UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice s porazom in zmago v boj za drugo mesto v skupini

Starejše deklice s porazom in zmago v boj za drugo mesto v skupini

Ekipa starejših deklic ima za seboj pester konec tedna v katerem so dekleta s polovičnim uspehom odigrale dve tekmi polfiala končnice državega prvenstva. V četrtek so zmajčice gostovale pri ekipi Vrhnike, v soboto pa jih je pot vodila na gostovanje v Izolo.
S svojim tradicionalno težkim nasprotnikom so se zmajčice pomeril v dvorani na Dobrovi pri Ljubljani. V tekmi, ki je poskrbela za veliko vroče krvi med trenerji in navijači obeh ekip so slavile domače igralke, vendar pa se ne moremo znebiti občutka, da bi se tekma lahko odvila tudi drugače v primeru, da nebi bili priča nepravično dosojene diskvalifikacije in še veliko drugih napak v škodo zmajčic. Naša navada je, da najprej pometemo pred svojim pragom zato ne bomo kazali s prstom na druge in iskali poglavitne razloge za poraz pri njih. O njihovem delu bodo po ogledu posnetka tekme kakšno besedo povedali za to pristojni. Upamo da, čeprav imamo v letošnji sezoni s tem slabe izkušnje.

Zmajčice so tekmo izgubile po svoji krivdi kajti podobno kot na tekmi v Žalcu so tudi tokrat začele odločno in vodile do 9. minute srečanja. Gostiteljice so ji kmalu ujele in obe ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. Zaključek prvega polčasa je pripadel igralkam Vrhnike, ki so po prvih 25. minutah vodile z dvemi zadetki prednosti. Zmajčice so porazno vstopile v drugi del tekme. Po velikem številu tehničnih napak so se gostiteljice odlepile na visokih pet zadetkov prednosti. Vsekakor preveč, da bi jih nerazpoložene zmajčice uspele ujeti. Žal se je tekma končala še s tretjim letošnjim porazom proti ekipi Vrhnike. Tokrat za štiri zadetke, ki puščajo odprta vrata pred povratno tekmo v Tivoliju.

Starejše deklice A, 3. krog polfinala končnice
ŠDRŠ VRHNIKA – RK OLIMPIJA  23:19 (10:8)

#zmajčice
Džambo Ka. (10 obramb, 30,3%), Barukčič I. 5 (3), Jarnovič L. 6 (1), Gazvoda M., Dukarić E. 1, Erjavec N. 2, Jušić M. 1, Kermavner E.,  Poznajelšek K. 1, Škof L. 1, Džambo L., Veber Marton T., Vidmar L. 1, Babača H., Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 4 min.
Diskvalifikacije: 1

Po hladnem četrtkovem tušu so se igralke starejših deklic v soboto na gostovanju v Izoli pomerile z domačimi rokometašicami in znova poskrbele za napeto tekmo do zadnjega zvoka sirene, ki je preprečil domačim igralkam izenačenje rezultata med zmajčicami poskrbel za veselje, trenerjem in navijačem pa naredil nekaj novih sivih las.
Igralke Izole so sicer povedle, a so jih zmajčice ujele in držale niti igre v svojih rokah. V prvem polčasu so vodile tudi za štiri zadetke vendar pa se domače igralke niso predajale in vztrajno sledile našim dekletom. Do zadnjih minut so zmajčice ohranjale prednost dveh zadetkov potem pa so jih domače igralke ujele in izenačile na 22:22. Rezultat je bil izenačen do zadnjih 15-ih sekund srečanja, ko so zmajčice povedle, domače igralke pa so sicer v nasprotnem napadu dosegle zadetek a je zvok sirene prehitel žogo, ki je prečkala črto vrat.

Starejše deklice A, 4. krog polfinala končnice
ŽRK IZOLA – RK OLIMPIJA  25:26 (11:13)

#zmajčice
Džambo Ka. (11 obramb, 30,6%), Jarnovič L. 10 (3), Gazvoda M. 1, Dukarić E. 4, Erjavec N. 1, Jušić M. 6 (1), Poznajelšek K., Škof L. 3, Džambo L. 1, Veber Marton T., Babača H.

Sedemmetrovke: 7/4
Izključitve: 8 min.

Glede na to, da je ekipa Žalca v 4. krogu končnice premagala v gosteh ekipo Vrhnike je že jasno, da si je priborila vstopnico na zaključni turnir treh najboljših ekip v državiza kar ji od srca čestitamo. Ekipi zmajčic in Vrhnike se bosta borili za drugo mesto v polfinalni skupini, ki vodi v razgravanje od 4. do 6. mesta v državi.