UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Dan za tekmo. V Tivoliju so začele s tekmovalno sezono najmlajše zmajčice.

Dan za tekmo. V Tivoliju so začele s tekmovalno sezono najmlajše zmajčice.

V Hali Tivoli so se danes prvič v letošnji tekmovalni sezoni predstavile tri ekipe najmlajših zmajčic. Ekipi mlajših deklic in ekipa starejših deklic B so z svojimi nasprotnicami poskrbele za zelo pester in nasmejan rokometni dan.
Ekipi mlajših deklic sta se pomerili z vrstnicami iz Kranja in Nakla ter Škofje Loke, ekipa starejših deklic B pa je gostila igralke iz Celja.

Vse tri ekipe zmajčic so prikazale lepe predstave za katere si zaslužijo vse čestitke. V starostni kategoriji mlajših deklic je končni rezultat nepomemben, bistveno je, da so se najmlajše zmajčice dodobra naigrale in nasmejale ter skupaj s svojimi starši in drugimi navijači uživale v rokometni igri.

V starostni kategoriji starejših deklic B (U13), kjer je tekmovanje že nekoliko bolj v ospredju so zmajčice gostile ekipo ŽRK Z’Dežele iz Celja. Dekleta so nastopile oslabljene in imele možnost vsega ene menjave. Kljub temu so pokazale, da znajo igrati in so bile povsem enakovreden nasprotnik svojim nasprotnicam, ki so v zadnjih 17-ih minutah izkoristile utrujenost in posledično nezbranost zmajčic, ki je botrovala napakam, ki so dovolile gostjam preobrniti razultat in slaviti s štirimi zadetki prednosti. Do 33. minute so bile zmajčice vseskozi v vodstvu in prikazale zelo solidno rokometno predstavo za katero si zaslužijo vse pohvale, obenem pa so se lahko iz storjenih napak naučile nekaj novega za njihovo rokometno prihodnost.

Državno prvenstvo za starejše deklice B (U13), skupina center
RK Olimpija – ŽRK Z’ Dežele  17:21 (10:9)

#Zmajčice
Barukčić T. 2 (1), Strlič L. 2, Mehić L., Vodopič T., Šteblaj L. (13 obramb, 34/13, 38,2%), Ljubijankić N. 4 (1), Čorić M. 2, Pugelj Š., Sabotič L. 4, Lehmann M. 3

7m: 6/2
Izključitve: 4 min.

Državno prvenstvo za mlajše deklice A (U12)
RK Olimpija – ŽRD Škofja Loka  20:7 (12:2)

#Zmajčice
Trenchevska M., Jug T., Pantić D., Sicherl Škrjanc R., Mehić L., Vidmar K. P., Kukavica A., Divović J., Avdemoski L., Ljubijankić N., Pantić M., Kostić T., Pervić E.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B (U11)
RK Olimpija – RK Naklo  25:9 (16:3)

#Zmajčice
Ljubijankić N., Trenchevska M., Jug T., Pantić D., Kukavica A., Vidmar K. P., Kukavica A., Trivković I., Jeglič T., Miloševič V., Kovačević A., Pregl S., Kos L.

* V starostni kategoriji maljših deklic A (U12) in B (U11) so končni rezultati drugotnega pomena, ker je tekmovanje v omenjenih starostnih kategorijah s strani OKS neprizano kot uradno tekmovanje. Enako kot rezultati je tudi nepomembno štetje doseženih zadetkov posamezne igralke.
Nabolj pomembno je, da otrok uživa in se zabava z igranjem rokometa.