UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Sezona za čisto petico!

Sezona za čisto petico!

Tekmovalna sezona 2018/2019 je končana. Zaključila jo je ekipa članic, ki je v sredo v zdesetkani zasedbi odigrala še prestavljeno tekmo proti ekipi ŽRK Izola. Tekma, ki je služila bolj kot ne kot trening, ni imela kakšnega posebnega tekmovalnega naboja kajti zmajčice so letošnjo zgodbo prvakinj končale že pred prvomajskimi prazniki. Poraz na zadnji tekmi je bolj kot ne posledica nezbranosti v odločilnih trenutkih in tudi, po pravici povedano, zasičenosti igralk na zaključku sezone.
Nepomemben poraz v epilogu sezone. Epilogu v katerem so zapisani naslov prvakinj 1.B državne lige za ženske ter posledično po petih sezonah znova priložnost za vrnitev v 1.A državno ligo za ženske. Naslov državnih podprvakinj v starostni kategoriji kadetinj (U17) ter naslov državnih prvakinj v starostni kategoriji starejših deklic A (U14). Ekipe zmajčic so s svojimi doseženimi rezultati znova zasedle končno drugo mesto v skupni razvrstitvi klubov, ki nastopajo v tekmovanju mladih.

Pa pojdimo po vrsti in naredimo presek ter zaključek letošnje, znova, zelo uspešne sezone zmajčic.

Začenjamo z ekipo članic, ki je bila sestavljena bolj kot ne kot situacija rešitve in omogočanja nadaljevanja rokometne poti štirim igralkam, ki so prestopile mejo mladinske kategorije. V bolj kot ne pilotni zgodbi članic so priložnost za nabiranje novih izkušenj v absolutni starostni kategoriji dobile še igralke letnika 2000 in 2001, ki so tvorile jedro ekipe mladink.
Ekipa članic je nastopila v 1.B DRL za ženske v družbi štirih ekip z izkušnjami igranja v absolutni konkurenci. Štirikrožni sistem tekmovanja je zmajčicam prinesel 16 tekem na katerih so dosegle 13 zaporednih zmag in si tri kroge pred koncem tekmovanja že zagotovile naslov prvakinj. Najpomembnejše zmage so bile nedvomno tiste proti ekipama iz Litije in Izole, ki sta veljali za favoritinje za napredovanje v višji rang.
Zmajčice so odigrale tudi dve tekmi v pokalnem tekmovanju kjer so se prebile do četrtfinala v katerem so se srečale z nasprotnicami iz Velenja in imele priložnost videti kaj jim manjka proti ekipi spodnjega doma prvoligašinj.
Ekipa članic je v sezoni 2018/2019 odigrala 18 tekem na katerih je dosegla 14 zmag in 4 poraze. Za premierni nastop v absolutni starostni kategoriji zelo dober izkupiček.

Ekipa mladink (U18) je sezono zaključila s četrtim mestom v državi ter posledično izpolnjenim ciljem pred začetkom sezone, ki je bil uvrstitev med šest najboljših ekip. Sezona se je začela stresno, s težjo poškodbo kolena ene izmed boljših igralk, nadaljevala se je z novo poškodbo kolena ter končala še s tretjo poškodbo kolena. Dekleta so v rednem delu tekmovanja pokleknile samo dvakrat. Obakrat so bile od njih boljše mestne tekmice iz Stožic, ki so uveljavile svoje izkušnje z igranjem v absolutni prvoligaški konkurenci, poleg tega pa tudi zmajčice niso bile pripravljene izrabiti priložnosti. Slednje se je znova ponovilo na prvi tekmi končnice, ko so dekleta iz rok izpustile dobljeno tekmo v Stopičah ter nato nezbrano odigrale obe tekmi proti nasprotnicam iz Žalca. Vseeno so imele možnosti za odličje a žal… realno gledano sta vsega dve zmagi na šestih tekmah končnice premalo za kaj več od končnega četrtega mesta v državnem prvenstvu. Poleg tega pa se mora za uspeh poklopiti veliko stvari. Pripravljenost zgrabiti ponujene priložnosti, homogenost ekipe in zdravstveno stanje, ki nam to sezono ni bilo ravno naklonjeno.
Ekipa mladink, igralk letnika 2000 in 2001 za katero so na koncu vsled vseh težav igrale tudi igralke letnika 2002 in 2003, je odigrala v letošnji sezoni 18 tekem na katerih so dosegle 12 zmag in 6 porazov ter na koncu osvojile 4. mesto v državi.

Ekipa kadetinj (U16) je odigrala eno boljših sezon v smislu homogenosti in povezanosti celotne ekipe, ki je svoje dokazala predvsem v končnici tekmovanja, ko je do zadnjega kroga lovila naslov državnih prvakinj. Naslov je dekletom ušel iz rok zaradi ene tekme, zaradi 14-ih nezbranih minut, ki so na koncu presodile v korist njihovih nasprotnic iz Novega mesta, ki so se na koncu veselile naslova državnih prvakinj.
Igralke letnika 2002, 2003 in 2004 so pokazale, da so ekipa z velikim srcem, složnostjo in nenazadnje tudi znanjem. To jih je na koncu pripeljalo do naslova državnih podprvakinj. Predvsem pa so dekleta dokzala, da lahko igrajo tudi brez nekaterih, za katere so predvsem nasprotniki in tudi one same še sezono nazaj, mislili da ne morejo.
Ekipa kadetinj je odigrala 20 tekem na katerih je dosegla 19 zmag in samo en poraz ter s tem končno 2. mesto v državi.

Ekipa starejših deklic A (U14) je obranila naslov prvakinj v svoji starostni kategoriji letnika 2004. Dekleta so bila znova suverena do zadnje tekme v Velenju, kjer so jim domača dekleta pokazale, da niso nepremagljive. Dejstvo je, da so dekleta po dveh sezonah še vedno nepremagane in so dosegle 43 zmag ter na koncu oddale točko za neodločen rezultat. Slednje nedvomno predstavlja določeno težavo dojemanja in razmišljanja pri samem delu deklet, ki namesto napredovanja ostajajo v lagodnem stajnu zmag, ki je zelo, zelo varljivo. Vsekakor bomo veseli naslednje sezone, ko bodo zmajčice letnika 2004 zaigrale v kategoriji letnika 2003. Predvsem bodo morale pokazati veliko več ekipne igre in ekipnega truda. Naslednja sezona bo za to generacijo vsekakor prelomna sezona.
Ekipa starejših deklic A (U14) je v letošnji sezoni odigrala 20 tekem na katerih je dosegla 19 zmag in en neodločen rezultat.

Ekipa starejših deklic B (U13) je odigrala zelo, zelo solidno sezono glede na številčno majhen kader igralk letnika 2005, katerim so morale na pomoč priskočiti igralke letnika 2006 in 2007. V rednem delu tekmovanja so dekleta igrale spremenljivo in predvsem zaradi nezbranosti in tudi utujenosti izgubile nekaj tekem, ki bi jih morale dobiti, a je bila to le šola za končnico tekmovanje kjer so prikazale res lepe predstave in premagale vse svoje nasprotnice v boju za končno sedmo mesto. Žal so posledice medsebojne tekme z igralkami iz Celja iz rednega dela tekmovanja zmajčicam odnesle sedmo mesto. Končno osmo mesto je vsekakor lep in realen uspeh za to ekipo.
Ekipa starejših deklic B (U13) je v letošnji sezoni odigrala 20 tekem na katerih je zabeležila 12 zmag in 8 porazov.

Najmlajši ekipi zmajčic mlajše deklice A (U12) in mlajše deklice B (U11) sta osvojili končno 13. in 7. mesto v državi kar pa je rezultatsko povsem nepomemben podatek. Dekleta obeh starostnih kategorij so nabirale nove izkušnje in pridobivala nova znanja na njihovi rokometni poti, ki se bo resneje začela šele v starostni kategoriji starejših deklic A (U14).

Končni rezultati ekip zmajčic v sezoni 2018/2019:
Članice // 18 tekem, 14 zmag, 4 porazi // 1. mesto 1.B DRL za ženske, Četrtfinale pokala Slovenije
Mladinke (U18) // 18 tekem, 12 zmag, 6 porazov // 4. mesto v državnem prvenstvu
Kadetinje (U16) // 20 tekem, 19 zmag, 1 poraz // 2. mesto v državnem prvenstvu
Starejše deklice A (U14) // 20 tekem, 19 zmag, 1 neodločen rezultat // 1. mesto v državnem prvenstvu
Starejše deklice B (U13) // 20 tekem, 12 zmag, 8 porazov // 8. mesto v državnem prvenstvu
Mlajše deklice A (U12) // 20 tekem, 10 zmag, 10 porazov // 13. mesto v državnem prvenstvu
Mlajše deklice B (U11) // 22 tekem, 13 zmag, 4 izenačeni rezultati, 5 porazov // 7. mesto v državnem prvenstvu