UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Za tri ekipe zmajčic konec prvega dela tekmovanja. Sedaj se začne lov za prva tri mesta v skupini.

Za tri ekipe zmajčic konec prvega dela tekmovanja. Sedaj se začne lov za prva tri mesta v skupini.

Tri ekipe zmajčic so preteklo soboto in nedeljo končale s prvim delom sezone v tekmovanjih za državno prvenstvo svojih starostnih kategorij. Tri ekipe, trije različni obrazi, tri različne predstave, tri različne uvrstitve po prvem delu prvenstva.
Najbolje uvrščena ekipa je ekipa starejših deklic A, igralk letnika 2001 za katero redno nastopa pet igralk letnika 2002. Ekipa starejših deklic A se je po težko priborjeni zmagi v derbiju drugouvrščenih ekip nad ekipo Logatca zasidrala na drugem mestu prvenstvene lestvice. Dejstvo je, da v zahodni skupini tekmovanja pri starejših deklicah A izstopajo tri ekipe, kar pa ne pomeni, da zmajčice s podcenjevanjem vstopajo v vsako posamezno tekmo. Njihovi trenerji zahtevajo, da se vsaka tekma odigra z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika in z maksimalnim pristopom v obrambi, kajti vodilo strokovnega vodstva je, da je le odlična, trdna in brezkompromisna obramba ključ do končnega uspeha. Igralke ekipe starejših deklic so v desetih odigranih tekmah prejele v povprečju najmanj zadetkov med vsemi 21-imi ekipami, ki nastopajo v državnem prvenstvu in sicer v opvprečju slabih 14 zadetkov na tekmo. Slabo luč na celotno predstavo prvega dela meče le neumen in povsem nepotreben poraz proti ekipi Vrhnike, ki je posledica lastnih napak in nezbranosti. Nekaj podobnega smo imeli moč videti v sobotnem derbiju z ekipo Logatca, ko so igralke po vodtvu s šestimi zadetki prednosti dopustile nasprotnicam, da jim v zadnjih minutah dihajo za ovratnik. In če se dotaknemo zadnje tekme. Gostje so bile konkretnejše na začetku srečanja in zmajčice so se dolgo časa mučile, da bi strle njihov odpor. Z dobro obrambo v zadnjih desetih minutah prvega polčasa so pobegnile na štiri zadetke prednosti. V takšnem slogu so nadaljevale tudi v prvih desetih minutah drugega polčasa in vodile za visokih šest zadetkov prednosti nato pa popustile in dovolile borbenim gostjam, da se jim približajo na vsega dva zadetka zaostanka. Tolikšna je bila tudi končna prednost ob zadnjem zvoku sirene. Starejše deklice že v nedeljo čaka prva tekma drugega dela tekmovanja in sicer bodo v Tivoliju gostile ekipo Kopra, katero so v prvem delu tekmovanja premagale za 10 zadetkov a to ne pomeni prav nič, če zmajčice ne bodo odigrale 100% odgovorno in osredotočeno.

Starejšim deklicam po uvrstitvi in predstavah po osmih odigranih tekmah prvega dela tekmovanja sledi ekipa kadetinj, katere jedro tvorijo igralke letnika 2000 in 2001. Ena igralka je letnik 1999 in ena 2002. Kadetinje so v prvem delu tekmovanja pokazale vzpone in padce, a z izjemo mestnega derbija proti ekipi Krima pokazale srce, borbenost in nepopustljivost. Štiri zmage in prav toliko porazov jih po končanem prvem delu uvršča na peto mesto lestvice tekmovanja v zahodni skupini državnega prvenstva. Dejstvo je, da jih nobena ekipa, ki jim je zadala poraz ni nadigrala. Tako kot je tudi dejstvo, da strokovno vodstvo ni povsem zadovoljno s samo igro v obrambi, ki je na trenutke še vedno “premehka” in nezbrana. In če je napad z dobrimi 32-imi zadetki na tekmo sprejemljiv je nesprejemljivo povprečje slabih 32-ih prejetih zadetkov na tekmo, kar je odločno preveč za postavljene in zahtevane kriterije in eden izmed ciljev sprememb v nadaljevanju prvenstva. Lahko bi iskali izgovore v tem, da so igralke v povprečju za leto ali dve mlajše od nasprotnic, vendar slednje ni v naši navadi. Cilj uvrstitve med šest najboljših ekip v državi je še vedno zelo aktualen in do samega konca ne bo šel v pozabo. Zmajčice za trenutno tretjim mestom v skupini zaostajajo za tri točke, za drugim pet točk, kar je vsekakor dosegljiv cilj in po našem mnenju velika motivacija za igralke, da pokažejo vse kar znajo in da pustijo na igrišču srce in zadnji atom moči. Sobotna zmaga nad ekipo Logatca je prinesla sprostitev v ekipo po dveh porazih od katerih je bil predvsem tisti na Galjevici zelo boleč. Pred zmajčicami je nedeljska tekma proti ekipi Kopra, ki je na prvi tekmi slavila s sedmimi zadetki prednosti. Zmaga? O čem drugem niti ne razmišljamo. Le zmaga pripelje priključek v boj za končna tri mesta, ki vodijo med šest najboljših v državi. Ne dvomimo, da so punce zmožne to narediti. Potrebno je le verjeti v svoje zmožnosti, verjeti vase in se prepustiti uživanju v igri in tekmovanju. Srca in borbenosti jim ne more vzeti nihče, kot tudi dati ne.

Po koncu prvega dela tekmovanja so se najslabše odrezale najstarejše zmajčice, igralke ekipe mladink, igralke letnika 1997 in 1998. Mladinke igrajo v vzhodnem delu mladinsko-članske lige državnega prvenstva kjer poleg sedmih mladinskih ekip nastopata še dve ekipi, ki imata v svojih vrstah tudi igralke starejše od letnika 1996 in sta imeli namen tekmovati v 1.b državni članski ligi, ki pa se je vsled premalo prijavljenih ekip združila z mladinsko ligo. Ne bomo skrivali, da je prisotno kar nekaj razočaranja ob pogledu na dosežene rezultate kot tudi nad cel kup dejavnikov, katerih posledica je končni rezultat po osmih odigranih tekmah prvega dela tekmovanja. Brez dosežene zmage, s povprečno 20-imi danimi zadetki in 29-imi prejetimi zadetki so igralke mladinske ekipe prikovane na dno lestvice vzhodne skupine. Dejstvo je, da so bila pričakovanja pred sezono veliko večja, a že sam uvodni del sezone z avgustovskimi pripravami je nekako napovedoval razplet kakršnemu smo priča v tem trenutku. Nekaj prebliskov na posmeznih tekmah je bilo veliko premalo za pozitivno oceno, poleg tega pa smo dobili še negativno točko z administrativno napako, za katero odgovornost nosi in prevzema vodstvo kluba. Pred dekleti je še osem tekem drugega dela tekmovanja v katerem bodo morale pokazati drugačen obraz, drugačen pristop, veliko več tekmovalnosti, odgovornosti in odrekanja tako na treningih kot tudi na samih tekmah. Kajti če ni tekmovalnosti in pravega pristopa na treningu, ga bo na tekmi še manj. Mladinska selekcija je odskočna deska za prehod v absolutno kategorijo in v mladinski kategoriji se naredi končna selekcija igralk, ki so primerne za kategorijo članic. Zadnja tekma proti ekipi Zagorja je pokazala kje se nahajmo v tem trenutku in kako bi morali izgledati v tem trenutku, vsaj v nekaterih prvinah rokometne igre. V nedeljo prihaja v Tivoli ekipa Krke za katero bo igrala tudi igralka mladinske ekipe, ki je bila pred začetkom sezone posojena v Novo mesto. Bo morda to eden izmed motivov za njene nekdanje soigralke, da pokažejo kaj znajo? Ali bo morda večji motiv za igralko, ki bo stala nasproti svojim nekdanjim soigralkam. Čas je, da pokažete srce, borbenost, odgovornost in tekmovalni pristop ter vrnete število gledalcev na vaše tekme.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
11. krog
RK Olimpija – RK Adria Transport Logatec 23:21 (14:10)

Zmajčice;
Džambo K. (31/10, 32,3%), Barukčić I. 1, Jarnovič L. 3 (2), Zečević N. (0/0), Accetto E., Erjavec N. 5 (1), Kovačevič L., Poznajelšek K. 2, Spasova B., Džambo L. 5, Veber Marton T. 7, Čaušević E., Babača H.

Sedemmetrovke: 5/3
Izključitve: 14 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160151/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
11. krog
RK Olimpija – RK Adria Transport Logatec  36:31 (16:13)

Zmajčice;
Džambo K. (22/6, 27,3%), Jarnovič L. 2, Gazvoda M. 3 (1), Dukarič E. 2 (1), Šebenik E. (18/3, 16,7%), Erjavec N. 3, Jušić M. 5, Poznajelšek K., Švagelj A. 1, Škof L. , Berzelak L. 8, Vidmar L. 7 (2), Seliškar P. 5

Sedemmetrovke: 9/4
Izključitve: 16 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160547/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mladinke, skupina vzhod
9. krog
RK Olimpija – RK Zagorje 22:33 (11:17)

Zmajčice;
Markovič M. (29/5, 17,2%), Boškič T. 8 (2), Oplotnik P. 1, Šušteršič H., Korošec L. 1, Juvan J. 3, Gudžulič T., Ribič V. 2, Berzelak A. 6 (1), Oletič E. 1, Pejič D. (12/2, 16,7%)

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/163141/Zapisnik.pdf