UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice A in kadetinje zmagale, mladinke začele s porazom

Starejše deklice A in kadetinje zmagale, mladinke začele s porazom

Za nami je rokometni vikend, ki je zmajčicam prinesel dve zmagi in dva poraza. Igralke ekip mladink, kadetinj in starejših deklic A so odigrale tekme državnega prvenstva, ekipa starejših deklic B pa je odigrala pripravljalno tekmo.
Rokometni vikend se je začel v petek, ko je ekipa starejših deklic A gostovala v Idriji. Zmajčice niso imele težjega dela z nasprotnicami, katerim moramo dati vse priznanje za njihovo odrekanje ter delo v skorajda nemogočih pogojih in le ljubezen do rokometa je tisto kar jih ohranja pri “rokometnem življenju”. O sami tekmi lahk napišemo le to, da so se gostiteljice potrudile po svojih najboljših močeh in se niso predale do zadnjega zvoka sirene. Končnih 38 zadetkov prednosti pove veliko o sami tekmi in njenem poteku, vseeno pa globok priklon igralkam Idrije in njihovi trenerki za vztrajanje in odrekanje.
V soboto je zmajčice pot vodil v Ajdovščino kjer sta nastopili ekipi kadetinj in starejših deklic B. Prve na tekmi državnega prvenstva, druge pa na pripravljalni tekmi. Za uvod tekme kadetinj sta na igrišče stopili ekipi starejših deklic B. Zmajčice so odigrale premehko in preveč rezervirano, da bi lahko ogrozile sovrstnice iz Ajdovščine. Končnih 28:19 za domače igralke je kar pravšnja slika dogajanja na igrišču.
Povsem drugačna slika pa je sledila v boju za nove točke ekip kadetinj. Zmajčice so tekmo začele s hitrim vodstvom z 2:0 in do 17. minute vodile z zadetkom prednosti nato pa so ajdovke prevzele pobudo in vsled nezbranosti in slabše igre naših zmajčic v obrambi ter premalo aktivne v napadu povedle za dva zadetka prednosti, katero so obdržale do konca prvega dela igre.
Po dogovoru in “budnici” v garderobi so zmajčice v prvih treh minutah nadaljevanja rezultat izenačile na 15:15 nakar so zopet dovolile domačinkam, da jim v 37. minuti uidejo za tri zadetke prednosti na 20:17. Nato pa je nastopil velik preobrat. Zmajčice so v obrambi zaigrale veliko bolj agresivno in srčno ter prisilile domače igralke v delanje napak, ki so jih zmajčice s pridom izkoristile in preko hitrih protinapadov naredile delni rezultat 7:0 ter povedle z 20:24. Do zadnjega zvoka sirene zmajčice niso popustile in se na koncu ob bučni podpori navijačev veselile velike zmage s petimi zadetki prednosti. Zmajčice so tokrat pokazale tisti pravi karakter in veliko srce in se kljub slabem, nezbranem dnevu njihove vratarke uspele vrniti in zmagati ter pokazati, da so prava ekipa.
Rokometni vikend so zaključile mladinke, ki so za začetek sezone odpotovale v Stopiče kjer so odigrale prvenstveno tekmo proti ekipi Krke. Težko gostovanje je prineslo prvi poraz katerega glavni razlog je bil nezbrana in slaba igra v napadu. Dokaj solidno igro v obrambi so podrli slabi in nazbrani zaključki napadov. Nepremostljivo oviro za zmajčice je predstavljala domača vratarka, ki je obranila 16 strelov, na drugi strani je svoje delo solidno opravila vratrka zmajčic, ki je zbrala 10 obramb. Zmajčice so bile enakopravne le v prvih sedmih minutah nakar so domačinkam dopustile da naredijo delni rezultat 9:0 in že v 25. minuti odločijo tekmo. Na trenutke dobra igra v obrambi ob slabi, nepovezani in statični igri v napadu je bila premalo za kakšen bolj otipljiv končni rezultat.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
3. krog
RK Idrija – RK Olimpija 8:46 (3:21)

Zmajčice;
Džambo K. (9 obramb, 64,3%), Volčič Z. 4, Barukčić I. 14, Jarnovič L. 7, Zečević N. (3 obrambe, 50%), Erjavec N. 5, Kovačevič L. 5, Poznajelšek K. 1 (1), Džambo L. 2, Veber Marton T. 1 (1), Čauševič E. 3, Babača H. 4

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 0 min.

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
3. krog
ŽRK Mlinotest Ajdovščina – RK Olimpija 23:28 (14:12)

Zmajčice;
Džambo K. (6 obramb, 22,2%), Barukčić I. , Gazvoda M. , Dukarič E. , Erjavec N. 4, Jušić M. 3, Švagelj A. 7, Škof L. , Šebenik E. , Veber Marton T. , Berzelak L. 7 (1), Vidmar L. 5 (1), Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 5/2
Izključitve: 6 min.

Državno prvenstvo za mladinke, skupina vzhod
1. krog
ŽRK Krka – RK Olimpija 26:16 (14:7)

Zmajčice;
Markovič M. (10 obramb, 29,4%), Boškič T. 9 (3), Oplotnik P. 1 (1), Ibričič E. , Šušteršič H. 1, Korošec L. 1, Juvan J. , Gudžulič T. , Ribič V. 1, Berzelak A. 2, Oletič E. 1, Švagelj A. , Pejič D.

Sedemmetrovke: 6/4
Izključitve: 6 min.