UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše in mlajše deklice z odliko

Starejše in mlajše deklice z odliko

Nedelja je bila v znamenju štirih tekem naši mladih zmajčic. Najmlajše, mlajše deklice C so nastopile na turnirju v Tržiču, mlajše deklice B in starejše deklice A so gostovale v Litiji, mladinke pa so odšle v Hrpelje.
Mlajše deklice C so na otvoritvi nove sezone udeležile turnirja v Tržiču. Premierni nastop so naše najmlajše zmajčice opravile z odliko. Na prvi tekmi so brez večjih težav ugnale vrstnice iz Logatca z rezultatom 31:2, na drugi tekmi pa so po izenačenem prvem polčasu uspele ugnati mlade rokometašice iz Vrhnike z 24:18. Na turnirjih za mlajše deklice C je najbolj pomembna igra otrok, rezultat ni v ospredju, čeprav se ga beleži. Še manj pa so v ospredju zadetki, zato se slednje ne beleži.

Ekipa mlajših deklic C na turnirju v Tržiču

Ekipa mlajših deklic C na turnirju v Tržiču

Večina igralk, ki se je udeležila turnirja v Tržiču je popoldne potovala na tekmo državnega prvenstva za mlajše deklice B v Litijo. Začetek tekme je minil v izenačeni igri obeh ekip natp pa so zmajčice z nekaj hitrimi zadetki ušle svojim nasprotnicam za štiri zadetke prednosti. Ob prizadevni igri je razlika iz minute v minuto naraščala in v polčasu znašala +11. Naše dkelice tudi v drugem delu igre niso popuščale in razlika je narastla že na +16 zadetkov prednosti. Do konca srečanja so z nekaj prestreženimi žogami domačinke uspele rezultat znižati na 11 zadetkov zaostanka.

Mlajše deklice B, 5. krog
ŽRD LITIJA – RK OLIMPIJA  13:24 (6:17)

#zmajčice
Dovč Z. 2 , Povirk K. 4 , Ržen D. , Vinski I. 9 , Bergant M. , Bukvič T. 3 , Zadravec L. 1 ,  Đajić B. 3 , Petek L. 2 , Krnc H. 4 , Đajić D.

Sedemmetrovke: 3/0
Izključitve: 2 min.

Skupaj z mlajšimi deklicami so v Litijo potovale tudi starejše deklice A. Na gostovanje k ekipi proti kateri v lanski sezoni niso okusile slasti zmage. Še posebej boleč je bil zadnji poraz na finalnem turnirju, ki je odločal o naslovu prvakinj za lansko sezono. Nekatere izmed igralk so v soboto nastopile tudi v ekipi kadetinj in prikazale zelo dobro igro, zato so bila pričakovanja trenerjev in tudi samih igralk zelo velika, predvsem pa so si dekleta želela končno premagati rokometašice iz Litije.
Tekma se za zmajčice ni začela ravno obetavno. Prevelika želja in tudi nekaj treme sta naredili svoje. Skoraj ves prvi polčas so zmajčice lovile domačinke, ki so bile vseskozi v vodstvu… na trenutke tudi za pet zadetkov prednosti. Vendar pa se zmajčice niso predajale, z velikim srcem in borbenostjo v obrambi so počasi začele zmanjševati razliko in uspeti do konca prvega polčasa ujeti domače igralke, ki pa so vseeno vodile za zadetek prednosti.
Uvodne minute drugega polčasa so minile v izenačeni igri do rezultata 19:19. Nato pa so zmajčice z res dobro igro v obrambi in nekaj obrambami naše vratarke uspele nasprotnicam uiti za dva zadetka. Trenutek, ki je pomenil dokončni preobrat v tekmi. Zmajčice vodstva niso več spustile iz svojih rok. Kljub vsem poizkusom domačink sta trdna obramba in nekaj res lepih potez v napadu uspele držati prednost treh zadetkov do zadnjih minut srečanja. Na samem koncu so zmajčice z prestreženimi žogami in hitrimi protinapadi uspele rezultat povišati na lepih sedem zadetkov prednosti.
Veselje deklet in staršev na tribunah je bilo nepopisno. Zmaga, ki je bila prigarana od prve do zadnje minute je lepa popotnica za nedeljski derbi na Vrhniki. Obenem pa ne moremo mimo naših staršev, ki so na tribunah naredili res izjemno vzdušje z glasnim navijanjem za njihove in naše zmajčice.

Starejše deklice A, 7. krog
ŽRD LITIJA – RK OLIMPIJA  22:29 (15:14)

#zmajčice
Džambo Ka. (11 obramb, 33,3%) , Džambo Kr. , Barukčić I. , Jarnovič L. 5 (1) , Gazvoda M. , Dukarić E. ,  Erjavec N. 5 (2) , Jušić M. 4 , Kermavner E. , Poznajelšek K. , Šebenik E. 3 (1) , Džambo L. , Veber Marton T. 1 , Vidmar L. 10  , Babača H. , Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 6/4
Izključitve: 10 min.

Najstarejše zmajčice, ekipa mladink je po petkovi zmagi v Izoli tokrat gostovala v Hrpeljah. Nasprotnik je bil vsekakor veliko močnejši kot petkov vendar pa se kljub temu ni pričakovalo takšnega razpleta. Uvodne minute srečanja so minile v izenačeni igri in lahko rečemo, da so se igralke še nekako držale načrta narediti čim več prekrškov in s tem razbijati igro zelo dobre in všečne domače ekipe. Na žalost in morda tudi v opomin ter razmislek so zmajčice zdržale le dobrih 15 minut nato pa so domačinke po vse večih napakah v obrambi in napadu uspele s hitrimi protinapadi uiti na 5 zadetkov prednosti. Zmajčice je v igri držala le še njihova vratarka, ki je ubranila lepo število priložnosti domačih in imela na celi tekmi kar 26 obranjenih strelov. Morda edina svetla točka poloma, ki je sledil v drugem polčasu.
Po odmoru na katerega so zmajčice odšle s štirimi zadetki zaostanka je sledil potop. Brez ideje ter samostojnimi akcijami ter vse preveč pasivnosti v napadu ter ob mlačni, mehki in statični igri v obrambi so zmajčice iz minute v minuto izgubljale stik z domačimi igralkami, ki so pokazale kako se igra enostavno in učinkovito v napadu, v obrambi pa se jim niti ni bilo potrebno kaj dosti naprezati kajti zmajčice same so jim z svojo igro v napadu olajšale delo. Žal se je še enkrat več pokazalo, da se tekma dobiva z igro v obrambi… z srčno in nepopustljivo igro v obrambi. V napadu pa se ne tekmuje katera bo dala več zadetkov temveč se igra kolektivno… zmaguje namreč ekipa, ne posameznice. In po videnem ta konec tedna bi si mladinke lahko za vzgled postavile njihove mlajše kolegice, kadetinje in starejše deklice… Po prikazanem, na žalost povsem upravičeno.

Mladinke, 6. krog
ŠD JADRAN BLUEMARINE – RK OLIMPIJA  40:25 (17:13)

#zmajčice
Markovič M. (26 obramb, 39.4%) , Boškič T. 8 (3) , Svetina V. , Oplotnik P. 4 (1) , Ibričić E. , Šušteršič H. 2 , Korošeč L. 2 , Marton I. N. 4 , Juvan J. 5 , Pejič D.

Sedemmetrovke: 5/4
Izključitve: 16 min.