UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Odštevamo zadnje tedne tekmovanj v letošnji sezoni

Odštevamo zadnje tedne tekmovanj v letošnji sezoni

Pred zmajčicami so sklepna dejanja letošnjih tekmovanj v državnem prvenstvu. Mladinke končujejo s tekmovanjem ta vikend. Kadetinje, obe ekipi starejših deklic in mlajše deklice A čez deset dni, kot zadnje pa bodo končale najmlajše zmajčice, mlajše deklice B in sicer čez 16 dni.
 
V nedeljo nas čaka zopet sila pester rokometni dan v katerem bo nastopilo vseh šest ekip naših zmajčic. Mladinke gostujejo v Škofji Loki, kjer se bodo ob 18. uri borile za končno 13. mesto v državi. Slednje jim prinese le zmaga, ki bi bila lepo slovo od, recimo temu, popolnoma neposrečene sezone, ki bo ostala kot velik opomin in upamo da šola za prihodnost. Verjamemo, da bodo dala dekleta vse od sebe tudi na tej zadnji tekmi in še v drugo premagala ekipo Škofje Loke.
Preostalih pet ekip bo nedeljo preživelo oziroma preigralo v Tivoliju. Rokometni spored bo potekal od 10. ure dopoldne, ko bodo prve na igrišče stopile mlajše deklice B, ki se bodo pomerile z ekipo Litije. Ekipa mlajših deklic B si je že zagotovila nastop na turnirju, ki bo odločal o tem katera ekipa bo osvojila končno 7. mesto v državi. Kot druge bodo nastopile mlajše deklice A, ki se bodo pravtako pomerile z ekipo Litije. Zmaga jih pelje na drugo mesto skupine Center in s tem na zaključni turnir na katerem se bo odločalo o tem katera bo četrta ekipa v državi.
Mlajšim deklicam bo sledil mestni obračun starejših deklic B, igralk letnika 2002. Zmajčice, ki so si že zagotovile najmanj 4. mesto v državnem prvenstvu bodo nedvomno zelo motivirane proti mestnemu tekmecu in se bodo poizkusile maščevati za poraz na prvi tekmi. Kadetinje bodo gostile ekipo Celja proti kateri so na prvi tekmi po lastni neumnosti in neosredotočenosti izgubile dve dragoceni točki. Tokrat jih čaka zelo pomembna tekma, ki prinaša veliko. Zmaga bi odprla vrata v boj za končno tretje mesto v državnem prvenstvu, poraz bi le ta dokončno zaprl. Po odigrani tekmi v Tivoliju bo nekaj igralk ekipe kadetinj odšlo v Škofjo Loko kjer se bodo pridružile ekipi mladink in ji pomagale v boju za  željeno zmago.
Kot zadnje bodo nastopile igralke ekipe starejših deklic A, ki bodo gostile ekipo Litije. Zmajčice so si dovolile spodrsljaj v Celju in sedaj se na zadnjih dveh tekmah podobna zgodba kot smo ji bili priča v dvorani Golovec enostavno ne sme več ponoviti. V nasprotnem primeru bodo izgubile visoko drugo mesto v državnem prvenstvu. Upamo, da je bila celjska učna ura dober opomin in obenem prepotrebna budnica.
Predzadnji krog in potem še eden… še dobrih 10 dni zbranosti in odrekanja ter trdega dela potem pa zaslužen počitek oziroma regeneracija ter zaključna ocena letošnje sezone.