UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Tri zmage in poraz pred enomesečnim premorom

Tri zmage in poraz pred enomesečnim premorom

Vse ekipe zmajčic so odigrale včeraj in danes še svoje zadnje tekme pred enomesečnim tekmovalnim premorom. Igralke ekip kadetinj in starejših deklic B so odigrale svoji zadnji tekmi v rednem delu tekmovanja medtem ko mlajše deklice A in B čaka še kar lepo število tekem do konca rednega dela. Kadetinje so v petek gostovale v Tržiču pri prvouvrščeni ekipi Nakla in vpisale nov poraz, za tri zmage pa so danes poskrbele starejše in mlajše deklice, ki so gostile ekipi Krke in Save iz Kranja.

Ekipa kadetinj je na zadnji tekmi rednega dela gostovala v Tržiču pri prvouvrščeni ekipi skupine Center, Nakla Peka Tržič. Končnih 13 zadetkov razlike za domače moštvo vsekakor ni realni pokazatelj dogajanja na igrišču. Zmajčice so odigrale morda svoj najboljši polčas v letošnji sezoni. V prvem delu so pokazale tisto igro katero od njih pričakujeta njihova trenerja. Srčno in nepopoustljivo v obrambi na čelu s skoraj 50% obrambami vratarke Maje in koncentrirano v napadu, čeprav še vedno s kar nekaj napakami, ki so bile posledica nestrpnosti in padca koncentracije. Vsekakor najboljših 30 minut v letošnji sezoni, ki so šele po padcu zbranosti zmajčic prinesle 4 zadetke prednosti domačih na koncu prvega dela igre.
Nato pa je sledilo sedem katastrofalnih in popolnoma nerazumljivih minut na začetku drugega polčasa in delni rezultat 9:1 za domače rokometašice. Kot da bi jim nasprot stala popolnoma druga ekipa kot v prvem delu. Tukaj se je tekma za zmajčice končala in samo še čakalo se je na konec tekme v katerem so priložnost za igro dobile vse igralke zmajčic.
Kadetinje so tako redni del sezone končale na 6. mestu v skupini center tekmovanja za državno prvenstvo in jih sedaj čaka igranje za razvrstitev od končnega 13. mesta v državi naprej.

Kadetinje
RK NAKLO PEKO TRŽIČ – RK OLIMPIJA  30:17 (14:10)

#zmajčice:
Markovič M. (36 strelov / 15 obramb) , Boškič T. 1, Oplotnik P. 6 (4), Šušteršič H. , Korošec L. 1 ,Marinko S. (8 strelov / 5 obramb), Pacek L. 4, Juvan J. 1,  Gudžulič T. 1, Ribič V. , Oletič E. , Dejak N. , Pejič D. 3 (1)
Sedemmetrovke: 7/5
Izključitve: 12 min.
Starejše deklice B so gostile rokometašice ekipe Sava iz Kranja. Slednje so se izkazale kot neakopraven tekmec našim zmajčicam, ki so skozi celotno srečanje brez večjih težav višale svoje vodstvo in na koncu slavile s šestimi zadetki prednosti. S to zmago so končale redni del sezone na končem 3. mestu v skupini center in se bodo v polfinalni skupini B s prvouvrščeno ekipo zahodne skupine in drugouvrščeno ekipo z vzhoda borile za prvo mesto, ki vodi na finalni turnir za naslov državnih prvakinj.

Starejše deklice B
RK OLIMPIJA – RK SAVA KRANJ  25:19 (12:7)

#zmajčice
Džambo Ka., Veber Marton T. 1 , Džambo Kr. , Džambo L., Seliškar P. 1, Jarnovič L. 3 (2), Vidmar L. 6 (1), Gazvoda M. 6 (1), Dukarič E. , Šebenik E. , Erjavec N. 2,  Jušić M. 3 (1), Ilnikar T. 3, Vidovič D.

Sedemmetrovke: 8/5
Izključitve: 4 min.

Mlajše deklice A so gostile igralke Krke katere so ugnale že na prvi tekmi v Stopičah. Tokrat so gledalci v Tivoliju lahko videli zelo izenačen prvi polčas v katerem so sicer zmajčice hitro povedle s štirimi zadetki prednosti a so jih gostje ujele in končale polčas z dvema zadetkoma zaostanka. V drugem delu so se v prvih minutah gostje še upirale nato pa so zmajčice stopile na plin in začele višati razliko, ki je kmalu znašala 8 zadetkov prednosti. Do konca srečanja se razlika ni zmanjšala in zmajčice so zanesljivo vpisale novo zmago, ki jih drži na drugem mestu lestvice tekmovanja v skupini center državnega prvenstva.

Mlajše deklice A
RK OLIMPIJA – ŽRK KRKA  21:12 (8:6)

#zmajčice:
Džambo Ka. , Veber Marton T. 1, Volčič Z. , Barukčič I. 2, Džambo Lu. , Jamnik T. , Jarnovič L. 9 (1), Begič I. , Accetto E. , Erjavec N. 3, Čauševič E. , Macanovič S., Babača H. 3, Spasova B. 2, Kovačevič L.

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 4 min.

Mlajše deklice B so podobno kot njihove starejše klubske kolegice gostile ekipo Krke, dosedaj še nepremagano ekipo v skupini center državnega prvenstva. Najmlajše zmajčice so bile odločene, da se maščujejo za visok poraz na prvi tekmi v Stopičah zato so odločno krenile v tekmo. Gostje so sicer vodile ves prvi polčas vendar nikoli več kot zadetek prednosti. Šele proti koncu polčasa so gostje povedle za tri zadetke, kakršna je bila tudi razlika pred začetkom drugega dela. Tudi v drugem polčasu so gostje držale varno razdaljo trewh zadetkov pred zmajčicami, ki pa se niso predale in v 31. minuti z veliko borbenostjo uspele ujeti priključek in izenačiti na 15:15. Še več… s tremi zaporednimi zadetki so povedle z 18:15 in v 35. minuti odločile tekmo v svojo korist. V zadnjih petih minutah so dosegle še dva zadetka, gostje pa le enega in srečanje je bilo odločeno.

Mlajše deklice B
RK OLIMPIJA – ŽRK KRKA  21:16 (8:11)

#zmajčice:
Godler A., Volčič Z. 3, Barukčič I. 6, Jamnik T. 5, Ahmetovič S. , Begič I. , Accetto E. , Bukvič T. , Čauševič E. 3, Macanovič S. , Kovačevič L. 4,  Smrekar K. ,  Zečevič N.

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 0 min.