UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Razočaranje v Žalcu, v Račah polovično, zmaga kadetinj

Razočaranje v Žalcu, v Račah polovično, zmaga kadetinj

Za nami je vikend, ki nam je prinesel nekaj veselja in nekaj razočaranja. V tekmovanjih za državno prvenstvo so nastopile mladinke, kadetinje in starejše deklice A.
V soboto so kadetinje odigrale predzadnji krog rednega dela tekmovanja. V Tivoliju so gostile četrtouvrščeno ekipo skupine Zahod iz Ilirske Bistrice. Zmajčice so na prvi tekmi v Ilirski Bistrici doživele visok poraz z 11 zadetki razlike, ki je bil predvsem posledica popolnoma nezbrane igre v napadu. Tokrat so bile igralke odločene, da pokažejo svoj pravi obraz in se oddolžijo gostjam za poraz. Zmajčice so imele niti igre v svojih rokah od samega začetka tekme, ko so z dobro igro v obrambi in tokrat uspešnim napadom hitro povedle za tri zadetke prednosti. Zmajčice so vodile skozi celotno srečanje ter proti koncu tekme še povečale svojo prednost na končnih 8 zadetkov prednosti.

Kadetinje, 21. krog
RK OLIMPIJA – RK ILIRSKA BISTRICA  24:16 (11:10)

#zmajčice
Šljivar M. , Jarnovič L. 1 (1), Dovč M. 1, Marinko S. (14 obramb, 46,7%), Erjavec N. 1 (1), Jušić M. 2 (1), Gudžulič T. 3, Ribič V. 2, Berzelak A. 9 (2), Oletič E. 1, Poznajelšek K. 2, Vidmar L. 1, Seliškar P.

Sedemmetrovke: 6/5
Izključitve: 2 min.

Rokometna nedelja je prinesla tekmi mladink in starješih deklic A. Mladinke so na turnirju v Račah pričele boje v končnici državnega prvenstva od 7. do 13. mesta. Na turnirju so se pomerile z igralkami iz Rač ter Velenja. Na prvi tekmi turnirja so se zmajčice pomerile z domačimi igralkami. V solidni predstavi so zmajčice vodile skozi celotno srečanje in v napeti končnici uspele zadržati dva zadetka prednosti ter tako vpisati prvo zmago v končnici.
Drugo tekmo proti ekipi Velenja so zmajčice začele izredno slabo in nezbrano. Igralke iz Velenja so v prvih šestih minutah povedle z 4:0 in kot se je izkazalo na koncu s tem dobile zmago. Zmajčice so se po uvodnem šoku le zbrale in se odločno spustile v lovljenje tekmic. Do konca prvega polčasa so uspele rezultat znižati na vsega dva zadetka zaostanka nato pa so znova slabše odprle drugi polčas in dopustile naprotnicam, da se odlepijo na štiri zadetke prednosti, katere so zadržale do konca tekme. Našim igralkam ne gre očitati neborbenosti in želje po začetnem zaostanku. Dejstvo pa je, da so tekle manj od nasprotnic… predvsem v napadu ter bile glede na igro nasprotnic premehke v obrambi.

Mladinke, 1. turnir končnice od 7. do 13. mesta
RK RAČE – RK OLIMPIJA 17:19 (9:10)

#zmajčice
Markovič M. (11 obramb, 39,3%) , Boškič T. 6 (1), Svetina V. 1, Oplotnik P. 2, Šušteršič H., Korošeč L. 2, Juvan J. 1, Berzelak A., Perkovič N. 6 (1), Hudeček S. 1

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 4 min.

Mladinke, 1. turnir končnice od 7. do 13. mesta
RK OLIMPIJA – ŽRK VEPLAS VELENJE 14:18 (7:9)

#zmajčice
Markovič M. (7 obramb, 28%) , Boškič T. 3 (2), Svetina V. 1, Oplotnik P. 1, Šušteršič H., Korošeč L., Juvan J. 1, Berzelak A. 1, Perkovič N. 6 (4), Hudeček S. 1

Sedemmetrovke: 9/6
Izključitve: 6 min.

Kot zadnje so v nedeljo na igrišče stopile igralke ekipe starejših deklic A, ki so gostovale v Žalcu. Tekma od katere se je pričakovalo zelo veliko je postregla z razočaranjem za številne navijače, ki so prišli podpreti svoja dekleta ter strokovno vodstvo, ki je pričakovalo veliko več kot je na koncu iztržila ekipa na igrišču.
Zmajčice so sicer začele odločno in v prvih šestih minutah držale niti igre v svojih rokah. Uspešno so zaustavile napad domačink ter izkoriščale njihove napake v obrambi. Šesti minut je bilo pravzaprav vse kar je omembe vrednega v prikazani igri zmajčic. Po šestih minutah se je slika na igrišču diametralno spremenila. Na njem je bila samo še ekipa Žalca, ki je vsled številnih tehničnih napak in premehke igre zmajčic tako v napadu kot obrambi iz minute v minuto samo še višala razliko v zadetkih in na koncu suvereno in popolnoma zasluženo zmagala z devetimi zadetki prednosti in dala lepo lekcijo našim zmajčicam, ki so pogorele na celi črti.

Starejše deklice A, 2. krog polfinala končnice
RK ZELENE DOLINE ŽALEC – RK OLIMPIJA  29:20 (15:10)

#zmajčice
Džambo Ka. (9 obramb, 34,6%), Barukčič I. 3 (1), Jarnovič L. 6 (2), Gazvoda M., Dukarić E., Erjavec N. 2 (1), Jušić M. 3, Kermavner E.,  Poznajelšek K., Škof L. 1, Džambo L., Vidmar L. 2, Babača H., Seliškar P. 2

Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 4 min.