UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Po prejšnjem popolnem vikendu tokrat dve zmagi in poraz

Po prejšnjem popolnem vikendu tokrat dve zmagi in poraz

Tekmovalni vikend pred tednom dni bi lahko poimenovali popolni rokometni vikend saj je vseh pet ekip naših zmajčic zabeležilo zmage v tekmovanjih za državno prvenstvo.
Ta vikend so bile na delu tri ekipe. Starejše deklice A so v soboto gostovale v Stopičah pri ekipi Krke, Mladinke so danes dopoldne v Tivoliju gostile rokometašice iz Izole, kot zadnje pa so danes nastopile kadetinje, ki so gostovale v Strahinju pri ekipi Nakla Peka Tržič.

Starejše deklice so v Stopičah igrale zelo pomembno tekmo za uvrstitev med prve tri ekipe tekmovanja v skupini Center. Zmajčice so stopile v tekmo tako kot se je od njih pričakovalo. Odločno v obrambi od prve sekunde, čeprav so na začetku imele kar nekaj težav z obrambo na krilnih položajih vendar pa so na nasprotni strani odigrale zelo suvereno v napadu. Ko so končno strnile svoje obrambne vrste tudi na krilnih položajih so hitro povedle za tri zadetke razlike in do konca polčasa z res dobro predstavo v obrambi in hitrimi protinapadi še višale svoje vodstvo, ki je po prvih 25-ih minutah znašalo visokih 9 zadetkov prednosti. V drugem polčasu so zmajčice nerazumljivo popustile z igro v obrambi ter ob raztreseni igri v napadu dovolile, da se domače igralke približajo na pet zadetkov zaostanka. Do konca srečanja so dekleta uspela zadržati to prednost in se veselile pomembne zmage, ki pomeni, da so sokončno osvojile tretje mesto v predtekmovalni skupini Center, ki vodi v polfinale v katerem se bodo pomerile s prvo ekipo zahodnega dela tekmovanja in drugo ter četrto ekipo vzhoda.

Starejše deklice A, 13. krog
ŽRK KRKA – RK OLIMPIJA  29:34 (9:18)

#zmajčice
Džambo Ka. (18 obramb, 38,3%) , Ilnikar T., Jarnovič L. 8, Gazvoda M. 2, Dukarić E., Erjavec N. 8 (3), Jušić M. 6 (1), Poznajelšek K. 2, Spasova B., Veber Marton T., Vidmar L. 6, Babača H. 1, Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 6 min.

Mladinke so danes dopoldne v Tivoliju odigrale predzadnji krog rednega dela tekmovanja. Na domačem igrišču so gostile moštvo Izole. V zaspani tekmi, ki bo odšla hitro v pozabo so se zmajčice vseh 60 minut krčevito borile za dve novi točki proti vsega sedmim igralkam gostujoče ekipe. V tekmi kjer smo videli bore malo pravega rokometa sta se v prvem delu prvega polčasa obe ekipi izmenjevali v vodstvu. Zmajčice so na trenutke ušle na tri zadetke prednosti a so jih gostje hitro ujele. Do samega konca srečanja smo gledali podobno sliko. Na koncu so se zmajčice le veselile zmage s tremi zadetki prednosti.

Mladinke, 13. krog
RK OLIMPIJA – ŽRK IZOLA 33:30 (14:13)

#zmajčice
Markovič M. (3 obrambe, 14,3%) , Boškič T. 13 (4), Svetina V. 2, Oplotnik P. 4, Šušteršič H. 2, Korošeč L. 3, Marinko S. (1 obramba, 25%) , Juvan J. 3, Ribič V., Berzelak A. 4, Oletič E. 2, Pejič D. (4 obrambe, 33,3%)

Sedemmetrovke: 4/4
Izključitve: 6 min.

Kadetinje so s tekmo v Strahinju zaključile ta rokometni vikend. Domače rokometašice so pričakovano upravičile vlogo favoritinj in pokazale zakaj se nahajajo na vodilnem mestu tekmovanja. Zmajčice so uspele nuditi dostojen odpor do 9 minute nato pa so domačinke prednost enega zadetka v nekaj naslednjih minutah povečale na 8 in tekma je bila odločena. Do konca srečanja smo gledali igro mačke z mišjo. Zmajčice so se borile po najboljših močeh a več kot poraza z devetimi zadetki niso uspele preprečiti.

Kadetinje, 17. krog
RK NAKLO PEKO TRŽIČ – RK OLIMPIJA  36:27 (18:9)

#zmajčice
Šljivar M., Ibričić E. 1, Jarnovič L. 4 (3), Dovč M., Marinko S. (5 obramb, 18,5%), Jušić M. 5 (1), Gudžulič T. 1, Ribič V., Berzelak A. 10 (2) , Oletič E. 5 (2), Pejič D.  1 (4 obrambe, 28,6 %), Seliškar P.

Sedemmetrovke: 12/8
Izključitve: 8 min.