UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice A in mladinke začenjajo s končnico tekmovanja

Starejše deklice A in mladinke začenjajo s končnico tekmovanja

Šolske počitnice so za nami… pred nami pa nov delovni teden ter vikend, ki prinaša nove tekme v tekmovanjih za državno prvenstvo. Dve ekipi naših zmajčic sta končali z nastopi v rednem delu tekmovanja v svojih kategorijah.
V svoji krstni sezoni so mladinke redni del tekmovanja končale na četrtem mestu skupine zahod z šestimi zmagami in pravtoliko porazi. Soliden rezultat, ki pa bi po videnem in prikazanem vsekakor moral biti boljši. Ocena zadostno do dobro za uvrstitev v zlato sredino tekmovanja v zahodni skupini. Mladinke sedaj čaka končnica tekmovanja, ki se bo igrala v obliki turnirjev za končno uvrstitev od 7. do 13. mesta v državi. Ekipi so se pred začetkom končnice pridružile nove tri igralke, ki so prišle na posojo iz ekipe ŠD Polje, ki je pred začetkom tekmovanja odstopilo iz konkurence, igralke pa so ostale brez tekmovanja v državnem prvenstvu. Z veseljem smo prisluhnili želji igralk in njihovih staršev ter jim ponudili možnost igranja, obenem pa smo veseli njihove pomoči v zaključku letošnje sezone. Mladinke čakajo v končnici trije turnirji na katerih se bodo pomerile z ekipami iz Rač, Velenja, Novega mesta, Izole, Logatca ter Pirana. Vsekakor čaka naša igralke sila pester zaključek letošnje sezone… prvi turnir je na sporedu v nedeljo, 15.3.2015, ko se bodo zmajčice v Račah pomerile z domačimi igralkami ter igralkami iz Velenja.

Igralke ekipe starejših deklic A so naša druga ekipa, ki začenja s tekmovanjem v končnici državnega prvenstva. Redni del tekmovanja v skupini center so zmajčice končale na tretjem mestu z desetimi zmagami in štirimi porazi kar bi jih peljalo v polfinalno skupino B, končnice prvenstva. Vendar pa se je celotna zgodba rednega dela tekmovanja v skupini center zadnji teden zasukala v povsem drugi smeri. Drugouvrščeno moštvo skupine center DRŠ Vrhnika je namreč vsled neplačila računov s strani RZS in posledičnega igranja v suspenzu izgubila 9 osvojenih točk in tako z drugega mesta padla na četrto mesto v skupini center, zmajčice pa so tekmovanje končale na drugem mestu, ki jih pelje v polfinalno skupino A v kateri se bodo pomerile z ekipami Žalca, Izole in Vrhnike. Dekleta bodo prvo tekmo končnice odigrale v soboto 7.3.2015, ko bodo v Hali Tivoli gostile ekipo Izole.

Razpleta rednega dela tekmovanja v skupini center ne bomo komentirali… vsekakor pa imamo o njem svoje mnenje, ki ni ravno pozitivno in meče slabo luč na tekmovanje mladih v ženskem rokometu.

Za konec še vesela novica… Igralka mladinske ekipe Lucija Pacek je konec prejšnjega tedna uspešno prestala operacijo sprednjih križnih kolenskih vezi ter meniskusa… sedaj je pred njo rehabilitacija… čez šest mesecev pa se znova vidimo v ekipi za novo tekmovalno sezono.