UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mlajše deklice A in B z zmagama za konec leta, mladinke in kadetinje poražene…

Mlajše deklice A in B z zmagama za konec leta, mladinke in kadetinje poražene…

V nedeljo so na tekmah državnega prvenstva nastopile štiri ekipe naših zmajčic. V rokometnem dnevu so v Hali Tivoli ekipe mlajših deklic A in B, kadetinj in mladink gostile svoje nasprotnice. Z mlajše deklice A in B ter mladinke je bila to zadnja tekma v letošnjem koledarskem letu, medtem ko bodo kadetinje zaključile tekmovanje v tem letu v petek, 19.12.2014 z gostovanjem v Škofijah.
Rokometni dan so odprle mlajše deklice B, ki so se pomerile z ekipo ŠD Polje Krim. V tekmi dveh neenakovrednih nasprotnikov je ekipa naših zmajčic katere jedro sestavljajo deklice letnika 2004 brez večjih težav ugnala nasprotnice. Se je pa še enkrat več pokazal ves nesmisel tekmovalnega pravilnika, ki zapoveduje osebno obrambo po celem igrišču… še posebej pri deklicah starih 10 in 11 let, ki enostavno ne zmorejo igrati 40 minut po takšnih pravilih.

Mlajše deklice B, 8. krog
RK OLIMPIJA – ŠD POLJE KRIM  25:4 (12:2)

#zmajčice
Dovč Z. 1 , Ržen D. 1 , Vinski I. 12 , Bergant M. , Nišavič T. 1 , Bukvič T. 3 , Zadravec L. ,  Kukovec Neumann L. 3 , Đajić B. 2 , Petek L. , Krnc H. 2 , Đajić D.

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 2 min.

Za mlajšimi deklicami B so na igrišče stopile mlajše deklice A, ki so se pomerile z ekipo Save Kranj. Podobno kot na predhodni tekmi smo tudi tu gledali neenakovreden dvoboj, ki se je končal z visoko zmago zmajčic.

Mlajše deklice A, 8. krog
RK OLIMPIJA – RK SAVA KRANJ ŠENČUR 21:5 (14:2)

#zmajčice
Volčič Z. 1 , Begič I. 1 , Barukčić I. 11 ,  Jamnik T. 3 , Ahmetovič S.  ,  Accetto E. , Kovačevič L. ,  Smrekar K. , Godler A. , Slomić H cheap generic doxycycline. 1 , Pavlič S. , Klepič M. , Veber Marton H. ,  Čauševič E. 2

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 6 min.

Po tekmah naših najmlajših ekip so na igrišče stopile kadetinje zmajčic in njihove nasprotnice iz Kopra. Tekma je postregla z izredno izenačenimi 40. minutami v katerih smo lahko videli res lepo borbenost obeh ekip. Zmajčice so v teh 40-ih minutah pokazale pravo srce in željo. Na igrišče so stopile prav vse igralke in se z izjemo obeh vratark, ki tokrat nista imeli svojega dne, uspele vpisati med strelke. Le s tremi obrambami v drugem polčasu so zmajčice nudile odpor do rezultata 24:24, nakar so jim tekmice iz Kopra pobegnile za dva zadetka razlike in slednjo iz minute v minuto višale ter na koncu zasluženo slavile z visokimi 11-imi zadetki prednosti.
Žal je v 14. minuti srečanja prišlo do poškodbe gostujoče igralke Lane Peharc, zaradi katere je bila tekma prekinjena dobrih 20 minut. Lano so morali odpeljati na pregled v UKC, po zadnjih informacijah pa poškodba ni tako huda kot je kazalo sprva in igralka Kopra je bila že spuščena v domačo oskrbo. Lani Peharc želimo v imenu vseh zmajčic in vodstva kluba uspešno okrevanje in hitro vrnitev na rokometna igrišča.

Kadetinje, 11. krog
RK OLIMPIJA – Ž.U.R.D. KOPER  35:46 (20:21)

#zmajčice
Šljivar M. 1 , Ibričić E. 1 , Jarnovič L. 4 (1) , Dovč M. 4 , Marinko S. (0 obramb) , Erjavec N. 1 , Gudžulič T. 1 , Ribič V. 2 , Berzelak A. 5 (1) , Oletič E. 3 , Poznajelšek K. 1 , Švagelj A. 8 (5) , Šebenik E. 1 , Vidmar L. 2 (1) , Pejič D. (7 obramb, 20,6 %), Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 8/8
Izključitve: 8 min.

Za zaključek nedeljskega rokometnega dneva v Tivoliju sta se pomerili ekipi mladink. Zmajčice so gostile ekipo Ajdovščine katera jim je na prvi tekmi v Ajdovščini zadala visok poraz s trinajstimi zadetki razlike. In če je na prvi tekmi zmajčice v obup spravljala Maja Svetik sta se sladnji tokrat pridružili še Sanja Čermelj in Špela Ferfolja, ki na prvi tekmi nista igrali. Odpor zmajčic je trajal vsega 4 minute nato pa je na igrišču obstajala samo še ena ekipa. Ajdovke so hitro pobegnile za osem zadetkov prednosti in ob anemični, mehki ter brezsrčni igri zmajčic je bila tekma odločena že po prvih 30-ih minutah, ko so dominantne gostje vodile za 10 zadetkov prednosti. Slika na igrišču se ni spremenila vse do konca srečanja. Žal so bile Ajdovke veliko boljše in zasluženo so slavile z visokimi 11-imi zadetki prednosti.

Mladinke, 9. krog
RK OLIMPIJA – ŽRK MLINOTEST ALDOVŠČINA 22:33 (9:19)

#zmajčice
Markovič M. (11 obramb, 25%) , Boškič T. 3 (2) , Oplotnik P. 1 , Šušteršič H. 1 , Korošeč L. 5 , Marinko S. , Marton Izda N. 2 , Juvan J. 2 , Ribič V. 1 , Berzelak A. 5 (2) , Oletič E. 1 , Švagelj A. 1 , Pejić D. , Crnkič A. , Dovč M.

Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 6 min.