UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Porazi so samo kratki postanki na poti k novim zmagam

Porazi so samo kratki postanki na poti k novim zmagam

Rokometni vikend se žal ni končal najbolje za naše zmajčice. Najmlajše so v soboto zabeležile dva poraza in zmago, v nedeljo pa so poraz doživele tudi mladinke.
Pa vendar gremo pokončno naprej, kajti porazi so samo kratki postanki na poti k novim zmagam. Postanki na katerih se vedno znova veliko novega naučimo.

Rokometno soboto so odprle naše najmlajše zmajčice, ki so se pomerile z vrstnicami Krima. V zelo dinamični tekmi so morale priznati premoč gostij iz Stožic kar pa ne zmanjšuje njihove želje in truda.
Najmlajšim so sledile mlajše deklice A, ki so se pravtako pomerile z ekipo Krima. In če so gostje na prvi tekmi mlajših deklic B slavile suvereno je bila ta tekma izredno izenačena in napeta do samega konca. Skozi skoraj celotno tekmo je bil rezultat izenačen nato pa so zmajčice 10 min. pred koncem srečanja povedle za tri zadetke prednosti in obstale. Krimovke so uspele rezultat izenačiti in z bolj odločno igro slaviti v zadnjih minutah tekme.
Sobotni rokometni dan v Tivoliju so zaključile starejše deklice, ki so se pomerile z ekipo iz Kočevja. Dekleta so prikazale zelo dopadljivo igro in brez večjih težav premagale svoje nasprotnice. Predvsem v prvem delu tekme je bila igra na visokem nivoju kar pove že podatek, da so gostje v prvem polčasu uspele samo trikrat spraviti žogo za hrbet vratark zmajčic.

Rokometni vikend so zaključile mladinke z gostovanjem v Kopru, ki pa jim ne bo ostal v ravno najlepšem spominu. Predvsem zaradi določenih nerazumljivih odločitev v zadnjih sedmih minutah tekme. Daleč od tega, da bi s tem zmanjševali uspeh domačih rokometašic, ki so pokazale lep rokomet a ne moremo se otresti občutka, da bi bil ob drugačnih odločitvah končni rezultat lahko morda tudi drugačen. Nikoli ne bomo s prstom najprej kazali na druge ampak bomo prvo počistili pred svojim pragom in da, dekleta so imela možnost v zadnjih 50-ih sekundah rezultat izenačiti, vsekakor so naredile še vedno preveč tehničnih napak, v določenih trenutkih so odreagirale vse preveč nervozno toda… tukaj pa bomo začeli kazati s prstom na dva druga dejavnika, ki sta z svojimi neenakimi odločitvami v zadnjih sedmih minutah prinesla mnogo slabe volje med igralke in vodstvo naše mladinske ekipe.
Kljub porazu so naše mladinke tokrat pokazale tisto kar se od njih pričakuje… da so ekipa ter da igrajo in dihajo kot ekipa. Škoda bile so blizu, a najprej je potrebno pogledati pri sebi. Tako je najbolj pošteno.
Za konec pa… odločitve sodnikov bodo ocenili za to pristojni ljudje, mi pa bomo ocenili igro naših deklet. Upamo pa le, da se takšni dogodki ne bodo ponavljali… v dobro vseh udeležencev rokometne tekme.

Mlajše deklice B, 3. krog
RK OLIMPIJA – RK KRIM MERCATOR  21:31 (12:18)

#zmajčice
Dovč Z.  , Povirk K. 4 , Ržen D. , Vinski I. 11 , Bergant M. , Bukvič T. 3 , Zadravec L. 2 ,  Kukovec Neumann L.  , Đajić B. 1 , Petek L.  , Krnc H.  , Đajić D.

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 4 min.

 

Mlajše deklice A, 3. krog
RK OLIMPIJA – RK KRIM MERCATOR  17:20 (11:10)

#zmajčice
Volčič Z. 3 , Zečević N. , Barukčić I. 5 (1) ,  Jamnik T. 5 , Ahmetovič S.  , Begič I. , Accetto E. , Bukvič T. , Kovačevič L. ,  Smrekar K. 1 , Teršek N. , Godler A. , Veber Marton H. , Klepič M. 2 , Čauševič E. 1

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 2 min.

 

Starejše deklice A, 5. krog
RK OLIMPIJA – ŽRK KOČEVJE  28:14 (13:3)

#zmajčice
Džambo Ka. (16 obramb, 64%) , Ilnikar T. 1 , Džambo Kr. , Jarnovič L. 4 , Gazvoda M. 2 , Dukarić E. ,  Erjavec N. 5 , Jušić M. 5 (1) , Kermavner E. (2 obrambi, 28.6%) , Poznajelšek K. , Šebenik E. 1 , Džambo L. 2 , Veber Marton T. 2 , Vidmar L. 5  , Babača H. 1 (1) , Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 2 min.

 

Mladinke, 4. krog
Ž.U.R.D. KOPER – RK OLIMPIJA  20:19 (12:10)

#zmajčice
Markovič M. (20 obramb, 50%) , Boškič T. 6 (3) , Oplotnik P. 1 , Šušteršič H. 1 , Dovč M. , Korošeč L. 3 , Marton I. N. , Juvan J. 1 , Berzelak A. 6 , Oletič E. , Švagelj A. 2 , Pejič D.

Sedemmetrovke: 5/3
Izključitve: 18 min.
Diskvalifikacije: 1