UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Krimovke še naprej (pre)trd oreh za naše zmajčice

Krimovke še naprej (pre)trd oreh za naše zmajčice

Ekipa starejših deklic A je včeraj odigrala svojo zadnjo tekmo v letošnjem koledarskem letu. V 10. krogu tekmovanja za državno prvenstvo so zmajčice gostovale pri mestnih tekmicah v športni dvorani Krim na Galjevici.
Ekipi se med seboj dodobra poznata kajti v dobrem medsebojnem sodelovanju med kluboma so odigrale deklice kar nekaj medsebojnih trening tekem. Kot vedno je bil tudi včeraj naboj mestnega derbija izredno velik in kot se je na koncu pokazalo se Krimove igralke lažje spopadejo s tem pritiskom kot na drugi strani naše zmajčice. Že sam začetek tekme se ni začel po željah in pričakovanjih trenerjev in igralk naše ekipe. Po kar nekaj napakah v napadu, izgubljenih žogah ter neodločni igri v obrambi so Krimovke ušle za tri zadetke prednosti. Po minuti odmora, ki jo je v 11. minuti morala vzeti trenerka naših zmajčic in umiriti svoje varovanke, se je igra le nekoliko izboljšala in zmajčice so ujele priključek na dva zadetke zaostanka. In če je obramba še nekoliko delovala, je bil napad vsekakor slabša točka zmajčic. Preveč statična igra, brez gibanja in teka je posledično pripeljala do velikega števila izgubljenih žog in tehničnih napak. Na koncu srečanja so zmajčice zbrale kar 19 tehničnih napak, ki so bile poleg vse preveč statične igre glavni krivec za poraz. Kljub temu, da je vratarka zmajčic zbrala 12 obramb, domača vratarka pa le štiri je razlika med ekipama v drugem polčasu znašala že visokih 10 zadetkov. Do konca srečanja pa so zmajčice ob nekoliko spremenjeni postavi domačih uspele le ublažiti poraz.

Žal so bile tudi tokrat Krimovke pretrd oreh za naše zmajčice, ki so se upamo da, znova nekaj novega naučile. Tekmovanje se je za naše deklice v tem koledarskem letu končalo. Državno prvenstvo se bo nadaljevalo 17. januarja prihodnje leto, do takrat pa bodo dekleta nastopila na turnirju v Beogradu in odigrale še kakšno pripravljalno tekmo proti mestnemu tekmecu.

Starejše deklice A, 10. krog
RK KRIM MERCATOR – RK OLIMPIJA  26:20 (13:9)

#zmajčice
Džambo Ka. (12 obramb, 31,6%) , Barukčić I. 2 , Jarnovič L. 4 (1) , Dukarić E. ,  Erjavec N. 4 (1) , Jušić M. 1 (1), Kermavner E. , Poznajelšek K. , Šebenik E. 1 , Džambo L. , Veber Marton T. 1 , Vidmar L. 5 (1) , Babača H. , Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 6/4
Izključitve: 4 min.