UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Drugi krog tekmovanja končan s tesno zmago in popolnim izkupičkom

Drugi krog tekmovanja končan s tesno zmago in popolnim izkupičkom

Ekipa članic je uspešno zaključila z drugim krogom tekmovanja v petčlanski 1.b državni ligi za ženske. Zmajčice so v Tivoliju, v derbiju kroga gostile tretjeuvrščeno ekipo ŽRK Izola in uspele skozi šivankino uho vpisati novi dve točki in osmo zaporedno zmago v letošnji sezoni.
Večina zmajčic je imela tekmo proti istemu nasprotniku že pred tednom dni, v bistvu so se okrnjei ekipi mladink pridružile samo še dve starejši igralki in vratarka medtem, ko je imela ekipa iz Izole za razliko od mladinske tekme tokrat pomoč sedmih starejših igralk, vendar pa sta bili začetni postavi ekip na moč podobni kot pred tednom dni. Na strani zmajčic z eno starejšo igralko, na strani Izole z dvema.

Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi. Gostje so iskale priključek, medtem ko so domače igralke potrebovale zmago za mirno nadaljevanje v tretjem in četrtem krogu tekmovanja.

Prvih dvajset minut srečanja je minilo v izenačeni igri in izmenjavi vodstva obeh ekip katerima se ni uspelo odaljiti za več kot zadetek prednosti. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa pa so gostje izkoristile nezbranost zmajčic v napadu in medlo igro v obrambi ter povedle za tri zadetke prednosti. Zmajčice so v napadu enostavno zgrešile preveč strelov, ki so končali v okvirju vrat ali mimo njih ter imele vse preveč tehničnih napak v smislu slabih podaj. Poleg tega pa v zadnjih desetih minutah tudi vratarki nista uspeli zbrati nobene obrambe.

Drugi polčas se je začel z zadetkom gostij in njihovim vodstvom s štirimi zadetki prednosti nato pa so zmajčice zaigrale bolj odločno in uspele do 40. minute izničiti prednost nasprotnic. V zadnjih dvajsetih minutah smo gledali napeto, živčno in izenačeno tekmo h kateri sta svoje dodala še oba sodnika z nekaj nerazumljivimi odločitvami na obeh straneh. Tri minute pred koncem so zmajčice uspele povesti za dva zadetka in potrditi zmago s tremi v zadnji minuti, za sam konec pa je vratarka zmajčic uspela obraniti sedemmetrovko gostij.

Pomembna zmaga, ki je obenem pokazala, da še vedno nismo na stopnji, ki jo hočemo in pričakujemo. Igra v obrambi je bila na trenutke na zadovoljivi ravni, pa vendar v večini še vedno bolj kot ne slaba. Vratarki zmajčic sta sicer zbrali solidnih 12 obramb, pa vseeno imeli ogromno težav s streli iz krilnih položajev, kjer sta prejeli kar 14 zadetkov. Enostavno preveč.

Igra v napadu je še vedno prestatična in predvsem nezbrana kar je botrovalo k 19-im zgrešenim strelom od katerih sta jih gostujoči vratarki obranili šest medtem ko so ostali končali v okvirju vrat ali mimo njih ter desetim napakam pri podajah, kar je nedvomno preveč za kakšno resnejšo in višjo raven tekmovanja.

Dekleta si zaslužijo pohvalo za vztrajnost in borbenost do zadnjih sekund. Prvini, ki sta bili glavni vzrok sobotne zmage.

1.b državna liga za ženske, 10. krog
RK OLIMPIJA – ŽRK IZOLA  23:20 (10:13)
#zmajčice
Ribič E. (4 obrambe, 12/4, 33,3%), Oman N. 3 (3), Jarnovič L., Vidmar L. 4, Veber Marton T. 5 (2), Džambo K. (8 obramb, 20/8, 40%), Berzelak A. 7, Bunčič E. 1, Škof L., Pančur P. 1, Ožegovič N., Mozoli T., Treven T. 2 (1)

7m: 8/6
Kazni: 0 min.