UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Po veličastni zmagi šolske počitnice, potem pa v zaključek rednega dela tekmovanja

Po veličastni zmagi šolske počitnice, potem pa v zaključek rednega dela tekmovanja

Po petkovi veličastni zmagi ekipe kadetinj na prestižnem mestnem derbiju v povsem napolnjeni dvorani Krim na Galjevici je prišel teden šolskih počitnic kot nalašč za počitek, regeneracijo in celjenje poškodb naših zmajčic. Treningi med šolskimi počitnicami potekajo v tivolski dvorani na katerih so prisotne igralke vseh ekip starostnih kategorij. Nekatere bolj obremenjene in poškodovane igralke so dobile treninga prost teden. Gre predvsem za igralke ekipe kadetinj, ki nastopajo v svoji konkurenci ter v veliki večini tudi v konkurenci mladink.

Po koncu počitnic se bodo treningi nadaljevali v ustaljenem in veliko bolj intenzivnem ritmu kajti pred zmajčicami so zaključne tekme rednega dela sezone, katerim sledijo odločilne tekme končnice. Tekme za končna mesta v državnem prvenstvu. S tekmovanji bodo ekipe nadaljevale 11. in 12. marca, ko bo ekipa starejših deklic B gostovala na Ptuju. Tekma bo v soboto ob 11. uri. V nedeljo pa bodo nastopile še tri ekipe zmajčic.
Mladinke bodo v mestnem derbiju gostile igralke RK Ljubljana, ki so na prvi tekmi slavile s štirimi zadetki prednosti in so trenutno štiri točke pred zmajčicami, ki zasedajo četrto mesto vzhodne skupine tekmovanja in bi se z dvema zmagama v zadnjih dveh krogih lahko povzpele do drugega ali tretjega mesta. Seveda je pogoj, da zmajčice premagajo ekio Ljubljane z več kot štirimi zadetki.

Pravtako v nedeljo bosta ekipi starejših deklic A in kadetinj odpotovali v Koper, kjer se bosta ob 14.30 in 16.30 uri pomerili z ekipama Ž.U.R.D. Koper. Cilj obeh ekip je zelo jasen. Zmagati in s tem nadaljevati zmagovalni niz. Predvsem tekma starejših deklic A bo zelo pomembna za zmajčice, ki morajo zbrati čim več točk, ki jih bodo prenašale v končnico prvenstva. Na prvi tekmi je ekipa igralk letnika 2002 in 2003 igrala neodločeno in pokazala slabo ter nezbrano predstavo. Tokrat bodo morala dekleta pokazati svoj pravi obraz. Pred ekipo starejših deklic A so še tri tekme rednega dela. Dve gostovanji v Kopru in Hrpeljah ter domača tekma proti ekipi Vrhnike. Uvrstitev med šest najboljših ekip v državi je že zagotovljena vendar pa to ne sme uspavati igralk. Pomembna je vsaka osvojena točka.

Kadetinje, ki so trenutno še neporažene bodo vsekakor odigrale tako kot se od njih pričakuje. Tako kot so odigrale na mestnem derbiju in poskusile nadaljevati niz zmag. Trenutno jih je 15… zaporednih, brez enega samega poraza. Cilj je seveda povsem jasen! Uvrstitev med šest najboljših v državi je sigurna, z maksimalnim številom osvojenih točk. Vendar pa do zadnje tekme in zadnje sekunde le te ne bo dovoljeno popuščanje. Tudi kadetinje čaka enak razpored kot starejše deklice A. Trije krogi do konca rednega dela, dve gostovanji in ena domača tekma. Nato pa sledi še šest tekem končnice. Tekma po tekmo, 360 minut, 21600 sekund, do zadnje v letošnji sezoni.

Ekipi mlajših deklic bosta nadaljevali s tekmovanjem čez 14 dni, ko bodo igralke letnika 2004 gostile ekipo RK Metlika, igralke letnika 2005 pa bodo gostovale pri ekipi ŽRK Krka.