UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Skozi šivankino uho do šeste zmage.

Skozi šivankino uho do šeste zmage.

Ekipa članic je dodbra načela živce svojih navijačev, ki so skupaj z ostalimi gledalci, katerih se je včeraj v Tivoliju zbralo krepko preko številke 150 videli hojo zmajčic po meji poraza, kateremu so se ognile v zadnjih dveh minutah tekme.
Karakter in nepopustljivost sta vse za kar si dekleta zaslužijo pohvale, ostalo je šlo po zadnjem pisku sirene v pozabo. Slaba obramba od prve do zadnje minute in veliko nezbranosti pri zaključku strelov v napadu. Kombinacija, ki bi zmajčice kmalu drago stala.
Prvi polčas je minil v povsem izenačeni igri. Zmajčice so sicer držale prednost zadetka pred gostjami iz Nakla, ki pa so v 22. minuti prevzele pobudo in do konca polčasa povedle s tremi zadetki. Dekleta v zelenih dresih so potrebovale vsega pet minut, da so na začetku drugega dela rezultat izenačile in povedle ter prevzele niti igre v svoje roke. V 45. minuti so zmajčice vodile s štirimi zadetki in zapravile dva protinapada in sedemmetrovko ter dovolile gostjam v 51. minuti izenačiti rezultat. Iz mirnega zaključka se je tekma spremenila v boj za vsako žogo in zadetek… do 59. minute, ko so zmajčice uspele povesti za gol prednosti, obraniti napad gostij in slabih deset sekund pred koncem zaključiti napad z zadetkom za končnih +2.

Šesta, težko priigrana zmaga, ki pomeni nekoliko lažjo popotnico za sredin derbi vodilnih ekip lige v Litiji. Zmajčice bodo morale pokazati veliko, veliko več kot včeraj, da ostanejo še sedmič v letošnji sezoni neporažene. Mi vemo, da lahko.

1.b državna liga za ženske, 7. krog
RK OLIMPIJA – RK NAKLO  32:30 (14:17)
#zmajčice
Ribič E. (1 obramba, 14/1, 7,1%), Oman N., Vidmar L. 6 (2), Veber Marton T., Džambo K. (9 obramb, 26/9, 34,6%), Erjavec N. 5 (1), Jušić M. 4 (1),  Berzelak A. 11 (2), Bunčič E. 2, Škof L., Pančur P., Ožegovič N. 2, Treven T. 2

7m: 7/6
Kazni: 4 min.