2 (1), Poznajelšek K. 1, Džambo L., Vidmar L. 5 (2), Babača H. 1, Seliškar P.

Sedemmetrovke: 7/5
Izključitve: 8 min.

Podobno kot starejše deklice so tudi mladinke odigrale zadnjo tekmo rednega dela tekmovanja. V Tivoliju so tokrat gostovale igralke iz Hrpelj, ki so zmajčicam prizadejale visok poraz na prvi tekmi v Hrpeljah. Lahko bi napisali veliko pa vendar… kljub zelo razpoloženi vratarki zmajčic, ki je zbrala 22 obramb so gostje povsem zasluženo slavile še drugič v tej sezoni. Pet zadetkov prednosti v polčasu, sedem na koncu srečanja. Omenjenih 22 obramb domače vratarke, na drugi strani 14 obramb gostujoče, 20 tehničnih napak in če k temu dodamo le nekaj minut dobre, skoncentrirane igre v obrambi ter nekaj svetlih trenutkov v napadu je končni rezultat pričakovan.
Mladinke so tako osvojile končno 4 mesto v predtekmovanju in jih sedaj čaka razigravanje za končne uvrstitve od mesta 7 do 1o v letošnjem državnem prvenstvu.

Mladinke, 14. krog
RK OLIMPIJA – ŠD JADRAN BLUEMARINE HRPELJE 27:34 (13:18)

#zmajčice
Markovič M. (22 obramb, 39,3%) , Boškič T. 6 (1), Svetina V., Oplotnik P. 4, Šušteršič H., Korošeč L. 4, Juvan J., Gudžulič T. 1, Ribič V., Berzelak A. 10 (3), Oletič E. 2, Pejič D.

Sedemmetrovke: 7/4
Izključitve: 6 min.