UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Kadetinje in mlajše deklice B z zmagama iz Vrhnike

Kadetinje in mlajše deklice B z zmagama iz Vrhnike

Sobota in nedelja sta najstarejšim in najmlajšim zmajčicam prinesli gostovanje na Vrhniki. V soboto so se s sovrstnicami iz Vrhnike pomerile zmajčice ekipe mlajših deklic B in brez večjih težav vpisale novi dve točki v tekmovanju za državno prvenstvo z zmago s šestimi zadetki prednosti 19:13. Na tekmi kjer zmaga ni bila pod vprašajem so priložnost dobile predvsem igralke, ki trenirajo še v sklopu krožkov na osnovnih šolah in pokazale, da se ni bati za prihodnje generacije zmajčic, ki prihajajo na redno treniranje v naš klub.

Danes je bila na sporedu še tekma kadetinj na katero so zmajčice odpotovale z enajstimi igralkami, ki so predvsem v drugem polčasu pokazale kaj pomeni biti zmajčica. Na tekmi smo lahko videli dva povsem različna obraza naših najstarejših zmajčic. Prvi polčas je pripadel gostiteljicam z Vrhnike, ki so po izenačenem začetku povedle za tri zadetke in dobile prvi del tekme z dvemi zadetki prednosti, 14:12. Zmajčice so prikazale sila bledo igro tako v obrambi kot v napadu. Neraspoložena je bila tudi vratarka zmajčic, ki je zbrala vsega tri obrambe od 18-ih strelov na svoj gol. Posledica vse te blede in raztresene predstave je bil tudi zaostanek naših igralk po prvih 30-ih minutah.
Drugi polčas pa je prinesel popolnoma drug obraz naših zmajčic. Z borbeno in zbrano igro v obrambi ter veliko več teka in gibanja v napadu so zmajčice izenačile rezultat na 16:16 in nato naredile delni rezultat 9:0 ter slabih 10 minut pred koncem tekme rezultatsko neulovljivo pobegnile svojim nasprotnicam. Do konca tekme so zmajčice zadele še enkrat, Vrhničanke trikrat in le omilile poraz z sedmimi zadetki razlike.
Drugi polčas je prinesel popolnoma drugo sliko zmajčic. Trda obramba, ki je dovolila le pet zadekov, naša vratarka, ki je ubranila 7 od 12-ih strelov na naš gol in prebujeni in dinamičen napad… vse kar smo pogrešali prvih 30 minut tekme.
Kadetinje so tako zabeležile svojo drugo zaporedno zmago v polfinalni skupini D, sedaj pa jih čez 14 dni čaka nov obračun z starimi znankami iz Škofje Loke.

Kadetinje
DRŠ VRHNIKA – RK OLIMPIJA  19:26 (14:12)

#zmajčice:
Markovič M. (30 strelov / 10 obramb) , Boškič T. 10 (1), Šljivar M. , Oplotnik P. 2, Ibričič E. , Šušteršič H. 2, Dovč M. 4 (1), Korošec L. 2 , Juvan J. 5,  Ribič V. 1, Oletič E.

Sedemmetrovke: 3/2
Izključitve: 8 min.