UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Uvod v novo sezono prinesel zmago in poraz

Uvod v novo sezono prinesel zmago in poraz

Uvodni tekmi letošnje tekmovalne sezone sta prinesli nasmeh na obraze trenerjev in navijačev zmajčic. Ekipi kadetinj in starejših deklic A sta gostovali v Kopru in zabeležili zmago in poraz, a bolj kot to so igralke obeh ekip zmajčic pokazale kako se bori za grb katerega nosijo na svojih zelenih dresih.
Tekmovalno sezono so odprle igralke ekipe starejših deklic A, ki so potrebovale dobrih 10 minut, do rezultata 4:4, da so se otresle začetne nervoze in prevzele niti igre v svoje roke. Nato so zmajčice dvignile nivo igre v obrambi in preko hitrih protinapadov ušle domačim igralkam za sedem zadetkov ter dovolile Koprčankam, da do konca polčasa še trikrat zatresejo njihovo mrežo. Tudi v drugem polčasu so naše deklice držale visok nivo igre v obrambi kot tudi v napadu in navkljub 15-im tehničnim napakam povedle za 11 zadetkov razlike. Do konca srečanja so možnost igranja dobile prav vse igralke, ki so pokazale pravi pristop in energijo in se veselile končnih 10 zadetkov prednosti ob zadnjem pisku sirene.

Za starejšimi deklicami A so nastopile igralke ekipe kadetinj katerim se je pridružilo tudi sedem igralk letnika 2001 in 2002. Ekipa kadetinj katere jedro sestavljajo igralke letnika 2000 in samo ena igralka letnika 1999 je naletela na fizično zelo močnega nasprotnika, z dvema izrazitima strelkama. Ena izmed njiju je že v prvem napadu domačink z zadetkom, ki ga redko vidimo v konkurenci kadetinj in se ga nebi sramovala marsikatera članska igralka, počistila pajčevino v samem desnem zgornjem kotu vrat zmajčic in napovedala zelo težko tekmo za naše igralke. Zmajčice so začele v krču, negotovo in dovolile domačim igralkam, da povedejo 4:0, obenem pa so naše igralke zgrešile uvodne tri sedemmetrovke. Vendar vse to zmajčic ni odvrnilo od tega, da bi se borile naprej. Brez kančka predaje so se spustile v lov za svojimi nasprotnicami in jih v 20. minuti ujele na gol zaostanka. Lov in predvsem dobra igra v obrambi je terjal svoj davek v nazbranosti v napadu in pogostih osnovnih tehničnih napakah, ki so ob povsem nerazpoloženi in nezainteresirani vratarki zmajčic botrovale k ponovnemu zaostanku za štiri zadetke. Zadnjih pet minut prvega polčasa je tako v golu zmajčic branila igralka.
V drugi polčas so zmajčice stopile odločene, da ujamejo svoje tekmice. Z res borbeno in zavzeto igro v obrambi so prisilile igralke Kopra v napake, ki pa jih na žalost naše igralke niso uspele izkristiti v prehodu v protinapad. 19 osnovnih tehničnih napak kot so slabo lovljenje in slabe podaje so privedle do tega, da so porušile vse dobro storjeno v obrambi in se rezultatsko do konca tekme niso uspele več uspele vrniti v lov za zmago. Sedem zadetkov prednosti na koncu tekme ni čisto realna slika dogodkov na tekmi, a žal smo naredili preveč napak. Smo pa obenem kljub porazu veseli. Veseli dejstva, da so igralke pokazale karater, voljo in nepopustljivost do zadnjega. So nekateri detajli, ki jih bomo morali odpraviti v dobro ekipe vendar pa lahko kljub porazu igralke z dvignjenimi glavami in ponosom čakajo na naslednjo tekmo.
Ni pomemben rezultat na semaforju… pomembna je igra in pristop, ki ga pokažejo zmajčice. Kljub porazu smo na obrazih vseh lahko videli veselje. Na koncu pa še eno veliko hvala za športno navijanje privržencev obeh ekip. Ustvarili so čudoviti športno kuliso.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
1. krog
Ž.U.R.D. Koper – RK Olimpija 16:26 (7:12)
Zmajčice;
Džambo K. (14 obramb, 53,8%), Volčič Z., Barukčić I. 4, Jarnovič L. 7 (1), Zečević N. (1 obramba, 20%), Erjavec N. 3, Kovačevič L. 1, Poznajelšek K. 3, Džambo L. 2, Veber Marton T. 3, Čauševič E. 2, Babača H. 1
Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 6 min.

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
1. krog
Ž.U.R.D. Koper – RK Olimpija 39:32 (20:16)
Zmajčice;
Džambo K. (10 obramb, 21,3%), Barukčić I. , Jarnovič L. , Gazvoda M. 1, Dukarič E. 1, Erjavec N. 7 (3), Jušić M. 5, Poznajelšek K. , Švagelj A. 7, Škof L. , Šebenik E. , Veber Marton T. , Berzelak L. 6 (3), Vidmar L. 3, Babača H. , Seliškar P. 2 (1 obramba, 33,3%)
Sedemmetrovke: 9/6
Izključitve: 8 min.