UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Tri zmage, dva poraza. Starejše deklice A z zmago med top šest.

Tri zmage, dva poraza. Starejše deklice A z zmago med top šest.

Še en, lahko rečemo, uspešen rokometni vikend je za nami. Pet ekip naših zmajčic je konec prejšnjega tedna nastopilo v tekmovanjih za državno prvenstvo. Tir ekipe so bile uspešne, dve žal ne.

V petek je pomlajena in spremenjena ekipa mladink odigrala še zadnjo tekmo v rednem delu tekmovanja v letošnji, lahko rečemo neposrečeni sezoni. V ekipi, ki je gostovala na Ptuju so bile tri igralke letnika 96 in 97, štiri igralke letnika 98 in pet igralk letnika 2000. Zmajčice so samo tekmo začele slabo in že v šesti minuti zaostajale za pet zadetkov. Nato so uspele nekako vzpostaviti ravnotežje z domačinkami in se v 13. minuti približale na vsega dva zadetka zaostanka, kar pa je bilo na žalost najnižja razlika, ki so jo uspele doseči na tej tekmi. Do konca prvega polčasa so domačinke pobegnile na visokih enajst zadetkov prednosti in odločile tekmo. Drugi polčas so zmajčice odigrale bolje in ga celo dobile v svojo korist z zadetkom prednosti. Ekipo mladink sedaj čaka boj za končno 13. mesto v državi v katerem bodo odigrale še štiri tekme na katerih bodo pustile, v to ne dvomimo, srce na igrišču in se na koncu veselile ob končnem uspehu, si povrnile nekaj samozavesti in dale obliž na neposrečeno sezono.

Sobota je v družino zmajčic prinesla zmago in poraz. Starejše deklice B so v Tivoliju gostile ekipo Ilirske Bistrice in brez večjih težav vpisale novo zmago v državnem prvenstvu. Zmajčice so v 16. minuti vodile z osmimi zadetki prednosti in do konca srečanja dodale še dva zadetka na končnih +10. Istočasno kot starejše deklice B v Tivoliju je na Vrhniki merila moči z svojimi nasprotnicami ekipa mlajših deklic A. V prvih 20-ih minutah smo videli povsem izenačeno srečanje nato pa so domače igralke v štirih minutah naredile delni izzid 4:1 in ušle mladim zmajčicam. Predvsem slabo vračanje v obrambo je bilo od 26. do 31. minute usodno za zmajčice in njihov poraz s tremi zadetki zaostanka. Iz vsakega poraza se nekaj novega naučimo in veseli predvsem dejstvo, da so igralke po tekmi razočarano znale povedati kje so naredile napake, ki so jih stale pozitivnega rezultata.

Za konec rokometnega vikenda sta se ekipi kadetinj in starejših deklic A odpravili na gostovanje v Logatec. Nedeljsko popoldne je bilo v znamenju dveh zelo pomembnih tekem, ki sta se na koncu končali po željah naših igralk in njihovega vodstva. Starejše deklice A so se borile za boljše točkovno izhodišče v končnici državnega prvenstva. Na takmi katero so morale zmagati so pokazale pravi karakter proti sila motiviranim domačinkam, katere so imele popolnoma enak cilj kot zmajčice. Izenačen prvi polčas v katerem sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu so zmajčice odigrale dobro vendar še vedno, vsled velike želje in motiviranosti preveč nesproščeno, preveč na silo. V prvih treh minutah nadaljevanja so zmajčice naredile odločilen korak proti končnemu uspehu. V treh minutah so povedle za štiri zadetke prednosti in si tako na krilih odlične predstave njihove vratarke tlakovale pot do končne zmage za katero pa so se morale v naslednjih 20-ih minutah krepko potruditi in odbiti vse napade domačih igralk, ki so se v 46. minuti približale na vsega zadetek zaostanka a so zmajčice našle rešitev in zbrano odgovorile z štirimi zaporednimi zadetki, ki so dokončno strli upanje in odpor domačih rokometašic, zmajčicam pa prinesli končno drugo mesto v rednem delu tekmovanja zahodne skupine državnega prvenstva in štiri velike točke za končnico šestih najboljših ekip v državi.

Rokometni vikend so zaključile kadetinje, ki so se pravtako pomerile z ekipo Logatca. Tekma katero so zmajčice enostavno morale zmagati, da bi ostale v igri za napredovanje med šest najboljših ekip v državi se ni odvijala čisto po načrtih in pričakovanjih. Zmajčice so odigrale zaspano, nezbrano, z veliko tehničnimi napakami in se šele v 51. minuti tekme uspele odlepiti od svojih nasprotnic in jim uiti za dva zadetka prednosti ter v naslednjih devetih minutah narediti občutnejšo razliko. Tekma za hitro pozabo in vsa osredotočenost na sobotni mestni derbi, ki prinaša zmajčicam veliko in ima zelo velik vložek. Zmaga ali vsaj neodločen rezultat bi dekleta iz Tivolija popeljala med šest najboljših ekip v državi in uresničila zadani cilj pred sezono. Tekma, ki ni povsem navadna tekma temveč je mestni derbi. Tekma, ki vedno pomeni nekaj več in ima v danem trenutku še veliko večji pomen. Srce, odločnost, nepopustljivost in boj do zadnjega atoma moči. Zmajčice so slednje dokazale na tekmi proti ekipi Izole in sedaj je čas, da prestopijo vse ovire v svojih glavah in pokažejo kaj znajo in česa so sposobne. Verjemite vase in v svoje sposobnosti, mi verjamemo v vas in vemo, da ste sposobne poseči visoko!

Državno prvenstvo za mladinke, mladinsko – članska liga, skupina vzhod
14. krog
ŽRK Ptuj – RK Olimpija 36:26 (19:8)

Zmajčice;
Mladenović S. 1, Drnovšek K., Šušteršič H. 2, Korošec L. 7 (1), Šebenik E., Jušić M. 6, Gudžulić T. 3, Ribič V. 2, Vidmar L. 2, Dukarič E., Pejič D., Seliškar P. 2

Sedemmetrovke: 4/1
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/163168/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
22. krog
RK Adria transport Logatec – RK Olimpija 18:25 (10:11)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 13/7, 53,8%), Barukčić I., Jarnovič L. 2 (1), Gazvoda M. 1 (1), Dukarič E. 2, Šebenik E. (obrambe: 19/7, 36,8%), Erjavec N. 1 (1), Jušić M. 4 (2), Poznajelšek K., Švagelj A. 2, Berzelak L. 3, Vidmar L. 7 (6), Seliškar P. 3

Sedemmetrovke: 15/11
Izključitve: 8 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160613/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
22. krog
RK Adria transport Logatec – RK Olimpija 18:23 (10:10)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 42/24, 57,1%), Barukčić I. 8 (1), Jarnovič L. 3, Erjavec N. 7 (2), Kovačevič L., Poznajelšek K generic doxycycline Online., Spasova B., Džambo L. 1, Veber Marton T. 4, Babača H.

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve: 12 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160217/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice B
12. krog
RK Olimpija – RK Ilirska Bistrica 22:12 (14:6)

Zmajčice;
Volčič Z. 1, Begić I., Jamnik T. 4, Pacher L. 2, Accetto E. 3, Gorjup P., Kovačevič L. 5, Smrekar K., Slomić H. 1, Pacher S., Veber Marton H. 2, Čauševič E. 4

Sedemmetrovke: 1/0
Izključitve: 4 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161229/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
10. krog
ŠDRŠ Vrhnika – RK Olimpija 19:16 (10:10)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z. 1, Povirk K., Lahajnar M., Nišavić T., Giullatti M., Bukvič T. 7 (2), Zadravec L. 3, Kukovec Neumann L., Đajić B. 3, Geršak J., Krnc H. 2

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161809/Zapisnik.pdf