Rokometna sobota se je končala po željah naših zmajčic in njihovih navijačev. V tretjem krogu državnega prvenstva sta ekipi starejših deklic A in kadetinj v Tivoliju gostili igralke ŽRK Izole in s prepričljivima predstavama zabeležili še drugi zmagi v letošnji sezoni.
Starejše deklice so že v prvih minutah tekme postavile stvari na svoje mesto in pokazale, da imajo naem vzeti novi dve točki. V deseti minuti so zmajčice vodile s štirimi zadetki prednosti, do konca prvega dela tekme pa so povišale vodstvo na +7. Slika na igrišču se tudi v drugem polčasu v katerem so priložnost za igro dobile vse preostale igralke ni kaj dosti spremenila. Zmajčice so večale svojo prednost, ki je v 40. minuti znašala 14 zadetkov. V zadnjih desetih minutah so gostje nekoliko zmanjšale prednost zmajčic, ki je na kocu znašala 11 zadetkov.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina Zahod
3. krog
RK Olimpija – ŽRK Izola  24:13 (11:4)

Zmajčice;
Volčič Z. 3, Begić I. 2, Barukčić I. 5, Jamnik T. 5, Pacher L., Zečević N. (obrambe: 10/3, 30,0%), Accetto E. 1, Slomić H. (obrambe: 12/6, 50,0%), Đajić B., Kovačevič L. 1, Smrekar K., Pacher S. 2, Veber Marton H. 4, Kastelic T., Čaušević E. 1

Sedemmetrovke: 2/0
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/167694/Zapisnik.pdf

Ekipa kadetinj je po enotedenskem premoru podobno kot njihove mlajše klubske soigralke gostile ekipo Izole, s katero so dekleta v lanski sezoni bile neizprosen boj za uvrstitev med šest najboljših ekip v državi. Tokrat je nasproti zmajčicam stala nekoliko spremenjena ekipa deklet z obale medtem, ko so zmajčice zaigrale brez dveh igralk, ki sta bili lani v postavi. V uvodnih minutah tekme so se zmajčice pošteno lovile in imele kar nekaj težav z borbenimi Izolankami, nato pa so se otresle pritiska, zaigrale bolj agresivno in odločno v obrambi, podprte z odličnim delom vratarke, ki je v prvih dvajsetih minutah zbrala sedem obramb in v 20. minuti tekme povedle z osmimi zadetki prednosti. Prednost so v zadnjih desetih minutah prvega polčasa še povišale in odšle na odmor z 11. zadetki naskoka. Tudi drugi polčas so dekleta začele odločno in zbrano v obrambi ter v 43. minuti vodile za najvišjih 14 zadetkov prednosti nato pa po padcu zbranosti in nekaj napakah dovolile do konca tekme gostjam znižati zaostanek na +10.

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina Zahod
3. krog
RK Olimpija – ŽRK Izola 31:21 (18:7)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 11/7, 63,6%), Barukčić I. 3, Jarnovič L. 2 (1), Mozoli T. 1 (1), Dukarič E. 1, Šebenik E. (obrambe: 13/6, 46,2%), Erjavec N. 4 (2), Jušić M. 5 (1), Turk L. (obrambe: 10/0, 0%), Poznajelšek K. 1 (1), Spasova B., Veber Marton T. 1, Berzelak L. 6 (1), Vidmar L. 7 (2)

Sedemmetrovke: 9/9
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/167452/Zapisnik.pdf

Ekipi starejših deklic A in kadetinj čakata v nedeljo novi tekmi. Dekleta potujejo v Kočevje kjer se bodo pomerile z ekipama istoimenskega kluba. Ob 14. uri začenjajo starejše deklice, ob 16. uri nadaljujejo kadetinje.
S tekmovanji pa bodo začele tudi mladinke, ki bodo v ponedeljek ob 20.30 uri gostovale v Zagorju.