UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Kadetinje z odlično obrambo do prve zmage v sezoni

Kadetinje z odlično obrambo do prve zmage v sezoni

V današnjem drugem krogu državnega prvenstva za kadetinje so zmajčice v domači dvorani Hale Tivoli gostile moštvo Burje iz Škofij. V moštvu zmajčic je premierno nastopila Ana Berzelak, ki se je zmajčicam v letošnji sezoni pridružila iz ekipe Logatca.

Zmajčice so pokazale popolnoma drugačen obraz kot v prvem krogu prvenstva na gostovanju v Kopru. Nova članica zmajčic je prinesla v ekipo prepotrebno samozavest katero smo pogrešali pri igralkah na tekmi v Kopru.
Zmajčice so od samega začetka tekme začele odločno v obrambi a so v napadu v prvih štirih minutah naredile vse preveč tehničnih napak in gostje so povedle z 0:2. V peti minuti so zmajčice dosegle prvi zadetek, ki je prinesel prepotrebno sproščenost v napadu. Šest zaporednih zadetkov je prineslo preobrat in vodstvo zmajčic z 6:2. Odlična obramba in hitri protinapadi ter sproščenost v napadu na postavljeno obrambo so prinesli prednost, ki je držala domačo ekipo na varni razdalji pred tekmicami. Za piko na i je poskrbela vratarka zmajčic Katarina Džambo, ki je na vrata stopila v 20. minuti srečanja in dobesedno zaklenila gol. V 21. minutah igre, ki so sledile je dovolila igralkam Burje, da dosežejo le en gol. Od 19. strelov na njen gol je samo 5 žog končalo za njenim hrbtom, obranila pa je tudi štiri sedemmetrovke… z neverjetnimi 74% obrambami nedvomno prvo ime tekme.

Zmajčice so sicer zopet naredile vse preveč tehničnih napak v katerih so prednjačile slabe podaje ter koraki vendar pa so napake v napadu popravile z odlično predstavo v obrambi. Pohvalo za igro v obrambi si zaslužijo prav vse igralke, ki so stopile na igrišče v napadu pa bo potrebno posvetiti vso pozornost zmanjšanju tehničnih napak.

Kljub vsemu pa si zmajčice zaslužijo vse čestitke… naslednjo soboto jih čaka tekma v Šempetru pri Novi Gorici.

Kadetinje
RK OLIMPIJA – RK BURJA ŠKOFIJE  21:15 (12:7)

#zmajčice
Džambo Ka. (14 obramb) , Šljivar M. , Ibričić E. 1 , Dovč M. 2 , Gazvoda M.  , Marinko S. (1 obramba) , Jušić M. , Gudžulič T. 3 , Ribič V. 1 , Berzelak A. 8 , Oletič E. 2 (1) ,  Šebenik E. 1 , Vidmar L. 1 , Pejič D. 2

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 8 min.