UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše in mlajše zmajčice znova uspešne, mladinke žal brez zmage

Starejše in mlajše zmajčice znova uspešne, mladinke žal brez zmage

Rokometni konec tedna je postregel s štirimi tekmami naših zmajčic. Nastopile so ekipe mlajših deklic A, starejših dkelic A in B ter mladink.
Za uvod so poskrbele starejše deklice B, ki so v četrtek gostile ekipo Millenniuma in vpisale novi par točk v tekmovanju državnega prvenstva. Zmajčice so tekmo pričele zelo medlo in neodločno kar so gotje izkoristile in povedle s tremi zadetki prednosti, kar je botrovalo k temu, da je morala trenerka zmajčic v deseti minuti z minuto odmora in napotki predramiti igralke, ki so zaigrale bolj odločno ter ujele in do konca polčasa prehitele svoje tekmice za dva zadetka. V drugem polčasu se je znova ponovila slika prvega tako da smo videli izenačen dvoboj do zadnjih desetih minut, ko so zmajčice pokazale tisto igro, ki smo jo od njih pričakovali od samega začetka. Borbenost in srčnost v obrambni igri je prinesla v zadnjih osmih minutah končno razliko štirih zadetkov in drugo zmago v prvenstvu. Starejše deklice B sedaj čaka gostovanje v Tržiču kamor se odpravljamo v petek.

Nedeljsko dopoldne je bilo v znamenju gostovanj ekipe mladink in starejših deklic A. Ekipa mladink se je v Velenju pomerila z domačimi rokometašicami, starejše deklice A pa so odpotovale v Kočevje.
Mladinke so se v Velenju, podobno kot na prejšnjih dveh tekmah dobro držale prvih 30 minut nakar so vsled slabše pripravljenosti znova fizično padle ter z napakami omogočile domačim igralkam, da povedejo z šestimi zadetki prednosti. Zmajčice se sicer niso predale a na več kot tri zadetke zaostanka niso uspele priti. Končni preobrat je bil v 40 minuti, ko je sodnik na presenečenje vseh v dvorani brez razloga pokazal na izključitev naše igralke, nato pa zaradi nepotrebnega in nespametnega ugovarjanja takoj še eno izključitev. Posledica dvominutne igre brez dveh igralk je prinesla tri zadetke v mreži zmajčic in tekma je bila odločena. Znova se je pokazalo, da je slabo pripravljalno obdobje večine igralk pustilo velike posledice v pripravljenosti igranja in konkuriranja nasprotnicam skozi celotnih 60 minut tekme. Žal se je še peta zaporedna tekma končala s porazom. V nedeljo čaka mladinke novo težko gostovanje. Ob 11.30 uri se bodo v Žalcu pomerile z ekipo iz Nazarij.

Ekipa starejših deklic A je gostovala v Kočevju in vpisala še šesto zmago v letošnji sezoni. Zmajčice so v tekmo pristopile tako kot je bilo to od njih zahtevano v garderobi in povedle s štirimi zadetki prednosti ter samo še višale razliko. Na samem začetku je bilo nekaj težav z igro v obrambi, katero so do konca prvega polčasa dvignile na pričakovani nivo in dovolile domačim igralkam doseči vsega pet zadetkov. V drugem polčasu pa s tem segmentom igre nikakor ne moremo biti zadovoljni saj so zmajčice dovolile vse preveč lahkih zadetkov svojih nasprotnic. Starejše deklice A sedaj čakajo tisti pravi preizkusi. Tritedenski preizkus njihovih sposobnosti, koncentracije in želje po uspehu browse this site. V soboto odhajajo v goste v Izolo, nato sledi mestni derbi na Galjevici in potem še tekma z Logatcem. Tritedenski preizkus borbenosti, nepopustljivosti in zmagovitega duha.

Za konec rokometne nedelje so igralke ekipe mlajših deklic A v Tivoliju gostile igralke iz Vrhnike. Gostje so sicer povedle z dvemi zadetki prednosti a so nato zmajčice zaigrale tako kot znajo in z streli od daleč, protinapadi in hitrimi prenosi žoge na nasprotnikovo polovico povedle za sedem zadetkov. V drugem polčasu so dobile priložnost še preostala dekleta v ekipi zmajčic, katerim se pozna, da trenirajo in igrajo šele prvo sezono, vendar pa so kljub temu obdržale sigurno vodstvo do konca tekme.

Državno prvenstvo za mladinke, skupina vzhod
6. krog
ŽRK Velenje – RK Olimpija 30:25 (13:12)

Zmajčice;
Markovič M., Boškič T. 8 (3), Oplotnik P., Strajner J., Šušteršič H. 3, Korošec L. 4, Juvan J. 1 (1), Gudžulič T., Ribič V., Berzelak A. 8 (2), Oletič E. 1, Pejič D.

Sedemmetrovke: 7/6
Izključitve: 10 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
8. krog
ŽRK Kočevje – RK Olimpija 14:29 (5:16)

Zmajčice;
Džambo K. (10 obramb, 50,0%), Volčič Z., Barukčić I. 5, Jarnovič L. 6, Zečević N. (5 obramb, 55,6%), Erjavec N. 8 (1), Kovačevič L. 1 (1), Poznajelšek K. 2 (1), Džambo L. 2, Veber Marton T. 2, Čauševič E., Babača H. 3

Sedemmetrovke: 4/3
Izključitve: 12 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
4. krog
RK Olimpija – ŽRK Millennium 14:10 (6:4)

Zmajčice;
Volčič Z. 3, Begič I. 2, Ahmetovič S., Zečevič N., Accetto E. 1, Bukvič T., Kovačevič L. 2 (1), Smrekar K. 1, Veber Marton H., Čauševič E. 5 (1)

Sedemmetrovke: 3/2
Izključitve: 0 min.

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
3. krog
RK Olimpija – ŠDRŠ Vrhnika 26:22 (13:7)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z. 1, Povirk K. 1, Lahajnar M., Vinski I. 7, Nišavič T. 1, Giullatti M., Vuk M., Bukvič T. 8 (1), Zadravec L. 2, Kukovec Neumann L. 1, Đajić B. 3, Petek L. 1, Krnc H. 1

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 4 min.