UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mladinke 13. v državi.

Mladinke 13. v državi.

Zmajčice z največ težavami v letošnji sezoni je nedvomno ekipa mladink. Viharna, turbulentna sezona se je končala s tremi zaporednimi zmagami in nasmehi na obrazih vseh igralk ter njihovega vodstva. Te zadnje zmage so nekoliko omilile blede predstave katerim smo bili priča v jesenskem delu tekmovanja. Predstave, ki so odnesle nekaj starejših igralk, ki so zapustile našo družino in svojo rokometno pot nadaljujejo v drugih sredinah.

Sam uvod v letošnjo sezono je dal slutiti tistemu kar smo bili priča skozi potek sezone. Slaba telesna pripravljenost ob prihodu na priprave, odsotnost na pripravah, vsega nekaj igralk, ki so v celoti oddelale pripravljalni del sezone. Posledice so bile seveda opazne na tekmah, ko je dekletom predvsem v drugem polčasu tekem enostavno zmanjkovalo moči in osredotočenosti. Posledica pristopa na treningih je bila vidna na predstavah ekipe, ki so bile sila valovite. Od tistih nekaj solidnih, ko so bile zmajčice blizu uspeha, do tistih res slabih, ko se je izgubljalo z desetimi in več zadetki razlike. 13 odigranih tekem je prineslo pravtoliko porazov. Slabi rezultati, povezani s pristopom in igro so načeli samozavest deklet in prinesli nekaj nezadovoljstva in nesoglasij katerih posledica je bila odhod štirih igralk letnika 1997.

V ekipi so tako od začetka februarja poleg treh starejših igralk letnika 1996 in 1997 ostale večinoma igralke letnika 1998 katerim smo bili primorani dodati igralke ekipe kadetinj. Igralke letnika 1999 in 2000 so popolnoma zakrpale nastalo vrzel in se skupaj s preostankom ekipe mladink podale v zaključek prvenstva. Do konca rednega dela tekmovanja v mladinsko – članski ligi so dekleta odigrale še tri tekme in pokazale več borbenosti in karakterja.
Sam uvod v boju za končno 13. mesto se ni izšel po načrtih nato pa je sledila prelomna tekma v Ilirski Bistrici. Tekma na kateri so prav vsa dekleta, od prve do zadnje, ki so stopila na igrišče pokazala tisto kar se je pričakovalo od njih od samega začetka sezone. Veliko srce, karakter in borbenost do zadnje sekunde, ki so prinesli prvo zmago v sezoni. Veselje deklet, trenerjev in tudi navijačev je bilo nepopisno. Po 17-ih porazih prva zmaga. Slednja kot da je dokončno odvrgla veliko breme na plečih igralk, ki so imele pred seboj še dve tekmi in prav obe so tudi suvereno dobile. S podobnim pristopom kot prvo in pokazale, da imajo pristop in tisti karakter, ki jih dvigne na višjo raven.

Končno 13. mesto je nedvomno uvrstitev, ki je več kot je bilo pričakovano po prikazanem večji del sezone. Je pa to trdo zasluženo 13. mesto dobra odskočna deska za delo v prihodnosti te ekipe, teh preostalih igralk. Obenem pa tudi opozorilo kaj prinese nepripravljenost na samem uvodu sezone in neosredotočenost med samo sezono. Šola iz katere se bomo vsi nekaj novega naučili.

Ekipa mladink je v letošnji sezoni odigrala 20 tekem na katerih je dosegla 3 zmage in doživela 17 porazov.

Za ekipo mladink so zaigrale naslednje igralke:

Agovič Šejla ***, Drnovšek Klavdija, Šušteršič Hana, Korošec Lea, Boškič Tamara *, Oplotnik Petja *, Juvan Jana *, Markovič Maja **, Ibričić Esmira ***, Dovč Mary, Mladenović Sandra, Gudžulić Tara, Ribič Valentina, Berzelak Ana, Oletič Eva, Pejič Damjana, Švagelj Alessia, Berzelak Lea, Dukarič Eva, Jušić Melisa, Šebenik Eva, Gazvoda Maša, Vidmar Laura, Seliškar Petra

* ni več članica kluba
** posojena v drug klub
*** prenehala z igranjem