UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Sedma zmaga za uspešen konec jesenskega dela tekmovanja

Sedma zmaga za uspešen konec jesenskega dela tekmovanja

Ekipa članic je na najboljši možen način končala jesenski del tekmovanja v 1. b državni rokometni ligi za ženske. Zmajčice so na derbiju kroga slavile pri drugouvrščeni ekipi Litije.
Dekleta so pokazala povsem drug obraz kot na nedeljski tekmi proti ekipi Nakla. Sproščenost v povezavi z odločnostjo in osredotočenostjo so ekipo vodile do velike zmage in pobega na šest točk prednosti pred prvimi zaslovalkami. 
V prvem polčasu so zmajčice naredile še nekaj nepotrebnih tehničnih napak in kar nekajkrat odigrale premalo agresivno in odločno v obrambi vendar pa so z borbeno igro in razpoloženima vratarkama, ki sta do 30. minute zbrali osem obramb odbile vse napade domačih igralk in uspele narediti razliko treh zadetkov. V drugem polčasu so dekleta nadaljevala odločno in s preudarno ter zbrano igro držale varno razliko štirih do petih zadetkov pred domačo ekipo. Sedem minut pred koncem je bila prednost že +7, katero so domače igralke uspele do konca tekme znižati na +5.

Jesenski del je končan na najboljši možen način. Sedem zmag in varna razlika šestih točk pred prvimi zasledovalkami. Veliko večino ekipe čaka do konca leta še ena tekma in sicer gostovanje ekipe mladink v Kopru, ki je na sporedu v torek, 11. decembra. Nato sledi nekaj regeneracije in… priprava na nadaljevanje sezone, ki bo 19. januarja, ko v Tivoli za zaključek drugega dela tekmovanja prihaja ekipa Izole.

1.b državna liga za ženske, 9. krog
ŽRD LITIJA – RK OLIMPIJA  23:28 (14:17)
#zmajčice
Ribič E. (5 obramb, 15/5, 33,3%), Oman N. 1, Jarnovič L. 1, Vidmar L. 4 (1), Veber Marton T., Džambo K. (9 obramb, 22/9, 40,9%), Erjavec N. 2, Jušić M. 1,  Berzelak A. 10 (3), Bunčič E. 4, Pančur P., Ožegovič N. 2, Mozoli T., Treven T. 3

7m: 6/4
Kazni: 8 min.