UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Kadetinje in starejše deklice brez zmage

Kadetinje in starejše deklice brez zmage

Kadetinje in starejše deklice so bile pretekli konec tedna neuspešne v končnici tekmovanja v državnem prvenstvu.
Kadetinje so v Žalcu pričele s tekmami končnice prvenstva, ki bodo dale končno razvrstitev od 7. do 10. mesta v državi. Dekleta so se ne prvem turnirju pomerile z ekipama Žalca in Celja ter navkljub dvema porazoma pustile kar soliden vtis. Na obeh tekmah so zmajčice vodile do zadnjih petih minut prvega polčasa nato pa dovolile tekmicam, da jih ujamejo in prehitijo. Prav obe tekmi sta se odvijali na enak način… nasprotnice so naredile razliko v zadnjih minutah prvega polčasa katero so nato obdržale do konca tekme. Poleg tega pa na prvi tekmi proti ekipi Žalca zmajčice enostavno niso našle rešitve premagati domače vratarke pri izvajanju sedemmetrovk.
Pred kadetinjami so sedaj še trije turnirji na katerih se bodo poleg nasprotnic s prvega turnirja pomerile še z ekipo Ilirske Bistrice. Slednja je organizator turnirja, ki bo na sporedu v petek s pričetkom ob 17.45 uri. Na njem se bodo zmajčice pomerile z domačo ekipo ter igralkami iz Celja.

Kadetinje, 1. turnir končnice od 7. do 10. mesta
RK ZELENE DOLINE ŽALEC – RK OLIMPIJA  26:19 (15:10)

#zmajčice
Jarnovič L. 2, Dovč M., Marinko S., Jušić M. 2 (1), Gudžulič T. 2, Ribič V. 1, Berzelak A. 8 (1) , Oletič E. 4 (1), Pejič D., Seliškar P.

Sedemmetrovke: 9/3
Izključitve: 2 min.

RK OLIMPIJA – ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE  19:24 (9:11)

#zmajčice
Jarnovič L. 4 (1), Dovč M., Marinko S., Jušić M. 2 (1), Gudžulič T., Ribič V. 1, Berzelak A. 9 (2) , Oletič E., Pejič D., Seliškar P. 3

Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 2 min.

Starejše deklice so po tesni in predvsem srečni zmagi v Izoli tokrat gostile ekipo Žalca, ki se je že dva kroga pred koncem polfinala končnice uvrstila na zaključni turnir medtem, ko se zmajčice borijo za drugo mesto v skupini, ki vodi v boj za končno 4. mesto v državi.
Zmajčice so zelo odločno začele tekmo in do polovice polčasa vodile. Nato pa so gostje, tudi po zaslugi njihove vratarke prevzele pobudo in ujele priključek ter v končnici prvega polčasa prešle v vodstvo s tremi zadetki prednosti.
Na začetku drugega polčasa so zmajčice sicer znižale zaostanek na vsega zadetek prednosti vendar pa je bilo v njihovih vrstah premalo razpoloženih igralk za preobrat. Gostje so to znale s pridom izkoristiti in se na koncu veseliti suverene zmage.
Starejše deklice sedaj čaka odločilna tekma za 2. mesto v skupini proti ekipi Vrhnike. Tekma na kateri morajo zmajčice za uvrstitev v boj za končno 4. mesto v državi zmagati za pet zadetkov bo v nedeljo v dvorani na Kodeljevem in upamo, da bo zmajčice prišlo spodbujati veliko število glasnih navijačev, ki bodo znali pripraviti lepo športno kuliso.

Starejše deklice A, 5. krog polfinala končnice
RK OLIMPIJA – RK ZELENE DOLINE ŽALEC  13:21 (7:10)

#zmajčice
Džambo Ka., Gazvoda M., Dukarić E., Erjavec N. 5 (1), Jušić M. 4, Poznajelšek K., Škof L. 2, Džambo L., Veber Marton T. 1 (1), Vidmar L. 1 (1), Babača H., Seliškar P.

Sedemmetrovke: 6/3
Izključitve: 2 min.